Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 34 352
  • 368
# 270
Това го разбрах ама с какво се прикрепят незасъхналите листчета на по-големите цветя да не клюмнат в ента посока като са още меки аз чакам напълно да изсъхнат и тогава сглобявам което пази формата но води и до допълнителни затруднения ако не си изключително прецизен при наместване на елементите за съхнене

Връхчетата, които са по-тъничката част на листата си изсъхват и сякаш правят нещо като рамка, а долу по-дебелата част е още мека и тя е пластична за наместване - да не кажа че в много от случаите всяко листо е на отделна тел и всъщност огъва телта, а не самото листо. Точно това се опитах да снимам при лалето - как е разчекнал всички тичинки и ги боядисва а после ги върна обратно към центъра - просто в този случай огъва телта под тичинката.
Виж целия пост
# 271
Много сериозни теми сте подхванали с тая теглена захар...на светлинни години от нея съм, имам чувството че ми говорите на марсиански.

Дими, страхотна ти е тортата и розите, нека си те похваля, щото не съм я виждала...Върха е направо!

Стаси, браво за тортите... бисквитената изглежда...мммм...много вкусно...
Дестини, и аз ония ден не успях да докарам плътно червено на ГММ. Няколко вида боя слагах, ама знам че трудно хваща. Затва и елека на мечо Пух е боядисван отгоре допълнително, то си и личи де... Знам че червеното и черното много трудно се докарват, освен ако нямаш оригинални бои. Всички бърканици трудно хващат...
Фиорче, отде я взе тая квига, казвай бърже... Peace

Албенка, имам специален въпрос към теб: Тая торта с Ферарито отгоре със сметана ли е покрита? И нали сметаната топи захарните покрития. Колата на отделна подложка ли е?

И ся ако можете да ми дадете идеи
Искам да направя торта и отгоре да й пльоска една къщурка, ама да не цялата покрита с ГММ. Измислила съм къщата да е от бисквити и да я покрия нея с ГММ, а самата торта да е с някакъв вид крем, който да е лек и да е подходящ за жегите. Тортата ще се яде наоткрито и не искам да се разтопи още преди да съм я занесла с колата.
Цялата работа е че ще ходим на едни приятели на барбекю,  които ще черпят за нов дом. Та затва идеята ми хрумна да е къщичка...
Дайте моля ви съвети каква торта да направя, блатовете кви да са и съответно крема към тях какъв да е.

Никакви критики не виждам за Мечо Пух, начи всичко е наред, така ли да си мисля...Ванче, няма ли да ме клъвнеш за нещо бе жена, айде, аз на теб разчитам...
 Crossing Arms Mr. Green
Виж целия пост
# 272
Стаси, чудесен е този Мики Маус. Беше ли ти лесно след семинара, или не, щото май и ти гледам си се справила чудесно. Не знам, Албенка ли добре обяснява, ние ли добре слушамеееее hahaha hahaha hahaha hahaha

Дарилка, мен ми се стори че Пух нещо има проблем с лявата ръка, дясна на екрана Joy Ама и той като моя..... Laughing Laughing Laughing Ама много са си ти хубави животинчетата. То да не е лесна работа това Stop  За къщичка, що не си направиш на принципа на коледните къщички? Спомням си по Коледа беше пълно с линкове с шаблони и идеи за такива къщички. Пиша от др РС та не мога да ти дам моите записки, но ако се разтърсиш, ще намериш. Но ти можеш сама да си изрежеш на лист и да си я сглобиш. Аз моя мост от миналото предизвикателство го правих на този принцип с тестото за меденки. Изрязах си шаблон, който сама си нарисувах, наложих върху разточеното тесто, изрязах и така пекох. После слепвам...... Та виж потърси за тия къщички и ще ти дойдат много идеи. Peace
Виж целия пост
# 273

И ся ако можете да ми дадете идеи
Искам да направя торта и отгоре да й пльоска една къщурка, ама да не цялата покрита с ГММ. Измислила съм къщата да е от бисквити и да я покрия нея с ГММ, а самата торта да е с някакъв вид крем, който да е лек и да е подходящ за жегите. Тортата ще се яде наоткрито и не искам да се разтопи още преди да съм я занесла с колата.
Цялата работа е че ще ходим на едни приятели на барбекю,  които ще черпят за нов дом. Та затва идеята ми хрумна да е къщичка...
Дайте моля ви съвети каква торта да направя, блатовете кви да са и съответно крема към тях какъв да е.


Ако погледнеш вторият ми албум с торти започва с такава торта. Къщичката е от медено тесто покрита е с готова маса и слепвана с карамел, че застива по-бързо.

Ето коледната тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.0

Има и шаблони и теста за меденки. Аз ползвах рецептата на Джемма.
Виж целия пост
# 274
Не знам, Албенка ли добре обяснява, ние ли добре слушамеееее hahaha hahaha hahaha hahaha
АААА добре слушата, щом нещата се получават Joy
Дарилка ,Крисче ти е дала идея за къщурата, а за крема може да спретнеш на Ванчето банановото мусче. Или вземи от плодовите млекца, много са ароматни и ги съчетай с разбита сладкарска сметана Peace
И са що ми се подигравате на тигровата украса на лапите Naughty аааа hahahaАз се мъча да докарам цвета на подметката на хабитурентската пантофка, а те baby_neutral Ще я боядисвам отгоре то е ясно Tired
Стаси, мнооого е сладурска тортичката с Мики Wink Кажи сега за тези дето не сме правили борд, како не ти се получи на твоя
Фиорче, що така дразниш сега Mr. Green какво има друго в сметаната, която е шприцована?
Виж целия пост
# 275
Силрай, от никъде за сега Mr. GreenАз я имам от вчера WinkС удволствие бих я сканирала и качила някъде,
но е доста голяма и ще ми отнеме време.
Дарилка,купих я от Пингвините.Пух и компания са супер,изключвам малкия дефект ,че има леки неравности по тортата,но
ти си ги знаеш Wink
Ей,Ванче, пак ме разконспирира hahahaИ аз това смятам да правя-да поуча малко,и после да се явявам на изпит. Blush
Ти сформирай комисията и там подробностите Joy
Стаси, и двете тортички са добри,и още повече щом те хвалят,че си внимавала в час WinkИзглеждат адски вкусно(ама то на мен сега май всичко ми е така Embarassed Embarassed Mr. Green)
Аз набързо направих преди малко една торта с ягоди-да я покажа все пак Laughing
Виж целия пост
# 276
Сладурки, привет!
Върнах няколко страници назад да видя орхидеите, но нъц, нищо не видях, обаче много бързах та може да съм пропуснала. Ще се опитам да наваксам с четенето като ми оздравее домочадието, че ме подлудиха тези деца, антибиотици, сиропи, как се дава на бебе АБ повечето от вас знаят сигурно, направо ми идва да се гръмна #Crazy !
Колата е готова!
по-късно ще приложа снимков материал. СЕга имам въпрос към компетентните...
ВЪПРОС
Ето това е пригинала...http://www.thecakestore.co.uk/acatalog/Just_Married.html на тортата, която ще правя.
Та разсъждавайки за полукръга отгоре се чудя трябва ли да му сложа подложка някаква за да не потъне в тортата  newsm78
Не съм правила никога двуетажна торта и не ми е ясно хич. То това не е съвсем втори етаж...Или да изрежа дупка  в тортата там, където ще влезе този полукръг и да го мушна вътре в тортата??? Дайте акъл...
Тортата ще е Рафаело.
Виж целия пост
# 277
Връхчетата, които са по-тъничката част на листата си изсъхват и сякаш правят нещо като рамка, а долу по-дебелата част е още мека и тя е пластична за наместване - да не кажа че в много от случаите всяко листо е на отделна тел и всъщност огъва телта, а не самото листо. Точно това се опитах да снимам при лалето - как е разчекнал всички тичинки и ги боядисва а после ги върна обратно към центъра - просто в този случай огъва телта под тичинката.
Мерси ще пробвам ама нещо нямам много вяра в местната захарна маса че ще се държи точно така.

Копривке, аз си мисля че има по- голяма опасност да се килне на страни отколкото да потъне като все пак зависи колко е голямо всичко. аз лично бих направила тази торта не с 2 етаж а с завъртяна отрязана половинка долепена до полукръгла торта.
Виж целия пост
# 278
Копривке, аз не съм от компетентните, но мисля че освен да и боднеш сламки, друго няма да е нужно. Албенка беше правила нещо подобно, ако тя се произнесе Peace
Виж целия пост
# 279
Лили виж http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614579021762/ на Джемма тортата е с подобна идея. Може да разгледаш как е разделила тортата и обърнала. Може да ти дойдат идеи  Peace

В на Барчела тортата също има подобен елемент но не е същия, все пак - http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157614174729911/

Еййй аз ще взема да вляза в тия предизвикателства да прочета обясненията на момичетата , че има много интересни неща Peace Peace Peace
Виж целия пост
# 280
Копривке, като го гледам оригинала, хълмчето е поставяно върху вече покрита основа, което позволява използването на сламки, бамбукови шишчета или друг вид подпори  Peace  Успех!!!
Виж целия пост
# 281
Мерси ще пробвам ама нещо нямам много вяра в местната захарна маса че ще се държи точно така.
Аз като гледам ти как чудесно се справяш просто си мисля че ти трябва да обясняваш кое как става. Между другото с какво захарно тесто прави цветята?


Дарилка  няма да ти предлагам къщичката на Баба Яга ама аз понеже много мислих тия къщички си мисля че най-лесно е да я направиш като пастичка нещо като втори етаж и да я облицоваш после, ако решиш да не е къщичка мога да ти напомня че съвсем наскоро имахме торта сърце с ключ - та ключа може да е не само за сърцето а и за къщата Simple Smile

Виж целия пост
# 282

ВЪПРОС
Ето това е пригинала...http://www.thecakestore.co.uk/acatalog/Just_Married.html на тортата, която ще правя.
Та разсъждавайки за полукръга отгоре се чудя трябва ли да му сложа подложка някаква за да не потъне в тортата  newsm78
Не съм правила никога двуетажна торта и не ми е ясно хич. То това не е съвсем втори етаж...Или да изрежа дупка  в тортата там, където ще влезе този полукръг и да го мушна вътре в тортата??? Дайте акъл...
Тортата ще е Рафаело.


Никакви подложки и подпори няма да ти трябват, тортата все пак не е огромна.
То по тази логика с подпори и подложки аз във всяка кола трябва да слагам.

Не е точно това което търсиш, но е на подобен принцип. Само където ти няма да изрязваш от основната, а ще со сглобиш мъничка кръгла, която след стягане (разбирай поне 4-5 часа в хладилник) ще срежеш и обърнеш върху голямата.
Виж целия пост
# 283
Eй момичета,отново ми напълнихте душата!Не съм влизала от няколко дни и виждам толкова много красоти.  bouquet
Немога да не отбележа тортата на Тандури,НЕВЕРОЯТНА!!!!!
Rien черпи 1 парченце,бърша си лигите по клавиатурата.
Да ви покажа и моята последна торта,има си кусурчета,но на мен ми хареса стана доста свежика:
https://cdn.bg-mamma.com/BG44/6ad21dce.jpg[/img]]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=359957&pid=12216586
Виж целия пост
# 284
Копривке, и аз като Пепи мисля, че пропорционално тази "хълмиста" половинка няма да натегне нито на първия етаж, нито на самата себе си...но, като се има предвид, че рафаело е с пандишпан, а той може би ще е сиропиран...аз бих сложила преди да режа малката кръгла на 2, няколко вертикални (пронизващи блат, крем, блат, крем, блат) шишчета. После, като се обърне, те ще застанат хоризонтално на основния етаж, като обърнеш "хълмчето"...ей така, за да не ти се раздели, разцепи на слоеве...знам ли...казвам ти го като човек, който няма опит с този вид торти...Виж, щом Пепи казва, че няма страшно...сигурно е така, но и няколко шишчета няма да навредят:)))

ай-ай, много хубав ефект с тази права четка...и много добре е направена:))))
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия