Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 34 377
  • 368
# 120
Патрияни, ти си ги направила страхотно Пух и компания. И Пух във водата е много слада идея.  Peace


Скай, твоето коте , много ми напомня Гарфийлди, който гледах как се прави само преди няколко дни, само дето е с шкембе, вместо с дупе hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Ох тия рози някой ден и аз може би ще ги почна, но за сега, само правя копи пейст с линкове и обяснения. Ама си мечтая за една торта с мнооооооооооогоооооооооооооо рози върху нея и всичките аз да съм си ги направила Laughing Laughing Laughing

Сега едно огромно благодаря на Албенка. Днес за домашна употреба, спретнах ей този Пух, по нейния метод. Тропосах компа на масата с картинката дето си харесах от гугълеца, тортата до компа и почнах като теб на Циган Чарк с клечката. От там с фунийката за семки (както си му е реда  Wink) и после с лъжичка, баш като теб. Стана толкова лесно наистина и ми беше адски приятно. През цялото време си спомнях ти как го правеше, като пред очите си ми и стана и мойто мече. Само дето сега чак на снимката видях, че съм му "ампутирала" едната ръка. Пропуснала съм една чертичка, и от там все едно е с една ръка. Голяма съм шматка hahaha Цветовете са по-свежи отколкото на снимката, ама... ooooh!

Вътре съм я натъпкала с 2 вида крем - сметанов и ганаш, орехи бая, и върху единия слой сметана има пласт сини сливи от буркан - в Била продават чудесни и обезкосМени вишни и сини сливи, с много малко сок, почти целия буркан си е плод и са чудни за торта. Само ги оставям за половин час в цедка да се отцедят и после в тортата.


И още веднъж, благодаря ти Албенка. Абе едно си е да ти разказват, друго си е да го видиш на живо как става Hug Hug Hug Hug Hug Hug


Виж целия пост
# 121
dreamtex  благодаря за съвета, следващият път ще опитам така  Hug
Бъни  аз си взех накрайници от Двата Щъркела, ама само 2 колкото да ми се намират някакви.Добра работа ми свършиха за тортата с Русалките. А за тази торта - няма нищо сложно, само трябва да си намериш сладкарски магазин където да ти я принтират, цопваш я на торатата и отгоре намазваш с фарситура и това е.Аз имах малко проблем, защото ми се нагъна картинката, но пък майката на рожденничката беше страшно доволна, въпреки вълните, които се получиха  Laughing
Ванче мерси  Hug  а ти колко цветлета си направила  Whistling чудя се как имаше нерви  Laughing
Албена  благодаря и на теб   bouquet Ох, какви вкусни тортички си направила пак...ммм, само едно парченце искам   Rolling Eyes
Krische   Мечо Пух си е готин и с една ръка  Joy  Joy Като гледам май си имала същият проблем със сметаната като мен
 
Виж целия пост
# 122
Крисче браво.Страхотен е пух.Как с ампутирана ръка бе ooooh! другата ръка не се види.Ако минеш от другата му страна ще я видим ама така newsm78 придържа си бурето животинчето hahaha.
Браво на тебе.
Аз само един камион така съм правила ама не го докарах съвсем в контурите Joy
Патриани страхотни са Пух и компания.Много ми хареса.Като сценка си направила Hug.
Скай какви кусури.Ти си герой, щом за толкова отрицателно време и покритието ти се получи, че и перфектно си покрила.Какво е покритието.
Албенче ще издадеш ли тайната на карамелената ти заливка Praynig.Иде ми на оближа тортата Praynig
Момичета аз пак да питам да накрайници за пош от Двата Щъркела.Някой да е купувал от там и добри ли са newsm78
Виж целия пост
# 123
Амииииии даааа Бобсито ooooh!, ама мен хич не ме трогна тая рошавост, щото си беше за вкъщи и бързах да нацвъцкам нещо  hahaha hahaha hahaha В  интерес на истината, тя не беше пребита, но нали измазах с част от сметаната тортата и после трябваше да готвя и не можех да се занимавам с украсата и бутнах и сметаната и тортата в хладилника. Като я извадих, видях че вече е станала такава и даже си мислех, че и по- зле ще е. Аха да и капна вода и да джурна, но ме домързя. Явно почва да ми идва отвътре, щото видях, че Пепи е казала, че се оправят така нещата hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha Абе друго си е на семинар да си ходил Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Бъни аз нищо не ти отговарям, щото дори не съм ходила в тоя магазин, пък и накрайници нямам нито един. Цвръцкам си с един шприц останал ми наследство от първата свекърва Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Виж целия пост
# 124
barcela - правила съм, ама много отдавна. Не е трудно, на мен ми е най-трудно да реша какви подходящи купи без ръбове да използвам за барбита, дупета, бюстове...Покритието е марципан Варна-става по-бързо от другите, мек е, лесен за работа и покрива добре неравностите. Аз никога не го използвам за други торти, но за 3D смятам че е перфектен Peace.
Албенка- ако ми позволиш да използвам една твоя идея за принцеса с жyлта рокля, ще ти бяда много благодарна Hug .
Krische - мерак ми е да направя синьо слонче, ама до нас живеят котки...та трябваше с котка да се задоволя Hug.
Бъни - просто го разточих по-дебело около 5/6 мм., покрих, тогава напудрих с нишесте и загладих с ръка.
А кусури има- не е боядисана добре до подложката, ухото е изцапано, мисля , че муцунката трябваше да е друг цвят, не бяла, ама на xаризан кон зъбите не се гледат...
Виж целия пост
# 125
Крисче справила си се отлично  chef  chef  chefМного се радвам ,че съм ти помогнала с моето демо.
Скай ,що за въпрос мила действай.
Бъни ,нямам тайна заливам тортата с кърамел фрасистура ,разредена с малко вода.Отвътре е с карамелен крем.250гр.маргарин калиакра с 250гр.карамелизирана захар и 125мл. вода.Карамелизираната захар заливам с водата ,вари се до пълно разтопяне  и след охлаждане го прибавям на тънка струя при непрекъснато разбиване с миксер на маргарина.
Виж целия пост
# 126
Колко красиви цветя в тази тема...(Ванче, barcela, Албенче) и сполучливи Пуховци (patriyani, Крисче). Браво момичета!!!
Виж целия пост
# 127
Krische аз изобщо не забелязах, че сметаната ми не е както трябва.След като украсих тортата, направих още няколко опита в чинийката (в която тренирах преди да започна тортата) и видях, че сметаната която съм шприцовала преди 10 мин е гладка.Иначе изобщо нямаше да се усетя  ooooh!
patriyani, skai  браво момичета, справили сте се чудесно   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 128
Привет!
Страшни китки, да гледам китки пропуснах репортажа на Шемета ,Нищо, ще се върна да чета/ Днес през деня по нормално време.  Simple Smile
По нощите като тиха луда да пусна една торта. На свекървата "скроих шапка".  hahaha Мъжът така я поръча, ама й ходи да има рози на главата.  ooooh! Аз бих направила гнездо, но можеше да се обиди. Освен това исках да моделирам кравички, върху кравешка торта. това ми го предложи една приятелка от друг форум. Но пак със странно съдържание като поздрав за деня на майката.  Grinning
ей това е>Първа панделка. Без никаква идея как се прави.

В подготовка е и една торта, но нея я прави 8 годишната дъщеря на приятелка тайно като изненада за мама. Естествено суфлирам и помагам, но детето бърка с бясна сила и върти рози , от въртеливите де. Да не съм чула да се оплаче някой, че не можел да меси фондан, пращам му германската сила веднага.
За белия маршмелоуз виждам, че си говорите. Има при нас, Има за едно евро пакета от 300 грама в магазините на Лидл.
Оф, уморена съм. Утре ще се наспивам. Хаха! Честит ми ден на майката...Честит и на вас, на тези които празнуват!
Бобси, много хубава торта. Не виждам пресечена сметана. Аз съм ти голям фен,да знаеш.
Крисче, не си личи ампутацията, а като казваш, че е лесно ще взема да се навия.
Искам да питам > Колко течна ви е глюкозата? Захарен сироп? Мед?
Днес направих един фондан без часове месене, не мога да повярвам. Още малко и ще приклчва с фонданите от Тортената.
Виж целия пост
# 129
Колко течна ви е глюкозата? Захарен сироп? Мед?
Днес направих един фондан без часове месене, не мога да повярвам. Още малко и ще приклчва с фонданите от Тортената.

Какъв е тоя захарен сироп дето го разправяш.... Глюкозата трябва да ти е по-гъста от мед.
И какъв е този фондан без часове месене? Щото аз съм правила 3-4 от тортената, пък никой не ми е отнемал часове месене ... Най-малко пък шоколадовото тесто ...
Виж целия пост
# 130
Здравейте и от мен,
вклю4вам се в новата теми4ка да поздрявя вси4ки бъдещи и настоящи майки в  деня на майката   bouquet
9 страници ве4е изписани от новата тема  Hug, та едва ли Ще успея да дам комнтари за вки4ки, които сте побликували красиви и оригинални торти.
Да кажа " добре дошла " на Диана . Страхотни торти !  С какво се постига този гланц върху  тортите?
Скай, котката е разкошна. Само предните лапи ми изглеждат малко широ4ки. Сори, хи4 не оби4ам да критикувам или да правя забалежка. Не искам да прозву4и така.  С гъбка ли я боядисва котката?
Ве4ке, гъбата добре сия издокарала, издокарала си и и нахалната усмивка. Ако  си използвала готовите Zuckerstifte от магаzините и правиШ дебел контур тогва се разти4ат. Стават май само за тънък надпис. Аз  ги избягвам, 4е много се накъсват.
Крис4е, това първата картинка ли ти е по метода на Албенка? Супер се е полу4ило. И ако не мие беше казала за втората ръка нямаше и да забележа. Лесно ли се работи по този метод? Имам 4увтвото, 4е по-лесно и по-бързо от транфера.


Виж целия пост
# 131
Крис4е, това първата картинка ли ти е по метода на Албенка? Супер се е полу4ило. И ако не мие беше казала за втората ръка нямаше и да забележа. Лесно ли се работи по този метод? Имам 4увтвото, 4е по-лесно и по-бързо от транфера.

Ахааа Wink първия. И на мен затова ми се стори лесно, защото като четях разните сложни манУали и гледах клипчета, пък с джобчета и кво ли не, направо си е лесниния това. А Ванчето същия ефект постига пък със спринцовка, доколкото си спомням. Всеки трябва да си намери за себе си, своя начин. Аз харесах Албенкиния и съм много хепи. Ееее за по-сложни картинки не зная дали бих се справила, но пък за детска торта Пух и от сорта са лесни за прерисуване. Wink За какво съм си губила времето като дете да прерисувам разни картинки, ако не мога един Пух да нарисувам яяя Joy Joy Joy Най-интересното е, че децата останаха много приятно изненадани, като ме гледаха, защото до последно не ми вярваха, че ще го докарам Wink
Виж целия пост
# 132
Колко течна ви е глюкозата? Захарен сироп? Мед?
Днес направих един фондан без часове месене, не мога да повярвам. Още малко и ще приклчва с фонданите от Тортената.

Какъв е тоя захарен сироп дето го разправяш.... Глюкозата трябва да ти е по-гъста от мед.
И какъв е този фондан без часове месене? Щото аз съм правила 3-4 от тортената, пък никой не ми е отнемал часове месене ... Най-малко пък шоколадовото тесто ...

Питам.Само питам.Голямо чудене се чудих. newsm78
Ето примерен немски сироп.Ванилев сироп за кафе...Нерде Ямбол, нерде Стамбул  http://images.google.de/images?hl=de&um=1&sa=1&q=van … mp;oq=vanillesiru
 В немския форум много със захарен сироп правят. Даже си правят захарния сироп вкъщи  Shocked  newsm78 Ето това ме учуди. И на това викат глюкоза.
Шоколадовото тесто ми беше честно казано лесно, но им е мноого сладко на германците  Confused
досега и моята глюкоза беше по-твърда от мед. И скъъпа - 30 мл за 1,76 евро . Естествено има и евтини варианти Invertzuckersirup и други.
Ок, часове месене е преувеличено. но всичката маса си става леко твърда с тази глюкоза- явно аз и в малко вода съм разтваряла желатина, та се е желирало повече. Но дори ММФ меся като замаяна и последните бонбони ми правят проблем, че не поемат хубаво пудрата захар и ми правят малки бучки, които трябва да притискам отделно.  Sick Максимум половин час ми отнема, но пак не е без борба.
Вчера направих ОБАЧЕ един фондан по рецептата на Захарен фондан на наталина и една-две немски рецепти от нета. Течната част / желатин след стопяването, глюкоза/ от типа захарен сироп за кафе на Bellarom- и бяла растителна мазнина и 2 чаени пектинова захар/ стана толкова течна , като Zuckerguss - като течен роял айсинг , че просто с бъркалката разбърках захарта и си остана течно, оставих да стегне / желира леко на стайна  няколко часа и накрая след като почина смесих малко картофено нишесте.Но точно 2 пъти бутнах да меся, а не безкрайно.За 5 мин бях готова. Без да го бутам в плота, не е твърдо, не лепне като ММФ. Еми супер е. Като консистенция. Като взема да моделирам и да точа , може да почна да плача. 
Искам да кажа, че не правя реклама на мои методи, просто ми се иска например Скай да каже какъв сироп/ глюкоза ползва/
Виж целия пост
# 133
Krische -Браво! Ето една добра ученичка, която е внимавала на семинара /нищо че кръшкаше при пушачите навън/. Страхотен Пух. И пчелички!!!
Скай, котака е невероятен.... И на мен прилича на Том, но това не е минус. Лапките плътни ли са, или си имат торта вътре???
rien - капелата е хубава, но може би трябваше да наблегнеш на периферията и малко на извивката на самата шапка отгоре. Така малко пирлича на ..... боне... Embarassed Ама, че съм гадна... Продължавай смело с експериментите! Така човек се учи, и си намира любимите продукти.

Първо да се оплача..... Изпуснах апарата и му разбих обектива..... Реве ми се направо.... Точно се зарадвах че най-сетне ще си снимам тортите навън..... и.... ядец. Затова и снимките сега ще са ми още по-лоши, отколкото досега....

След двудневна борба, приключих това:
И ОЩЕ
За единствения младеж в класа на дъщеря ми. Много си го обичат и отново събраха парички и ми поръчаха торта по негов вкус.
Емблемата е крива, защото пренасяйки плочката се разцепи и за да не се разпадне съвсем, буквално я пуснах в дупката. Така застана. Оттам, за да прикрия цепката, се наложи да сложа и буквите на грешно място. Както и да е, снимката няма почти нищо общо със истината..... както винаги де... Joy

Виж целия пост
# 134
Ванче тортата пак е върха Hug.Аз вече в тебе не се съмнявам.Каквото и за захванеш правиш го Peace
За апарата и на мен ми се дорева като те четох.Аз моя както го мандахерцам ooooh! трябва да не внимавам, че.... ooooh!Ама казваш пак с него снимаш.Да ти кажа добре ти е снимката Peace.Пък за апарата нямаш ли скоро празник да подшушнеш за нов ,по модерен нещо Hug
Албенка мерси за разясненията за карамела Hug
Риен много хубава торта и така като те чета добре, че си се спраля на тези рози Wink Wink Wink.Това с кравите и гнездото newsm78 кой знае как би се изтъркувало Joy Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия