Роял Айсинг - Семинарна тема

  • 72 357
  • 141
# 120
Абе момичета, преди време се нагледах на едни фимчета в YouTube, сега не мога да ги намеря точно тях, но общо взето става въпрос за покриване на цялата торта с айсинг, вмести с маслен крем или сметана да речем. Като ТАЗИ или ТЕЗИ  а също и за направа на цветя подобни на ТОВА

Та въпроса ми е, за същия айсинг като този тук ли става въпрос?


Първото, което си пуснала е с Роял Айсинг, другите две не.
Въпреки, че просто не разбирам кой би тръгнал да прави кошница с роял айсинг.  Shocked И то в/у фондан...Направо не е за вярване, а вкуса какъв ще е, просто не ми се коментира.
Да не говорим, че от моят опит поне роял айсинг с яйца има малко по-добър вкус от роял айсинг с меринге пудра, така че фондан, отгоре роял айсинг с меринге пудра ( на първия клип), при това с двойни линии, това като засъхне освен за излагане на витрина не бих го поднесла на хора за ядене.  ooooh!
Виж целия пост
# 121
Тандури, мисля, че цветето и покритата баскетболна топка също са icing Peace

имам една книга за декорация на торти и там също е написано, че е възможно тортата да бъде покрита с айсинг.
там техниката е малко по-различна, айсингът се нанасят 3 пъти много тънко, като след всеки слой се оставя да изсъхне и така докато стане напълно гладка тортата...
а според мен те правят само 1 слой, тънък и го правят гладък чрез обирането с фолио.


аз не разбрах какъв е този фростинг? newsm78
от 2рото видео?
Виж целия пост
# 122
Да и аз за фростинга щях да питам, всички торти от американските клипчета, преди да почнат да ги декорират ми прави впечатление че са с фростинг, а иначе в останали все повтарят айсин айсин, какъв ще да е този айсинг който става за покритие на тортите???? newsm78
Виж целия пост
# 123
какъв ще да е този айсинг който става за покритие на тортите???? newsm78

айсингът си е айсинг.
мажеш тортата и оставяш да засъхне.
така имаш тънък, твърд слой върху който можеш да украсяваш и си спестяваш фондана.


Хм, сега намерих това в уикито: Icing, also called frosting, is a sweet glaze made of sugar that often also contains butter, water, egg whites, milk, or flavorings and is used to cover or decorate baked goods, such as cakes or cookies.
Виж целия пост
# 124
Момичета,ето и моят първи опит с РА.Само да уточня...Имах много красива пеперуда,голяма и с мрежести крила,сложих я върху тортата,не ми хареса мястото и като се опитах да я преместя я счупих.... newsm61
Буквите на тортата са направени с РА и после ги лепих отгоре,само Ч-то е шприцовано направо в последния момент,че и то замина по грешка...

http://media.snimka.bg/2615/011485204.jpg
http://media.snimka.bg/2615/011485208.jpg
И при мен всичко е с торбичка,дали да не си купя вече един пош,така и така съм зарибена...... newsm78
Тандури,благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 125
Тандури, огромно благодаря.

Мисля да пробвам на великденски сладки РА, дали ще е ок?
Ще шприцвам директно върху сладките.
Виж целия пост
# 126
Тандури, мисля, че цветето и покритата баскетболна топка също са icing Peace

имам една книга за декорация на торти и там също е написано, че е възможно тортата да бъде покрита с айсинг.
там техниката е малко по-различна, айсингът се нанасят 3 пъти много тънко, като след всеки слой се оставя да изсъхне и така докато стане напълно гладка тортата...
а според мен те правят само 1 слой, тънък и го правят гладък чрез обирането с фолио.


аз не разбрах какъв е този фростинг? newsm78
от 2рото видео?

Точно това се опитвам да обясня! Навсякъде казват айсинг, защото с него се покрива тортата, както казват ( ice the cake), но това НЕ Е Роял Айсинг! Роял айсинг си е роял айсинг и където се покрива с него е специално упоменато, че е такова.
Да, с роял айсинг може да се покрива торта, но на втория и третия клип това със сигурност не е роял айсинг. Първо, защото специфично не е упоменато като в първия клип и когато се адресира само като айсинг значи е обикновен маслен крем ( фростинг, на който също казват айсинг, дала съм рецепта в тортената тема) и второ, заради начина на съхранение и размазване. Забележете, че само първия клип показва покрита купа с обяснението, че засъхва бързо.
Нормалният маслен айсинг засъхва, но определено доста по-бавно от Роял айсинг и не до такава твърдост.
Особено на третия, последен клип със 100% сигурност това не е роял айсинг.

По принцип с роял айсинг се правят неща, които не могат да се постигнат с друг материал, аз ако имам възможност да покрия с друго, никога не бих използвала роял айсинг. Най-малкото защото при рязането самото покритие се напуква и става адски грозно, второ, че е ужасно на вкус. Много пъти съм виждала обаче торти с роял айсинг за излагане т.е за витрна. Могат да се съхраняват докато не ги счупите, т.е нямат определена годност, естествено вътре не са истински блатове.  Peace

Смехурко, те по принцип си се правят с глазура като роял айсинга, просто консистенцията може да е малко по-различна и да се добави и ванилия.  Peace
Виж целия пост
# 127
Tandoori много благодаря за уточненията! Намерих клипчето дето гледах, тук обаче си го казват "фростинг"

ЕТО го!
Сега отивам да търся рецептата ти за него. Можеш ли само да кажеш как е на вкус?  Thinking
Виж целия пост
# 128
Можеш ли само да кажеш как е на вкус?  Thinking

Само ще кажа, че ако мога да покрия с друго...го избягвам  Laughing Но на външен вид го докарва и стяга много добре.
Виж целия пост
# 129
Можеш ли само да кажеш как е на вкус?  Thinking

Само ще кажа, че ако мога да покрия с друго...го избягвам  Laughing Но на външен вид го докарва и стяга много добре.

 Mr. Green Mr. Green

Обаче аз не можах да намеря рецептата, може ли линк или да ми я драснеш на ЛС  Blush Hug Rolling Eyes
Виж целия пост
# 130
Тандури, благодаря, страхотно филмче. Най-после разбрах как се работи правилно с тази белтъчена глазура!

А бихте ли ме насочили къде мога да видя как се прави трансфер? В тази тема някой беше дал линк, но не мога да разбера след като се поръси картинката с какао отгоре как така после се виждат тези контури  върху платката? И тази платка от какво е?

Може би не беше подходящо в тази тема да задавам тези въпроси, но видях линка на първите страници и си помислих, че ще можете да ми отговорите.
Виж целия пост
# 131
Само запис,че утре ще чета и ще се пробвам Embarassed
Виж целия пост
# 132
Не съм изчела цялата тема, но ще го направя утре, записвам се да я следя.

Дими, Тандури, благодаря за изчерпателната информация.

Дими, мисля "младоженците" да ги обличам с Роял айсинг, та имам малко време да потренирам за да видя дали ще се справя
Като начало трябва да си забъркам известно количество и да тренирам върху бракуваните младоженци. Мисля да мацам внимателно с четчица защото с шприца знаеш, че сме на ВИЕ. Това, което се чудя е дали да мацам директно върху тях или върху хартия и след това да го пренасям, то може ли да се пренася докато е меко, ще се отлепи ли хартята после?
заринах те с въпроси май...
Утре ще ти пусна снимка на новите младоженци да си кажеш мнението...
Виж целия пост
# 133
Tandoori  и Дими благодаря ви  Hug
Виж целия пост
# 134
  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия