Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Черно пране

  • 8 374
  • 19
Вече четвърти панталон на мъжа ми развалям.Пера ги с препарат за черно пране, обърнати на опаки, гладя ги на опаки, но след няколко пранета, тъмните панталони, стават на светли ивици.Пфууу!
Вие как ги перете?
Виж целия пост
# 1
До сега не ми се е случвало качествени материи да ми избеляват.
Виж целия пост
# 2
Зависи какво разбираш под "тъмни панталони". Например, ако са панталони от костюм/с ръб, не пера в пералнята, а давам само на химическо.
Всичко останало - дънки, летни, ленени, пера с обикновен прах за цветно пране. Ако случайно съм метнала повечко прах, остават някакви бели нещица и затова пускам допълнително изплакване. Нищо не ми се е прецакало досега.
Но много зависи от самия панталон - ако не е много качествен, нищо чудно да стане на ивици.
Виж целия пост
# 3
И аз не разбирам. Черните дрехи ги пера само с Первол за черно пране. По-претенциозните - на химичско чистене.
Ако дрехата ти е много важна - дай я на боядисване.
Виж целия пост
# 4
И аз ги пера с Perwoll за черно пране.Но, гънките където е бил смачкан панталона в пералнята изсветляват. Панталоните са от известни марки, но се скапват след няколко изпирания.
Виж целия пост
# 5
Первол за черни дрехи Simple Smile С него пера и тъмните цветни..
Виж целия пост
# 6
като ги простираш изпъни по въжето хубаво колана отзад, да не стават никъде гънки. И на предното въже предната част на колана. Надявам се, че така няма да има бели линии newsm78
Виж целия пост
# 7
Да не би да пълниш много пералнята и да не могат добре да се изплакнат. Аз пера панталоните на мъжо с прах за цветно- Бонукс. И проблеми до сега съм нямала.
Виж целия пост
# 8
Да не би да пълниш много пералнята и да не могат добре да се изплакнат.
Или препаратите са в повече...
Важно е също, черните дрехи да се перат на ниски градуси!
Виж целия пост
# 9
и според мен белите ивици най-вероятно са от не добре изплакнат перилен препарат.това е възможно да се получи ако дрехите са били повече(пералнята не трябва да се тъпче) или препарата е дошъл много
Виж целия пост
# 10
И аз съветвам да изплакваш допълнително. Отскоро пера с Первол и за черно и съм много доволна, въпреки, че и с него някои дрехи изпускат черно. Не знам аз ли съм маниак не тема изплакване, от приятелките почти никой не изплаква допълнително, но аз го правя 90% от случаите.
Виж целия пост
# 11
Мисля, че може и да не е от препарата, а от лошо багрене на плата още преди да бъде ушит. Тогава единственото спасение е ново боядисване.
Виж целия пост
# 12
И аз мисля, че си предозирала препарата, особено, ако е бил прах.
Аз ги пера с течен някакъв, какъвто имам и задължително пускам и допълнително изплакване.
Виж целия пост
# 13
Пера с Первол за черно, не съм имала проблем, пера и с прах за цветно, ако съм забравила да купя Первол. Тогава понякога пускам допълнително изплакване ако ми се видят недоизплакнати(ивици прах). Не съм имала проблем. Само лятото е хубаво да не се сушат на директно слънце, че избеляват.
Виж целия пост
# 14
да обменя опит
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия