Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 96 960
  • 335
# 15
Терияки марината има в Билла,Метро и Пикадили.    Peace     
Виж целия пост
# 16
Имам едно питане--в България има ли Териаки марината?

Да, има марината Терияки в България.

Може да бъде намерена в Била, ВМВ, Елемаг, МЕТРО, Пикадили, ХИТ и др.


Впрочем, къде могат да бъдат открити останалите продукти на пазара:


Соев сос 150мл с дозатор

ВМВ, Елемаг, Пикадили, ХИТ и др.


Соев сос без дозатор

150мл: Елемаг, Ена Маркет, Максима, МЕТРО, Пикадили, Европа, Фантастико, ХИТ и др.
250мл: Била, ВМВ, Елемаг, Пикадили, ХИТ и др.

Соев сос 1л.

МЕТРО

Информацията е индикативна и е възможно да бъдат намерени и в други търговски обекти  Peace

П.П.:
Терияки марината има в Билла,Метро и Пикадили.    Peace     

Охо, благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 17
Привет и от другия край на света  Grinning
Тук в Нова Зеландия Киккоман е най-хваления соев сос.
Имайте в предвид, че НЗ е част от т.нар Австралоазия и е пълно с китайци, японци и корейци.
Аз лично съм голям фен на азиатската куня.
Най-голямата ми слабост е суши-то.
Мммммммммммммм!   chef
Виж целия пост
# 18
Умами-сан, предлага ли се в България един със зелена капачка и зелено по етикета, който е с понижено съдържание на сол?
Виж целия пост
# 19
Тук в Нова Зеландия Киккоман е най-хваления соев сос.
Благодаря, че сподели все пак личен опит Hug
Umami-san ми подмина въпроса.
Ще се самоцитирам
Ти си представител на тези сосове или просто любител на източната кухня и с лични впечатления точно за този сос.

Виж целия пост
# 20
Тук в Нова Зеландия Киккоман е най-хваления соев сос.
Благодаря, че сподели все пак личен опит Hug
Umami-san ми подмина въпроса.
Ще се самоцитирам
Ти си представител на тези сосове или просто любител на източната кухня и с лични впечатления точно за този сос.


Дами,

Зад Umami-san стои не само любител на Азиатската кухня и в частност на соевия сос Кикоман, но и негов официален представител и дистрибутор за територията на България - фирма ВК Комерсиал ООД.

Предполагам, че вече е станало ясно, че тази закована тема е вид платена реклама. Но нашата цел не е просто да Ви показваме снимки на продуктите ни, а да започнем една по-цялостна дискусия по темата с Азиатската кухня (все пак ние вече споделихме основните неща, които е добре да се знаят за соевия сос, така че време е да разширим малко темата, която е необятна колкото и самият Азиатски континент).

Виждам, че имаме "включване" от далечна Нова Зеландия - може би "МАЙКА" би могла да сподели някои любопитни факти за тамошнатанкухня? Приятно е да прочетеш въпрос като този за "зелената капачка"Simple Smile Отговорът е: Да, продаваме го, но в големи кетърингови разфасовки за рибните ресторанти и суши баровете. Истината е, че цената на този соев сос (т.нар. Light) е все още доста висока за нашия пазар. Обратно на схващането, че безсолният соев сос се прави лесно "защото просто не му се добавя сол", то точно този продукт се получава след като солта се извлече от "нормалния" соев сос. И точно този процес е много сложен и скъп... Но, искрено ще се радваме, ако един ден успеем да предложим този продукт в България.

Ще се радваме, ако можем да отговорим на Ваши въпроси по повод не само Азиатската куня, но и други продукти, които Ви интересуват:-)

А ето и отговорът за Мизото...

Японците наричат Мизо всичко, което е направено от ферментирала соева паста. НО Мизо може да бъде направено и от ориз и/или ечемик, към които се добавя сол, а после тази смес се оставя да ферментира за период от 6 до 36 месеца. В резултат на този процес се получава вкусна паста, чийто цвят варира от златист до червеникаво-кафяв или от тъмно кафяв до черен.



Мизо се използва най-вече, за да се придаде още по-характерен вкус на супите, но е чудесна добавка и към различни сосове, марини и дресинги. Има високо съдържание на протеини и витамини от група В. Мизото е нещо без което Азиатската кухня просто не може. А напоследък започва да придобива голяма популярност и на Запад. Комбинацията от мизо и ориз за Японците е нещо като месото с картофи за Европейците и Американците.

Печена сьомга с мизо на скара

Продукти:                                                                     
2 филета от прясна сьомга
2 ч.л. мизо паста
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. олио

Приготвяне:
1. Предварително загрейте скарата и поставете хартия за печене върху самата решетка. Вземете лист хартия или кухненски къпри за еднократна употреба и с леки "потупвания" попийте водата от филетата сьомга. Овкусете с черния пипер и от двете страни на филетата, след което сложете много тънък слой мизо отгоре.
2. Внимателно сипете олиото върху вече загрятата хартия за печене. Сложете рибата на нея, като намазаната с мизо страна да е отгоре. Печете около 8 минути или докато най-тънката част от филето не стане "прозрачно"

Време за приготвяне: 10 минути
Време за печене: маь 10 минути

Съвет: Слоят мизо върху рибата трябва да е наистина не особено дебел. Прекаляването с мизо може да причини загуба на вкуса на самата сьомга.



Виж целия пост
# 21
Аз сьомгата най-често я приготвям ето така:
Разбърквам кашичка от соев сос и мед (на вкус) и омазвам парчетата сьомга с нея. Оставям да поотлежи и после мятам в тава и във фурната.
Наскоро открих, че същата марина е много подходяща за пилешки бутчета или пържолки на барбекю. Това не е азиатска рецепта, но пак е със соев сос  Wink

Умами-сан, а случайно да знаеш дали в Бургас някъде се предлага суши?
Виж целия пост
# 22
има ли в България мисо?

Майка, с терияки сос и мед или corn syrup също стават апетитни месата Peace

от една книга на Харуки Мураками се бях запалила да правя сладки от лепкав ориз Mr. Green
докато търсих рецептата попаднах на интересната информация, че от тези сладки годишно загиват по незнам си колко хора, защото като се задавили и им влезнело в кривото гърло и залепвало там и нямало как да се махне. Shocked

а аз си мислех, че рибата Фуго има стига на японците  hahaha
Виж целия пост
# 23
Прекрасна тема. С интерес прочетох всичко до тук. Открих много любопитна и полезна информация.
Японската и Азиатската кухня - за мен определено са една от тайните на Изтока. Затова с интерес ще пробвам да разбуля една мистерия и да опитаме нещо ново у дома.
Виж целия пост
# 24
Umami-san благодаря ти Hug за отговора.
Виж целия пост
# 25
сладки от лепкав ориз Mr. Green
докато търсих рецептата попаднах на интересната информация, че от тези сладки годишно загиват по незнам си колко хора, защото като се задавили и им влезнело в кривото гърло и залепвало там и нямало как да се махне. Shocked

Ужас!
Аз не съм опитвала такива сладки.
Я кажете продава ли се вече по-масово суши в големите градове?
Скъпо ли е?
Тук цената му е  от $1,20 до 2,50 долара за една шайба само.
Но е трепач!
Аз си правя понякога, но много рядко.

Виж целия пост
# 26
Мизо би трябвало да се продава в Пикадили, Елемаг, Хит и Фантастико Скай Сити. Това са магазините, в които има специализирани щандове, но това което прави впечатление е, че не всички продукти се поддържат постоянно - просто в България тази кухня е слабо позната, а и повечето хора мислят че е "ужасно сложна"... Затова и все още има известни затруднения за доставчиците в това отношение.

Това което мога да Ви споделя е, че през месец юли в Метро ще има специална промоция "Дни на Азиатската кухня". Обикновено по повод на такива акции Метро излагат доста интересни продукти, които иначе не са им в постоянния асортимент. Така че само мога да Ви посъветвам да се "отбиете" и да поразгледате.

А до юли месец, бихте могли да проверите в ХЕПИ - веригата от съвсем скоро въведе в менюто си суши. Лично аз не съм пробвала, но като се има предвид, че собствениците държат и няколко известни рибни и суши ресторанта, смятам че поне няма да е по-лошо от навсякъде другат в България Simple Smile
Виж целия пост
# 27
A koga shte prochetem kak se prawi sushi? Az mai se wdyhnowih ot tazi tema i shte se opitam da naprawq  1dating
Виж целия пост
# 28
От мен един безкрайнооооооооооо тъп въпрос Embarassed Embarassed Embarassed.
Сушито със сурова риба ли се прави.Ако е маринована предполагам вече не е истинско суши Embarassed
Простете за невежеството Embarassed
Виж целия пост
# 29
Бъни, има суши и сашими.
Сашимито е прясна (сурова) риба.
Суши тук се предлага в много варианти: сурова сьомга с авокадо, пушена сьомга, риба тон, ролца от раци, с миди, с пиле терияки, вегетарианско, даже с крема сирене има.
Сашими е сурова риба, нарязана на много тънки парченца, сервирана със соев сос, уасаби (зелена паста от хрян) и джинджър.
За уасабито да кажа, че с него трябва да се внимава. Те затовяа слагат по съвсем малко от него - на върха на чаена лъжичка за една кутийка суши (6-8 шайби). Първия път го лапнах цялото и направо се изцъклих!  Shocked Crazy Очите ми се просълзиха, дъх не можех да си поема, а гърлото и носа ми бяха като подпалени  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия