За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 693
  • 380
# 315
Пина,благодаря!  Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 316
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
Виж целия пост
# 317
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).
Виж целия пост
# 318
Обожавам фурми и се чудя какво мога да приготвя с тях.Вероятно нещо сладко
Виж целия пост
# 319
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).
от бут е - даже си е нарязано за готвене на парчета и не става за пържоли. Нещо с късчета трябва да е
Виж целия пост
# 320
дайте някаква идея със свинско месо, но да не е кебап, кавърма - нещо по-интересно
    Ами какво е месото,в смисъл за готвене(с мазничко),рибица,бут,котлети?Защото имам рецепта за вратни пържоли,но става и за рибица(цяло парче).
от бут е - даже си е нарязано за готвене на парчета и не става за пържоли. Нещо с късчета трябва да е

Хапки с меден лук и кашкавал

Ред хот порк омлет

пържено свинско месо с патладжани



Обожавам фурми и се чудя какво мога да приготвя с тях.Вероятно нещо сладко

Пълнени фурми със сирене - страхотно предястие, но за любители на сладко соленото
Наслада от Елче - Delicias de Elche - на Габи
Виж целия пост
# 321
Не мога да си направя хубави пържени кюфтета  Close Или се стягат и стават на кръгли топки, или се разпадат (каймата ми е смес свинско с телешко), или вътре остават сурови, или тричави и на трохи... много обичам, винаги ям някъде страхотни кюфтета и не мога и не мога да си ги направя  Tired
Знам рецептата, спазвам уж... кажете за пърженето - колко мазнина - на дъното или да потъват, като за кашкавал-пане?  Thinking
Виж целия пост
# 322
пеп-4о, благодаря много  bouquet
Виж целия пост
# 323
Блонди, ако си любител на експериментите, може да пробваш тези Виенски кюфтета. Защо са виенски не знам, така съм записала рецептата, но стават сочни и крехки вкусни кюфтенца.( поне за нашия вкус!)

400 гр кайма (свинско и телешко),
100 гр майонеза,
2 с.л. нишесте,
1 яйце,
1 скилидка чесън,
сол,
чер пипер смлян,

2-3 с. л. олио или зехтин

Към каймата добавете майонезата и нишестето. Леко разбийте яйцето и смесете с месото. Изстискайте скилидката чесън и добавете към сместта. Посолете, сложете черния пипер. Хубаво разбъркайте, покрийте съда и оставете в хладилника за около два часа.
Нагрейте в тефлонов тиган мазнината, направете кръгли кюфтенца от каймата, леко ги приплескайте и изпържете от двете страни на среден огън до образуване на зачервена коричка. Покрийте тигана с капак и ги дръжте на огъня още 10-ина мин.

Сетих се, че съм ги правила и със пилешко месо - ситно накълцано или смляно, тогава пък са съвсем крехки и сочни.
Виж целия пост
# 324
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.
Виж целия пост
# 325
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.

За фолио не знам ,но можеш да използваш пекарска хартия.
Виж целия пост
# 326
Нямам, иначе щях .Благодаря за отговора.
Ако някой знае за фолиото , нека да обади
Виж целия пост
# 327
Здравейте момичета, имам нужда от съвет.
Ако искам да опека мъфини, а имам само 3 хартиени формички,мога ли в останалите места на тавичката да сложа фолио?
Вариантът с намсляване и набрашняване не става, защото тавичката не ми се струва читава и ме е страх да не залепнат с все покритието.


Имаш предвид алуминиево фолио, нали. Слагай, само ще е играчка да го нарежеш и сложиш в гнездата.
Виж целия пост
# 328
аз веднъж пекох едни бисквитки така на фолио, вместо на хартия, че не видях че свършила. Е, трудно ги отлепвах  #Cussing out не като на хартията.
Виж целия пост
# 329
Редовно си пека браунис или кексчета с фолио, няма проблем  Peace

Мерси, Лабрекс, за рецептата  Hug Ще ги пробвам, само дето тук нишесте май няма  Rolling Eyes И тия 10 мин покрити в тигана - без да ги обръщам и след като са изпържени, така ли? Няма ли да загорят?  Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия