Как да направя 54 броя охлюва? (броила съм ги)

  • 14 184
  • 95
# 75
И на мен ми е много жал да убивам охлювите на котлона и заради това карам майка ми да ги свари. После аз овкусявам чорбата с лук, лапад, магданоз и люта чушка, но охлювите ядем целите, само черупката махаме.
Обожавам всякакви "гадости": бъбреци, супа от кокоши крака, шкембета, далаци, охлюви, пачи...
Виж целия пост
# 76
Добре де, аз като ги порих след сваряването, стомасите им бяха пълни, а повече от 24 часа ги бях оставила да се чистят. Вие колко ги оставяте? Като се сетя какви бяха зелени и Sick
Виж целия пост
# 77
Добре де, аз като ги порих след сваряването, стомасите им бяха пълни, а повече от 24 часа ги бях оставила да се чистят. Вие колко ги оставяте? Като се сетя какви бяха зелени и Sick
Какво толкова,нали е трева  Mr. Green
По-добре не ги пори,а се наслаждавай на вкуса. Grinning
Виж целия пост
# 78
Ако се излъжа да направя пак... след 487807648780709898909704540878040 милиона години.
Виж целия пост
# 79
Добре де, аз като ги порих след сваряването, стомасите им бяха пълни, а повече от 24 часа ги бях оставила да се чистят. Вие колко ги оставяте? Като се сетя какви бяха зелени и Sick
Икономична работа - мезето си върви със салатата! Mr. Green Laughing
Шушулче, благодаря ти от сърце за веселата тема!  bouquet
Виж целия пост
# 80
Шушулче чудесно ти изглеждат охлювите,бравос!А за тревите не се притеснявай-много са полезни.Майка ми,като дете ме гони да ми дава да ям изпражнения на охлюви,за да ми лекува гастрита.Имах късмет,че не ме хвана.Знам,че успешно лекуват язва.
Единствен път хапнах охлюви,защото приятелката ми ме излъга,че са китайски гъби с ориз.Имаше да ми връща жеста,защото я подлъгах  и изплюска бая скариди на салата-детинщини Grinning
Виж целия пост
# 81
Лелеее, ще умра от смях! Гледам я тая тема всеки ден, и колкото и да ми беше гадно, сега ми се доядоха! ooooh! Joy
Виж целия пост
# 82
Хора, хора Joy
Това за рязането на главите и пищенето на охлювите ме разби hahaha
дядо ми ми готвеше много често- най-често съм ги яла на жар. Още помня как цвъртят на жарта, след като ставаха готови, ги чистеше и лапахме.
Помня, че някаква яхния беше направил веднъж.
Не бяха лигави изобщо,не мога да кажа, че ми беше най-любимото месо. Не беше лошо де.
Сега не знам дали бих хапнала, много ме е гнус от слуз Sick
Виж целия пост
# 83
Аз не разбирам за каква слуз говорите  Thinking,ако са приготвени добре ,слуз няма.....
Най добрия вариант / за яко гнусливите/ е да намерите кой да ви ги сготви  Mr. Green
Аз чакам да завали дъжд......за да си хапна  eat
Спомням си един ден при баба на село ....бяхме събрали 2 торби с охлюви ....тя като ги видя,без малко да припадне-изхвърли ги  Thinking,ние бяхме ей така  Shocked,защото вкъщи винаги са се хапвали с кеф .....
Сега ако съберем повече през пролетния сезон си ги прибираме във фризера...и си хапваме на зима с ориз ,поради липса на пресен лук и чесън .....
Много искам да ги опитам на жар- разправяте много вкусни ставали .....дано успеем тази година.
Инак ....с темата .....голям хилеж  Joy
Виж целия пост
# 84
Чувала съм, че някои правят и кюфтета от охлюви, но лично аз никога не съм опитвала.  Confused
Виж целия пост
# 85
Чувала съм, че някои правят и кюфтета от охлюви, но лично аз никога не съм опитвала.  Confused
Бре,колко охлюви трябва да се уморят за кюфтенца? ?  newsm78
Виж целия пост
# 86
Чувала съм, че някои правят и кюфтета от охлюви, но лично аз никога не съм опитвала.  Confused
Бре,колко охлюви трябва да се уморят за кюфтенца? ?  newsm78
От 54 охлюва излезнаха има-няма 2 шепи панирани, прави си сметка колко ще трябват.
Виж целия пост
# 87
Чувала съм, че някои правят и кюфтета от охлюви, но лично аз никога не съм опитвала.  Confused
Бре,колко охлюви трябва да се уморят за кюфтенца? ?  newsm78
От 54 охлюва излезнаха има-няма 2 шепи панирани, прави си сметка колко ще трябват.
Точно това имах предвид. Peace
Обожавам охлювчета и сигурно щр трябват около 540,за да се нахранят всички с кюфтенца Crazy
Виж целия пост
# 88
Обожавам охлювчета и сигурно щр трябват около 540,за да се нахранят всички с кюфтенца Crazy
За хората на село това едва ли би представлявало проблем.  Laughing
Сега се сещам, че едни комшии на село също бяха споделили за въпросните кюфтета. Спомням си само, че охлювчетата, след като се сварят минават през машинката за месо.  Crazy Предполагам, че се подправят по стандартния начин, както е и при обикновенните кюфтета.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 89
Добре де, аз като ги порих след сваряването, стомасите им бяха пълни, а повече от 24 часа ги бях оставила да се чистят. Вие колко ги оставяте? Като се сетя какви бяха зелени и Sick
Аха, значи все пак не са могли да се изакат, може би щото не си ги сложила под желязна щайга, както те посъветва Вълчо.Сега като си мисля, аз ако реша да чистя охлюви някога, може би ще накарам мъжа ми да пробва с нокътя на кутрето си, ама той пък така си го пази.... Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия