Как да направя 54 броя охлюва? (броила съм ги)

  • 14 189
  • 95
# 15
Извинете ме, но се посмях hahaha...
Може ли някой да ми обясни точно докъде е главата на охлюва Crazy, щото те си имат само крак.

По темата - оставят се поне 24 часа, мият се под обилна вода със сол, оставят се да плъзнат и бух! във врящата вода /хуманно, нехуманно, шшшт, да не чуе Бриджит Бардо Whistling/.
После най-вкусни са на яхния с ориз, с мнооого пресен лук и джоджен, червено пиперче...мммммм, имам едно пакетче във фризера, ще взема да ги сготвя утре.
И панирани са много вкусни, но малко тежичка храна са...

Вълкът с дългия ник, мдамммм, рециклирали са, така да се каже, навремето черупките, ама са ги пълнели с оризец, не са били чак таквиз будали гола чорба с черупки да варят Laughing.

Апропо, яхнията с ориз е най-вкусна с цели охлюви, барабар с черупките - кеф е после да си извадиш охлювчето от черупката, естествено коремчето се откъсва и изхвърля де...
Виж целия пост
# 16
Най вкусни са зимните охлюви, но само веднъж съм намирал.
Както са запечатани и се мятат във врялата вода. Разпечатват се сами.
Виж целия пост
# 17
Ох, стига подробности, ега ти зверовете сме  Cry
Виж целия пост
# 18
Добре, ами, явно като не съм ги измила добре с 6-7 води ги мих като 1-та беше със сол, сега, сварени пак ли да ги плакна по съшия начин? Само в солена вода?
Ох, свива ми се стомахът, като се сетя какъв гаден вид имаха. Sick
Виж целия пост
# 19
Добре, ами, явно като не съм ги измила добре с 6-7 води ги мих като 1-та беше със сол, сега, сварени пак ли да ги плакна по съшия начин? Само в солена вода?
Ох, свива ми се стомахът, като се сетя какъв гаден вид имаха. Sick
И така никаква сол поне в началото!Така се разлигавят ,че нямат измиване.Вечерта охлювите се слагат в голяма бутилка от минерална вода като се пробиват няколко дупки в горната част на шишето.Предварително се посипват с няколко лъжици брашно.Така по добре се изчистват от горчивите треви , които са пасли.На другия ден се измиват само с течаща вода ,повтарям без сол и се пускат в тенджера с кипнала вода пак без сол.Започват да се отпенват с решетъчна лъжица като в началото излиза само лигата  Grinning а после и други гадорийки.Варят се около 1 час,като вече може да се прибави сол,даф. лист, черен пипер, 1-2 с.л вино,девесил.
Изваждат се ,почистват се от крайното чревце.Булъона се запазва , прецежда и се готвят било на чорба или на яхнийка с ориз и пресен лук.
Всяка пролет моичкия ме затрупва с цели кофи охлюви #Crazy и смея да твърдя съм станала екперт във варенето и готвенето им. Grinning
Ако нещо ви интересува свиркайте Laughing
Виж целия пост
# 20
Добри съвети, ама що ги даваш едва сега? Crossing Arms
Охлювите са врели 30-40 мин, извадени са от черупките и са ужасно лигави. Какво да ги правя? (ще ги панирам, да, ама са ми лигави)
Крайната цел е да ги опитам, така че вариант да ги изхвърля не съществува Peace.
Виж целия пост
# 21
Измислих го, бе!
Оставих ги  да се покажат, резнах им главите и бързо във врялата вода, обаче, някои не искаха да се покажат и ги мушнах необезглавени Tired.
Сега чакам да се наврят и започвам да ги поря bowuu
А стига бе!  Shocked Shocked Shocked
Виж целия пост
# 22
писах ти , че аз вече изчистеното краче го претривам с оцет и сода - ако лигата е много направи го няколко пъти и претриването със сол помага, но не очаквай , че съвсем ще спре...лигльовци са все пак...макар и обезглавени....ох , боже не мога да спра смеха...сори...
Ние ги предпочитаме главно панирани , понякога и с ориз. Оставям ги след обилното измиване задължително да пренощуват в хладилника - стягат си и се обработват по-лесно. За панирането - правя паста от разбито яйце и брашно + сол и чер пипер. Изсипвам охлювските втвърдени крачета и с лъжица гребвам панирано краче и пускам в сгорещено олио - суперски са...
Виж целия пост
# 23
Ти като им "рязна" главите какво им остана да се яде?  hahaha
И аз да питам-как разбра до къде са им главите? newsm78
Виж целия пост
# 24
Миг незабравим , да верно ooooh!. Така ще процедирам.

А главите им са отпред, к са им рогата, елементарно, Уотсън bowuu Mr. Green.
Иначе, и моите ме чакат в хладилника.
Виж целия пост
# 25

А главите им са отпред, к са им рогата, елементарно, Уотсън bowuu Mr. Green.

Да де,но до къде?  Mr. Green
Виж целия пост
# 26
Направо като прочетох охлюв и  Sick. Това е най-омразното ми нещо. Sick
Виж целия пост
# 27
Ако някога съм мислела да готвя охлюви /досега не съм/, то след тази тема въобще не бих се осмелила.
Егати галимацията и лиготията за едното ядене ooooh!
Виж целия пост
# 28
Направо като прочетох охлюв и  Sick. Това е най-омразното ми нещо. Sick
И аз така мислих за жабите, (имам фобия от тях), ама знаеш ли колко са вкусни бутовете им, мм  chef. Обаче, не ми казаха какво ям, докато не ги изядох.
Пате, около 1 см, но не съм мерила с линийка, на око.
Виж целия пост
# 29

Изваждат се ,почистват се от крайното чревце.
Всяка пролет моичкия ме затрупва с цели кофи охлюви #Crazy и смея да твърдя съм станала екперт във варенето и готвенето им. Grinning
Ако нещо ви интересува свиркайте Laughing


Явно няма да ни стане ясно без фото урок. Къде се бърка, аджеба, за това чревце? Останалите процедури вече съм ги научила теоретично.

Моя опит с охлювите се свежда до приготвянето има на яхнийка, но бяха почистени и замразени. Мъжът ми по моя молба ми ги донесе преди доста години и напомни като ги сготвя да му изпържа, за всеки случай, 3-4 яйца, та да не останел съвсем капо. Ми, хубаво...след известно време намерих аз една разкошна рецепта от списание (с два вида - зелени и червени чушки, пресен лук, чесън, малко ориз, пресни домати съвсем на края се добавяха на кубчета, и зелени подправки), приготвих ги, вечеряхме. Всичко протече гладко и перфектно, докато голямата ми уста не се изпусна  ooooh!, след няколко часа да попита мъжа ми, как се е отразило лапането на охлюви.  Преди да си довърша въпроса той беше пред тоалетната чиния. Мислил, че месцето е от накълцани пилешки воденички. На мен все още ми е смешно, като се сетя  Joy и неумението ми да си ги почистя ме спира, но отново бих сътворила нещо с тези гадинки, защото са ми вкусни. Пък може и детето да ги оцени.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия