Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 80

  • 38 111
  • 377
# 15
Шемет, мерси за споделеното. Завиждам ти, неблагородно.  Mr. Green Съпреживях го с теб. Но цветя още не мога да правя  Laughing Коментарите ти са убийствени, създадоха ми прекрасно настроение.
Скай, книгата е ясна, как направи цветето обаче? Тоест откъде си купи формите, боите кои са.  Това в ръба на книгата обувки ли са? Скроени или готови купени?
С този спрей ли пръскаш така да лъщи?
 Откога декорираш торти?
Да попитам Пепи показа ли как прави новите рози? Че аз изпуснах почти предната тема.

Искаше ми се да се запиша в новата тема с новите торти , но ме домързя да ги кача в нета  Embarassed
Виж целия пост
# 16
Antoan2006, много,МНОГО съм ти благодарна за дългото и изчерпателно обяснение  bouquet  bouquet  bouquet.Благодаря ти че си отделила мало време да разкриеш тайната на тази прелест  animal085!Поздравявам те още веднъж и съм ти много признателна  newsm20
Виж целия пост
# 17
Clairette чакам снимките с нетърпение.
Ако не изникне нещо аз сигурно също ще имам още снимки този и следващия уикенд.
Между другото оказа се че тук имало Cake Club    chef  и получих покана да се включа  newsm78 ... та още мисля по въпроса - малко ми е неестествено това с клубовете - нещо като да ходя веднъж в месеца на бридж или на чай и сладки  hahaha ..... Има и допълнителна екстра - намаления за разни магазини за сладкарски работи даже и готварски престилки с името на клуба си имат...  #Crazy

Виж целия пост
# 18
Шемет, не само си шемет, ами и голяма симпатяга  Hug Много благодаря за споделеното, а и за снимките. Ако ти се идва до Чикаго за сейла на Уилтън в края на май се обади. 75% оф на всичко  Wink

Момичета, много хубави неща видях, но ягодката на Буболинката споменавам само, защото ме залепи за монитора. Невероятно изпълнение!!!
Виж целия пост
# 19
Bubolinka, невероятно елегантна торта, фигурката е като жива  smile3501
Пепи, перфектно изпълнение съчетано с красиви цветове   bouquet
Шеметче , благодаря ти за материала   bouquet
Antoan, благодаря ти за разясненията в миналата тема   bouquet

да ви почерпя с моята измъчена торта, че вчера помъдрях с още една година  Mr. Green




блатовете са тези, който беше споделила Аtalanta в предишната тема, невероятни са , Аtalanta  хиляди   love001 и кремът е по нейната рецепта, но вместо с ананас го направих с рози.
Виж целия пост
# 20
Срам не срам, за сега се записвам.
Искам само да отбележа тортите от миналата тема, които се каня да коментирам от няколко дни:

краси.мира, дяволчето е супер. Много ми харесва цялата идея и реализацията и.

Албенка,   Hug Ти си знаеш мила. Винаги на ниво независимо колко торти имаш

nelka.nelka, благодаря за споделената рецепта.

иглика333, много добре са се получили и двете торти  Hug

laskova, много нежна и стилна торта.

iskrone, браво за китарата.

duhi_puhi, имала си някои проблеми със замазването отдолу (има лек целулит), но важното е че децата се радваха, а и на партито май само аз можех да забележа проблемите, които ти е създала тортата. Дерзай все така. И следващият път изчакай тортата да стегне поне 3-4 часа и тогава шпакловай. За фигурките има стъпка по стъпка... мпжеше да погледнеш Wink

sillsav, интересна пеперуда. Харесва ми идеята- ако имам такава торта ще се възползвам.

bubolinkata, прецизност, стил, усет към нещата. Само това мога да кажа за теб. Знам че от скор украсяваш торти, а си на ниво все едно го правиш с години  Hug
Виж целия пост
# 21
Скай-много ми хареса мидата, дай подробности, в какво я пече и има ли пълнеж?
Светлане-ЧРД на патерици!!!  bouquet Тортата може да те имъчила, но пък е станала много хубава и много пролетна! Браво!
Виж целия пост
# 22
svetlane, страхотно съчетание на цветове. Много свежо и страшно ми допада.
ЧРД, бъди много щастлива и обочана. Много успехи и късмет във всчко начинание   bouquet
Виж целия пост
# 23
Леле момичета... за малко да изчезна и двет темички сте изписали.... връщам се да ви чета и да се дивя на красотите които сте сътворили Simple Smile
Виж целия пост
# 24
Момичета, много набързо снимах начина на навиване на розите. Качеството на снимките не е идеално и не се престарах в точенето, но мисля че е ясно как стават. Просто на едно момиче от друг форум спешно и трябваха...

















Виж целия пост
# 25
Мммм Благодаря, Пепи   bouquet  Hug
По-лесни ми изглеждат от другите модели. Дано в скоро време ми се отвори повод.
Толкова се "точех" за днес да спретна едно торте, и от ВиК ми спретнаха двудневна профилактика на водата.... И така за рождения си ден ще остана без торта...че поводи много имам за торти иначе  #Cussing out  #Cussing out
Виж целия пост
# 26
Пепи страхотни снимки, копнах си ги вече. Благодаря.

Аз исках да питам Буболинка, по повод последната й торта
Връщах се назад да чета постовете ти, ама пак не се светнах. Написала си, че ползваш ММ. Ама каква точно. Тортата ти изглежда (и не само тя) някак нежна, мека, някак и аз не мога да обясня как. Невероятна. И как постигаш този ефект на ружчетата на престилката на момиченцето или пък това на ръкава, дето е тип маншет, ама в случая не е маншет, а седи едно широчко и нежно и надипленко, както и ружчетата де. Изглежда доста тънко, а в същото време си седи не сплескано. Аз ако разточа готовата ММ по този начин, или ще ми се разкъса, или ще клюмне ружчета в смисъл няма да застане така. Ако е ГММ бавно или бързо съхнеща е твоята.
Престилката е кроена отделно, нали? А розовата част е цяла - като тяло и в нея са сложени дланите, малко за врат и в него вече главата, или не е така? ооооох големи глупости май написах, ама не знам как да попитам по друг начин.
 Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 27
Аз исках да питам Буболинка, по повод последната й торта

Не съм Буболинката Wink, но знам че момиченцето е правено от бавносъхнещата маса на Ирида. За другите подбробности тя ще ти каже.

Пепи, благодаря за снимковия материал, много е подробен и ще бъде полезен.
svetlane  много хубава торта и ЧРД! Здраве, щастие, любов и късмет ти желая!
Виж целия пост
# 28
От няколко теми не съм писала и едва успявах да прочета по диагонал. Напълно ми е невъзможно да изброя всички красоти, които ми направиха впечатление, но определено задобрявате много. Аз се старая, но все още не съм удовлетворена напълно от резултатите Embarassed
Сега ще ви покажа последните две торти, които правих Тази беше за приятелско детенце и би трябвало да представлява сгради - да не се чудите какви са тези жълти правоъгълници - прозорци са Laughing Фигурката ми е първата в живота и е доста недодялана, но се надявам да усъвършенствам моделажа някой ден Mr. Green
А тази беше за вчерашния рожден ден на големия ми син. Това е емблемата на международната организация на скаутите. Първия ми опит за трасфер - останаха някакви дупчици, и борда се поначупи, но детето каза ,че това е най-хубавата торта в живота му и това е безценна награда за мен!
още снимки тук

Въпрос за шоколадовото тесто: Колко меко трябва да е при точене - когато е по-твърдо и го метна на студената торта става кора и не може да се огъне, а се пука
Виж целия пост
# 29
Въпрос за шоколадовото тесто: Колко меко трябва да е при точене - когато е по-твърдо и го метна на студената торта става кора и не може да се огъне, а се пука
Само веднъж съм пипала готова моделираща маса. Ако имаш представа колко твърда е тя, след размачкване, горе-долу същата мекота. Незнам с какво да го сравня. Ако знаеш как изглежда на пипане НЕОПРЕНА, например - тестото е малко по-твърдо. С какво друго да го сравня???  Суровото хлебно тесто е меко, тестото за содена питка е също по-меко от шоколадовото. Може би като пластелин, но не ме питай сега каква марка.  Grinning Страшно обяснение му хвърлих , ама на думи - толкова
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия