Начини за боядисване на великденските яйца!

  • 113 483
  • 582
# 105
аз съм сложила просо без памук даже, киснах го 24ч във вода първо, но всеки ден го плакна с вода... растеее  Laughing
Виж целия пост
# 106
Ели, а пък аз знам, че най-добре е да се сложи ечемик(jecmen) - става бързо и прилича на трева. Peace Засадих го обаче едва вчера, дано да стане.

Виж целия пост
# 107
По- сполучливи стават с винена киселина, вместо с кристалите, които се продават.
Виж целия пост
# 108
Натали
точно на същото прилича  Mr. Green... свеки ми го донесе в торбичка - ама каза просо ли пшеница ли... и тя не знаеше - колежката й го дала, тя го разделила на 2 че било много ...
развален телефон  Mr. Green
Виж целия пост
# 109
Да се включа и аз в актуалната тема ,мисля да се възползвам от някои интересни идеи  Hug.
    Живо ме вълнува тревичката.Мисля да пробвам с леща и памук,това го имам налично без да ходя по магазините.Как да подходя?Да сложа пласт памук и отгоре на гъсто лещата,на слънчево и топло и да "поливам" всеки ден?Мераклийка съм, но няма време за грешки.Или пък да пробвам с пръст?Моля ви някоя с опит да ме подкрепи.И ... мерси предварително   Heart Eyes
Виж целия пост
# 110
По-добре си вземете пръст и райграс от някой цветарски магазин.Ако решите все пак да садите с памук,трябва да е на тъмно докато започне да растат семената.Предимството на райграса е,че расте бързо Peace
Виж целия пост
# 111
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата ставали перфектно сварени и с жълтъка в центъра.
намерих го  Peace
Както бях писала и по-напред в темата,пробвах го този на4ин за варене на яйцата и останах меко казано о4арована,направо на повярвах на о4ите си,4е наистина са перфектно сварени яйцата,нито едно с4упено,и белтъка беше изпълнил отвсякъде 4ерупката(за бия4и са страхотни).От сега нататък винаги така 6те си варя яйцата,ако искате и вие пробвайте,не губите ни6то,а само можете да спе4елите така.
Виж целия пост
# 112
Е то всъщност номера е да се служат в студената вода и постепенно да се варят,а не да се "бухнат" в топлата и да се спука черупката.
Аз имам друга чуденка обаче newsm78
Вчера в МЕТРО гледам яйцата има бели и тези стандартните.Кои са за предпочитане за боядисване,или няма значение?
Виж целия пост
# 113
Е то всъщност номера е да се служат в студената вода и постепенно да се варят,а не да се "бухнат" в топлата и да се спука черупката.
Не,не се варят дори изобщо,само веднага щом водата заври,тоест веднага като излязат балон4етата се изклю4ва котлона и се похлупват,тоест се задушават в топлата вода,не се варят,и стават перфектно сварени.Пак казвам,4е го пробвах ве4е този на4ин и станаха то4но така,както описах ве4е по напред.И пак казвам,4е по този на4ин нямат възмойност да се с4упят,просто няма кога,те не се джуркат между балон4етата във водата.
Виж целия пост
# 114
Е то всъщност номера е да се служат в студената вода и постепенно да се варят,а не да се "бухнат" в топлата и да се спука черупката.
Не,не се варят дори изобщо,само веднага щом водата заври,тоест веднага като излязат балон4етата се изклю4ва котлона и се похлупват,тоест се задушават в топлата вода,не се варят,и стават перфектно сварени.Пак казвам,4е го пробвах ве4е този на4ин и станаха то4но така,както описах ве4е по напред.И пак казвам,4е по този на4ин нямат възмойност да се с4упят,просто няма кога,те не се джуркат между балон4етата във водата.

Аз също го пробвах този начин, но чела недозапомнила  ooooh! направих така: в гореща вода от бойлера сложих яйцата, забравих за оцета и като завряха изключих котлона и ги оставих около 30 мин. (защото се сетих, че се слагат в студена вода) и станаха перфектни. Нито едно счупено и с равномерно разпределен белтък.
Благодаря на момичето, което го сподели тук   bouquet
Виж целия пост
# 115
Невероятни са!!! Просто не мога да се наканя да отивам да спя, толкова ми е интересна темата за Великден Simple Smile Ще опитам да покажа и моите от миналата година, дано бъда полезна за някой !
http://picasaweb.google.com/gevezandra/2008?authkey=Gv1sRgCLGI1eWfqezOxAE#
Виж целия пост
# 116
и аз се включвам да следя темата. явно тази година ще празнуваме и католическия и православния Великден, та ще имам възможност за опит - грешка. другата седмица ще пробвам някои от идеите.
Виж целия пост
# 117
Между другото начина на варене на яйцата ми е така да се каже "ахилесовата пета" LaughingМиналата година повечето се напукаха и аз реших,че е заради яйцата.
Но тази година ще се постарая да няма издънки Peace
Виж целия пост
# 118
Момичета страхотни нови  идеи сте показали.И аз ще се възползвам от този начин на варене че и при мен половината яйца все са пукнати.

Madam Stasita  на белите яйца боичките стават много по - добре и по красиви.
Виж целия пост
# 119
Ето нещо интересно и хубаво,което не е моя идея Mr. Green

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия