Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дядо Коледа си знае на ФЕВРУАРското дете куп подаръци да донесе!

  • 24 543
  • 745
# 735
Добре де, защо родтелите да са ви виновни?  Shocked Какво значи безхаберие за твоите знания? За ранна детска възраст - може, ама нали все по някое време ставаш съзнателен човек? Когато някой иска да научи нещо, никой не може да го спре.  Naughty Особено пък езици.
Не ме разбирате правилно - аз съм ЗА чуждите езици, но дали ще започнат на 4, на 7 или на 8 - все са еднакво малки и лесновъзприемчиви. Моят племенник отиде в Италия за втори клас и без да знае езика започна училище, за 2-3 месеца го беше научил перфектно. Може и да бъркам, разбира се. За това питам на какво ниво са с езика децата ви, за да знам дали аз не съм в грешка.
Виж целия пост
# 736
Аз също смятам , че с езиците се прекалява, имам примери, за деца, които от много малки учат езици и нивото не е по - различно от другите, които започват по - късно. Дени има огромно желание, затова я записах в детската, ако зависи от нея, ще учи по цял ден, но аз дори я спирам....Ходи в училище, и наистина запомня всичко много бързо, но тези 20 думи годишно, ще ги научи по - късно за 20 мин. Аз говоря за собственото ми дете, сигурна съм, че ще спрява много добре в училище с езика, не знам, вътрешна убеденост, искам само да играе сега, не искам да има ангажименти, когато порастне, ще има достатъчно такива. Ходеше и на танци, но сама се отказа, не иска да ходи, и това си е....

Аз съм много благодарна на моите родите, че успяха да ми осигурят образование, без да се налага да работя през това време, имах много време за учене, и за опознаване на живота. Сега имам колеги, които учат и работят, ами не е същото, и никой не може да ме убеди в противното! Всяко нещо с времето си, искам да има супер щастливо детство, само със забавления, достатъчно забързано ежедневие имаме, за да търча по школи от 5 годишнината й!

В заключение, ще ви разкажа за детенцето на приятелка, което "подшлушвала" докато играло с кукли/2, 5 години беше като го каза/,
"И майката бързала, и таткото бързал, и госпожите бързали, и за нищо нямало време" и това с тъжен тон. ПОмислете момичета, че този стрес няма как да не повлияе на децата ни.

Вярвам, че детето ми ще се оправя добре в живота , без да е учило английски от 5 годишна, просто си познавам детето, няма нужда от мои излишни амбиции Peace
Виж целия пост
# 737
Мими, точно на същото мнение съм.  Hug
Виж целия пост
# 738
Мила, Гале, Клеми, среща в Борисовата в неделя сутрин, а:)

Мила, ти си сигурна, нали:)

И другите са поканени, ама нали все не идват....
Виж целия пост
# 739
Не обещавам, но може да дойдем.  Hug
Виж целия пост
# 740
Ние имаме уговорка с още едно приятелско семейство за Борисовата в неделя,но по скоро ще е около обяд Mr. Green
Виж целия пост
# 741
ами ние щяхме да дойдем ама сега татито ни е болен малко, та ще кръстосваме нашия парк. и племеника ми е вече с пневмония ей момичета много е гаден този вирус.
иначе ще се опитам да обясня - бях в 1 клас. имах приятелка която от малка знаеше да чете и свиреше на пиано, ходеше на уроци по пиано, а технияте я бяха научили да чете. това дете беше на светлинни години пред нас и толкова по добре възприемаше и учеше и т.н. било е нужно малко внимание от страна и на моите родители , ама как нали имам баба дето ме е гледала плътно 5 години в едно село. после в 3 клас идваме в софия да живеем. в 5 клас започваме английски и половината клас знае учебника , другите като мен една дума не вдяват защото никога не са учили езика, не им се обяснява добре, даскала се води по тези които знаят. нищо не научих в училище. тези дето бяха по уроци с английския не само че го научиха а и всички влязоха в езикови гимназии с друг език. всички ходиха н ачастни уроци за приемни изпити. аз защо да ходя? нашите нито на английски ни записаха, нито съм ходила н ачастни уроци. виждах вече в 7 клас огромната разлика между мен и другите дето се занимаваха с тях в къщи. ми огромна. нямах самочувствие да кандидатствам а и не бих успяла. след 11 клас завърших 3 висши по мое желание. и пак не е същото. без езиците не съм за никъде. без чуждия иниверситет също. гледам и мъжа ми и колегите му. мъжа ми е като мен - сам е учил и някакси прокопсал. после в фирмите ги учех ана английски защото яха много зле. сега го знае някакси оправя се с цял свят ама си личи че го е учил в гората дет се вика. самия той се чуди защо родителите ми не му оурнали някакво внимание като малък. та когато се докоснеш до истински знаещите хора, хора които без връзки винаги могат да си намерят навсякъде добре платена работа, е друго. чудиш се абе защо и ти не си отделял по 4 часа в седмицата за нещо като малък, как другите са го водили да научат нещо , а а ти си висял отпред и си ги чакал да излязат да си играете.
Виж целия пост
# 742
Anaise , в ЕГ се влизаше май с изпит по български, може би имаше и математика+успех. Не се сещам да се кандидастваше с език?
Не знам, аз от зор да съм като другите - записаха ме на пиано. Ходих няколко месеца и ми писна солфежа. И след това не съм ходила на уроци по нищо. Ходих на школа по рисуване, обаче това беше за удоволствие при моя бивш учител.  Heart Eyes И пак съм имала отличен успех. Когато завърших гимназия бях на много добро ниво с английски и италиански - специално италианския на ниво езикова гимназия. После в университета покривахме ниво B+ и го покрих без проблем с 5,75, а хора, които ходеха на допълнителни курсове не успяха да го минат даже.
Виж целия пост
# 743
Аз да поясня,че там където водя Свет на английски не си представяйте училищен режим с цел научаване на език.
Децата там се забавляват повече от всякога,ноооо госпожата говори изцяло на английски.
И моля ви не ме убеждавайте,че дъъългите зимни вечери за децата затворени вкъщи с родители които току що са се върнали от цял ден работа се забавляват повече отколкото ако са заведени на място кеото само може да им бъде от полза и в никакъв случай за тяхна вреда Peace
Виж целия пост
# 744
В дългите зимни вечери моите се забавляват двамцата. Като гледам добре си прекарват. Никого в нищо не искам да убеждавам.  Laughing
В интерес на истината ходенето на частни уроци винаги съм го възприемала като патерица за тези, които не успяват да се справят сами. Честно казано се надявам децата ми да нямат нужда от подобни патерици.
Виж целия пост
# 745
НОВАТА НИ ТЕМИЧКА

заповядайте....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия