Правите ли зимнина?

  • 14 715
  • 42
# 15
Свекито прави буркани и половината ни дават на нас  Grinning Иначе аз миналата година си направих в торбички нарязани моркови и чушки, и ги бухнах в камерата, но много бързо свършиха. Сега си мисля да си замразя и малко нарязан патладжан. Мисля си и за бамя, защото много я обичам, но не знам дали трябва да я мия предварително или направо да я замразявам. Някой има ли представа?
Виж целия пост
# 16
Как ме хванахте само  chef.Цял ден с това се занимавам LaughingБланширах зелен боб за фризера-потапя се във вряща вода за 5 минути.
Аз всичко слагам във фризера .Правих и пакетчета с моркови , чушки и магдавоз-всичко стържа с робота и в торбички.
Слагах тиквички на колелца ,без да ги бланширам .
Остана ми само да сложа и малко патладжан и край Mr. Green
Иначе отделно и моркови на кубчета слагам.Но всичко това е , защото има в градината на нашите, ако трябва да го купувам не си струва, по добре да си ги купи човек направо.
Виж целия пост
# 17
Оххх  ooooh! - много актуално питане имам:

КАК се съхранява зелен боб във фризера?

Трябва ли да го бланширам малко преди да го сложа в пликове?

Благодаря   bouquet
Шани,правих миналата година бланширан и във фризера ,но нещо не ми хареса-като гумен ми стои ,за това тази година си минах на стария традиционен начин с малко сол в буркана и стерилизация.
А иначе по темата-правя:доматен сок в бутилки,мариновани краставички,зелен боб,печени чушки във фризера, само тази година няма да правя лютеница,че няма да имам време.
Виж целия пост
# 18
Нина   bouquet

Знаех си аз, че няма да стане по мързеливия начин  ooooh!.

Сега какво да го правя тоз боб  newsm78
Виж целия пост
# 19
Шани става си боба по мързеливия начин. Аз вече втора година така го правя. Само че не бланширам. Само измивам, нарязвам по-големите чушки, оставям го да поизсъхне малко и в торбички във фризера. Когато трябва да го готвя - от фризера директно в тенджерата, както е замръзнал. За мен промяна във вкуса няма.
Слагам го в целофанени торбички, ако това има някакво значение,  но не мисля.
Виж целия пост
# 20
Оооо Лалка - Благодаря ти!    bouquet

Отивам да го нарежа и да го чакам да засъхне тогаз, че вече си мислех да го хвърля... Confused
Виж целия пост
# 21
И бамя и зелен боб съм замразявала. Само измивам, подсушавам,пакетирам и слагам във фризера, реже се по желание.
Виж целия пост
# 22
От бурканите правя само сладка. Останалите неща ги въртят мама и свеки. Иначе бутам всякакъв зарзават във фризера Grinning
Виж целия пост
# 23
А как съхранявате чушки във фризер? Смятам да ги пека, беля и после в найлонови торбички и във фризера. Ако някоя от вас е правила, моля да сподели!
Виж целия пост
# 24
А как съхранявате чушки във фризер? Смятам да ги пека, беля и после в найлонови торбички и във фризера. Ако някоя от вас е правила, моля да сподели!

Аз точно така процедирам. И са си екстра при размразяването. А свеки ги замразява сурови - една във друга три четири чушки и пак в торбичка, ама аз нямам толкова място.
Виж целия пост
# 25
Мерси, lalka! Утре с това ще се занимавам Wink
Виж целия пост
# 26
... Смятам да ги пека, беля и после в найлонови торбички и във фризера. Ако някоя от вас е правила, моля да сподели!
Аз дори не ги беля. После, като се размразят, много лесно се сваля люспата.
Сурови също съхранявам. Използвам ги за пълнене с кайма и готвене.
Ето една тема за съхранението на зимнина във фризера.
Виж целия пост
# 27
А как съхранявате чушки във фризер? Смятам да ги пека, беля и после в найлонови торбички и във фризера. Ако някоя от вас е правила, моля да сподели!
Аз ги замръзявам по същия начин печени, белени  в торбички и хоп във фризера. После са чудни за салата, миш маш и др.
Сурови едри чушки капия за пълнени чуши зимата замръзявам така: Изчиствам чушките от дръжките и семето завира вода с малко сол и потапям за 1 мин. Така чушките омекват леко слагам ги в пликове и във фризера/така не заемат толкова място/. После не ги размръзямам напълно пълня ги със кайма и ориз и са все едно сега брани от градината.
Иначе правим компоти много - унищожаваме в големи количества. Кисели краставички правим също , но тази година ще видим май какво са станали объркахме рецептата и сложихме малко повечко оцет Embarassed.
Гласим се да направи и лютеница, защото по-хубава от домашната не съм яла.
Консервите с домати прави майка ми и свекито.
Виж целия пост
# 28
Правим всичко за което се сетим. Започваме от компотите, сладко, туршия /най вече така наречената царска туршия/, кисело зеле, кисели краставички, пипер, парен патладжан, печен патладжан, лютеница, риба, и разбира се домашна ракия и винце, защото и то си е зимнина Wink
Виж целия пост
# 29
Правим. Сега сме на вълна сладко от смокини.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия