Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 96 940
  • 335
# 285
Имам един тъп въпрос-корени от джинджър и корени от хрян-едно и също ли е newsm78? От къде да купя готов маринован джинджър?решила съм и аз да правя суши, страшно ме запалихте, но искам да го направя максимално близо до оригинала, затова държа на подробностите?
Благодаря!

Не е едно и също. Джинджърът е джинджифил, а хрянът си е хрян. Маринован джинджифил има в секциите за екзотични храни в повечето големи магазини, примерно Пикадили.  От МЕТРО също съм купувала. Вече почти навсякъде се продава и пресен джинджифил, в случай, че искаш сама да си го мариноваш. Peace
Виж целия пост
# 286
Запис!
Виж целия пост
# 287
Купих почти всичко необходимо за суши от един китайски магазин на пиротска.Не знам доколко са качествени продуктите-ориз, нори, уасаби-взех в тубичка и на прах, мариновани корени от джинджифил-белезникави са обаче, пръчки и рогозка за навиване.соевия сос и оцета са Кикоман.За първият ми опит ще ги ползвам.Иначе вижте какво открих- http://www.houseofsport.info/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … 1%83%D1%88%D0%B8/  .Продуктите ме изглеждат оригинални, съдейки по цената.
Моля, споделете вашето мнение и личен опит относно продуктите на БГ пазара и качеството им?
Виж целия пост
# 288
      В Японската кухня си пият сакето със шушулки грах. Точно така изглежда. Взимаш шушулката, стискаш я и грахчето изхвърча в устата ти. Много вкусно и забавно. Пробвала съм с нашия грах, но не става. Ако някой може да каже какъв сорт е и дали има да се продава може всички от форума да опитат.
Виж целия пост
# 289
bib6 така като те слушам май говориш за еdamame...ето как изглежда, но за съжаление незнам дали може да се намери в Бг: http://en.wikipedia.org/wiki/Edamame
Виж целия пост
# 290
bib6 така като те слушам май говориш за еdamame...ето как изглежда, но за съжаление незнам дали може да се намери в Бг: http://en.wikipedia.org/wiki/Edamame
Това са соеви шушулки.Точно те се сервират по японските ресторанти.
Виж целия пост
# 291
еее, незнаех, че са соеви шушулки. Сервират ги леко попарени, но студени. Много са вкусни, не съм срещала тук. Имам градина и с удоволствие бих ги завъдила, но не зная как. Някой ако знае, нека каже. Мисля че ще е интересно на всички във форума да опитат.  chef
Виж целия пост
# 292
Записвам се да следя темичката Simple Smile
Виж целия пост
# 293
липсват ми красиво приготвени ястия...може би ще е интересно отново да се пусне задание или конкурс, за да се порадваме на прелестни блюда  Peace
Виж целия пост
# 294
Здравейте, момичета! Отдавна имам желание да направя суши. Днес най-после успях да купя основните съставки. Но не мога да намеря бамбукова рогозка за навиване на ролца. Може ли някой да ми помогне, къде ги продават във Варна?
Ще се опитам да навия без рогозка, дано да стане.
Виж целия пост
# 295
Аз лично съм намирала в магазини всичко по един лев,има в Кауфланд/поне в нашия/,трябва да има във всеки магазин за домашни потреби,не вярвам да няма и в метро.. Peace Дори и да не намериш ползвай нещо подобно ,пак става не е задължително да е точно бамбукова рогозка. PeaceВесели празници   bouquet
Виж целия пост
# 296
Записвам се и аз да следя темата.
Бях известно време в Япония. Любимото ми ястие се казва темпура. Представлява панирани морски дарове, зеленчуци, които се топят в специален сос. Heart Eyes Знам че технологията е специфична и е почти невъзможно да се направи добре в домашни условия. Суши-то не ми е любимо, но за сметка на това голям купон е да ядеш соба с клечки, особено ако си начинаещ в боравенето с тях. Laughing
Виж целия пост
# 297
krea1 би ли споделила рецептата все пак  Hug.
Виж целия пост
# 298
Вчера най-после се "престраших" и купих всичко необходимо за суши. Направих, следвайки инструкциите от интернет, клипчета и т.д. Получи се страхотно!! Simple Smile
Дори не мога да повярвам, че от първи път стана! Дори (както писах по-нагоре) без бамбуковата рогозка ги навих с помощта на фолио. И не бих казала, че е трудно и отнема много време. Сега това ще е любимото ястие вкъщи.  chef
Виж целия пост
# 299
Момичета бихте ли ми препоръчали ориз за суши и най-важното откъде да го купя, днес бях в елемаг в лозенец но намерих там едва половината от нещата които ми трябват - нори, оризов оцет, соев сос на кикоман и това е. Трябват ми подложка, уасаби, ориз. В елемаг видях един ориз за суши на ''крина'' ама искам да си купя хубав, оригинален, този нещо не ми вдъхна доверие.
Аз съм пристрастена към сушито и ако не започна да правя вкъщи ще се разорим.
Ако отида в пикадили дали ще намеря каквото ми трябва?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия