Може ли някой да ми обясни точно докъде е главата на охлюва , щото те си имат само крак.
По темата - оставят се поне 24 часа, мият се под обилна вода със сол, оставят се да плъзнат и бух! във врящата вода /хуманно, нехуманно, шшшт, да не чуе Бриджит Бардо /.
После най-вкусни са на яхния с ориз, с мнооого пресен лук и джоджен, червено пиперче...мммммм, имам едно пакетче във фризера, ще взема да ги сготвя утре.
И панирани са много вкусни, но малко тежичка храна са...
Вълкът с дългия ник, мдамммм, рециклирали са, така да се каже, навремето черупките, ама са ги пълнели с оризец, не са били чак таквиз будали гола чорба с черупки да варят .
Апропо, яхнията с ориз е най-вкусна с цели охлюви, барабар с черупките - кеф е после да си извадиш охлювчето от черупката, естествено коремчето се откъсва и изхвърля де...