Японска Кухня - тайните на Изтока с KIKKOMAN

  • 96 949
  • 335
# 270
 Embarassed
Без бамбукова подложка също може да се навие на руло суши нали ?  Thinking
Виж целия пост
# 271
Извинете ама в Япония само суши ли ядат ?
Виж целия пост
# 272
дядо хаджия ,разбира се ,че не  Grinning   Peace...но тук в тази тема повече внимание е обърнато на суши-то ,ако това искаш да кажеш:).Поне на мен така ми изглежда  Thinking  Peace
Виж целия пост
# 273
Извинете ама в Япония само суши ли ядат ?

Не, разбира се! Разнообразяват с МакДоналд Grinning Погледни по-напред в темата - има много хубави рецепти, азиатски и... фюжън... Aз напоследък активно използвам рецептата за марината с терияки, мед и дижонска горчица - винаги жъне успех. Благодаря, Умами-сан!
Виж целия пост
# 274
Поздравления за темата, страхотна е Wink- в съвсем скоро време ще пробвам някои от рецептите.А в съвсем скоро време ще се включа и аз с няколко такива както за суши, така и за тайландска храна.Имам приятел, които държи тайландски ресторант, в които сервират и суши и ще го помоля да ми даде някоя и друга рецепта.Поне на 100 % мога да гарантирам, че нещата са страхотни. Grinning
А относно сушито е много хубаво, че толкова много от вас правят в къщи.един съвет от мен- потърсете още вариации в интернет за различни мaки(ролца)- има много богати и вкусни комбинации, които не са трудни за изпълнение. Може би ще е по- трудно намирането на продуктите, но все си мисля, че не е невъзможно. Wink
Виж целия пост
# 275
Мики, ние и тайландска рецепта няма да откажем  Wink
Някакви идеи за празнично меню по повода?

Днес настъпва годината на Тигъра
Виж целия пост
# 276
Чувала съм че в Япония правят много ввкусни пилешки шишчета и ги продават по улицата. Казват им яки тори
Тайната е в марината преди печене Слагат соев сос, мед, лимон и нещо лютичко като кетчуп.
Някой има ли точната рецепта Grinning
Виж целия пост
# 277
Точно тази не, но аз правя една японска марината за пилешки шишчета  от равни количества саке /става и с водка/ и соев сос, баща ми ми  донесе рецептата армаган от Япония преди години, много я одобряват всички, които са я опитвали. Но се държи месото не повече от 10 минути, това е от опит.  Може и да съм я давала вече тук, простете ако е така /ЕГН-то ми напредна много и не помня вече/
Виж целия пост
# 278
dosta polezna info vzeh ot tuk. i nqkoi raboti daje se qdqha sled tova. 

thanks Simple Smile
Виж целия пост
# 279
Чувала съм че в Япония правят много ввкусни пилешки шишчета и ги продават по улицата. Казват им яки тори
Тайната е в марината преди печене Слагат соев сос, мед, лимон и нещо лютичко като кетчуп.
Някой има ли точната рецепта Grinning

Най-простата рецепта за якитори марината е:
1/2 чаша соев сос
1/2 чаша мед (аз слагам по-малко, защото ми идва твърде сладко)
1/2 чаша саке (става и с бяло вино или разредена водка)
1 намачкана скилидка чесън (по желание)

Всичко се смесва в купа и се използва като марината и/или като сос при печенето.

На база на тази семпла формула има по-богати вариации с добавки на горчица, оцет/лимон и т.н. Лютото, за което споменаваш, вероятно е настърган пресен джинджифил - има го в повечето рецепти или сушени люти чушки (лют пипер). Виж също малко по-напред в темата - има една рецепта от авторката на темата за терияки марината с дижонска горчица - тя не е много японска hahaha, но мисля, че ще ти допадне. Аз съм я пробвала с пилешко и според мене и гостите ми е страхотна!  Peace
Виж целия пост
# 280
Имам един тъп въпрос-корени от джинджър и корени от хрян-едно и също ли е newsm78? От къде да купя готов маринован джинджър?решила съм и аз да правя суши, страшно ме запалихте, но искам да го направя максимално близо до оригинала, затова държа на подробностите?
Благодаря!
Виж целия пост
# 281
Маринован джинджър намерих в бурканчета. Притеснява ме само факта, че на цвят е бял, а сушито , което няколко пъти съм хапвала винаги ми е предлагано с розов джинджър.От къде идва разликата в цвета?И по-важното: има ли разлика във вкуса?
Виж целия пост
# 282
Имам един тъп въпрос-корени от джинджър и корени от хрян-едно и също ли е newsm78? От къде да купя готов маринован джинджър?решила съм и аз да правя суши, страшно ме запалихте, но искам да го направя максимално близо до оригинала, затова държа на подробностите?
Благодаря!

Днес в Билла видях такива корени ама пресни по два три броя в пликче. Даже се зверех какво е и отначало щях да го объркам с джинджифил.
Виж целия пост
# 283
Ginger/джинджър/ или джинджифил на български език са едно и също нещо. Не е корен от хрян, различни неща са. Става въпрос за това кореноплодно.



http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B … D1%84%D0%B8%D0%BB

Розовият цвят се дължи на марината, дори е червеникав в някой случаи. Бял не съм виждала, но предполагам зависи от съставките на марината. Ето един начин на правене на маринован джинджифил. На английски е, но мога да преведа, ако има желаещи. http://video.about.com/japanesefood/Make-Pickled-Sushi-Ginger.htm
Виж целия пост
# 284
Ginger/джинджър/ или джинджифил на български език са едно и също нещо. Не е корен от хрян, различни неща са. Става въпрос за това кореноплодно.
...

Значи правилно съм се усъмнил че е джинджифил.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия