Световна кухня – рецепти и превод 2

  • 317 055
  • 393
# 360
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.
Виж целия пост
# 361
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.
Виж целия пост
# 362
Може ли да ми преведете тази рецепта от турски? Купих го преди месец от Турция  и искам да го направя.

250 мл. Студено мляко и пакетчето шок. Пудинг се слагат на слаб огън и се вари до готовност, около 10 мин. Сваля се от огъня и се слага в чаши до половина. После 250гр. Студено мляко се бърка с пак. Кафе пудинг и се залива върху шоколадовия, слага се в хладилник.
Благодаря.
Виж целия пост
# 363
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?
Виж целия пост
# 364
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin
Виж целия пост
# 365
Аз съм чела, че целите семена не се усвояват от организма, т.е. каквото влиза - общо взето това излиза.
Но не знаех, че не трябва да стои смляно дълго време.
Виж целия пост
# 366
Искам да вметна, че смляно ленено семе не се подлага на топлинна обработка.  Peace

За първи път чувам за това, аз правя хляб със смляно ленено семе. Можеш ли да обясниш защо не е удачно?
А ако не е смляно?

Има много написано за това в нета. Ето малко информация: https://www.emilova.eu/index.php/bg/medias/articles/270-artlin
Пише да не се нагрява лененото масло, а не смляното семе!
Виж целия пост
# 367
Просто ще изгуби част от полезните си свойства, не че отрови някого. Поне аз така разбирам.
Виж целия пост
# 368
Паеля с пиле - https://llenasdesabor.blogspot.com/2014/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 369
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята
Виж целия пост
# 370
Smirk
Линка ми отваря торта с шоколад и ягоди Blush Ще се радвам да видя и рецептата на паелята
Съжалявам, грешка, ето тук паелята. Чакам мнение, и не забравяйте, никаква фурна и никакъв лук. Успех:smirk:
 https://llenasdesabor.blogspot.com/2013/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 371
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂
Виж целия пост
# 372
Здравейте,

Не знам дали е подходящо да попитам тук, но ядох някаква турска баница като гюзлеме. Обаче жената, която я е правила не говори много български. Разбрах само, че има жито в плънката. А на вкус се усещаха и различни зеленчуци. Много беше вкусна - чак чинията да си изядеш. Дали някой случайно е попадал на нещо подобно като рецепта. Без късмет съм с google 🙂
Потърсете в тази група - Турски вкусотии https://www.facebook.com/groups/924008631266836/ .
Виж целия пост
# 373
Благодаря, ще проверя!
Виж целия пост
# 374
thickened cream...какво е точно...заквасена сметана или сметана за готвене?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия