Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 39-а тема

  • 77 440
  • 649
# 540
Pety ,не просто  ни харесаха,направо се пристрастихме Laughing (което е най-хубавото)ако ми отвориш сега шкафа с продуктите,сигурно имам 3 плика по 1 килограм с кокосови стърготини  Laughing  Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 541
Ех, или мама миа, както се казва тук пак големи вкустотии се наготвили  chef

Ийзи, кога ще публикуваш рецептите за патладжана къри, а и толумбичките са един път  bouquet


Ето всичко на куп Laughing

Патладжан

Тулумби
 bowuu
Виж целия пост
# 542
здравейте  newsm51
labrex за тази комбинация не бях чувала, но изглежда много вкусно  Wink
 mama_vesi страхотна баница  bouquet
пеп-4o както винаги у вас е много вкусно  smile3501
esy ти си знаеш супер си   love001
Маме колко вкусно мммммммммммм  Hug
Селма тутманика е върха  smile3508
и за всички пропуснати  smile3501

От мен едни печени ребърца с картофки и моркови

да се похваля магданозчето е от първата ми реколта на подправки от балкона, тази година реших да си отглеждам сама някои неща  Blush
Виж целия пост
# 543
От мен едни кюфтенца.

Виж целия пост
# 544
След прекрасните Ви неща,а и след кулинарката Гелева...................няма как една баничка от мен,макар да е късно за закуска вече!   
Виж целия пост
# 545
Лабрекс, може ли рецептата за яхнията от зрял и зелен фасул. Не можах да я намеря.
Виж целия пост
# 546
Ето по тази рецепта правих Брауниса.За съжаление не помня на когко е и нека ме извини. Embarassed
                                                       БРАУНИС


250гр черен шоколад
150гр пудра захар
150гр масло
1 пакетче ванилия
60гр брашно
3 яйца
1 щипка сол

Стопявате маслото на слаб огън (да не зацвърчи) и после натрошавате вътре шоколадът. Пише да се стопява на водна баня, но аз стопявам на тих огън и маслото, и шоколадът заедно. Пускате фурната да се загрее на 180 градуса. Сваляте от огъня, добавяте пудрата захар, ванилията, разбитите яйца и щипката сол. Накрая добавяте брашното. Разбъркайте добре и сипете сместта във формичките. Най-добре в чашки за крем-карамел. Аз ги правя в едни тави, които са разграфени на чашки, но обезателно постилайте вътре хартия за печене. Слагате във фурната за 15мин, после я изключвате и ги оставяте вътре още 5. Все пак внимавайте, фурните са различни, не ги препичайте, стават трошливи и сухи. Да са лепкави в средата, да лепи на клечката, да са глетави и тежки трябва! Оставяте ги да изстинат и после слагате в хладилника за минимум 2 часа.
Може да ги изпечете и в обща тава и после, след изстиване и след хладилника, да нарежете на отделни порции.
Виж целия пост
# 547
 Момичета вие ме разбихте newsm44  то бива, бива, ама тая няма да я бъде! Вие се забравяте,че помислете малко и за тези които гледат!
 
   Мариета,  Крисче,  Марулка, Селма, Еси, Пеп-4о, Labrex,, заради вас текат реки от лиги или по-купешки "слюноотделям"... Ами спрете се за малко, дайте да вземем малко въздух. Абе Vesi nn, какво направи с мен? Тая пита ми влезе в главата, няма ден  ,няма нощ, вече няколко дни...и ще я правя. То няма сън.
   Целувчици за малката Ягодка. Кога отхвръкна нашето момимиченце толкова?
   На Мамето стискам палци и честита голяма радост. И по-лекичко го давай! Ние знаем, че можеш да ни скриеш картите от раз.
   На дядо Хаджия и на Пеп-4о живи и здрави абитюриентите !
   Мишле , не ни изоставяй, поне сподели какво ще предприемеш, може и другарчета да намериш сред нас ,че Селма само ни тормози с разни цифрички. Загубих си апетита заради нея smile3514

    След като видях еклерите на Карчита се взех в ръце и ..., но без "пепел" отгоре /разбирай пудра захар/ заради домашните.

   

    А Блонди ме изкуши с едни кексчета и веднага то се знае , проба...м-м-м-м вкусни са, а  за тях с пудра захар. Иди ги разбери моите хора...

   

   
Виж целия пост
# 548
Време е и аз да се разпиша, макар и с ястия, приготвени от сестра ми. Тя пое отговорната задача на домакиня и бих казала, че се справя много добре.

Кокоските на sladka_hapka


Кекс с пудингова заливка - ползван е карамелов пудинг на доктор Йоткер


Торта


...и разрез


Картофено пюре, украсено с резенчета краставица, варено яйце и запържен кромид


Поредната торта



...и още една


Виж целия пост
# 549
Банички, еклерчета, кокоси, тортииии  Crazy , прималя ми, искам всичкооо. Hug

За обяд при нас зелена салатка и пиУенце със зеУнце. Wink





Виж целия пост
# 550
Селма, питката ти е разкошна! Peace
sladunka_medunka, моля за рецептата на поредната  Laughing торта!  bouquet
tutulina, а твоите еклери са неустоими! Може ли рецептата, моля?   Crazy bouquet

Полина, да знаеш, аз и син на подходяща възраст имам!  Wink Laughing Разкажи сега за онази апетитна содена питка, моля! Hug
Виж целия пост
# 551
Гелева, даваш ми идея за ядене в неделя може би - пиле със зеле....  bouquetИ кюфтаците ти ги бива!

И на мен като на Ягодка ми харесаха еклерите и тортата......Поздравления!

До този момент от продукцията е готово:

Козуначени кифлички - в момента втасва козунака

Солени кифлички с пълнеж от някакъв особен вид спанак

Солети с остатъка от тестото за солените кифлички


По-късно и другото.....

Виж целия пост
# 552
Ягодке, ето тук в няколко поста я обсъдихме содената Laughing.

...Полина, да знаеш, аз и син на подходяща възраст имам!  Wink Laughing ...
doh
За това не се бях сетила Thinking. Ама става, да Laughing. Живи и здрави да са Hug!

Много изкушаващи десерти видях по-нагоре. И на Мамето макароните от вчера искам да спомена, че ми хванаха окото Laughing. Гледам и музата и дошла пак...
Виж целия пост
# 553
Е , нямам думи просто   bouquet !
То са торти , то са чудеса ,то са кифлички и всякакви вкуснотийки  Crazy !
От мен  отдавнашното  меню от гостуването ми при мама
печено пълнено агне ( това успях да снимам ,че го бяха нападнали ,защото аз кърмех  и  казах да не ме чакат )
агнешка супа от печено агне
 порция печено агънце
и последното кисело зеленце със свинско
Виж целия пост
# 554
Лабрекс, може ли рецептата за яхнията от зрял и зелен фасул. Не можах да я намеря.

barabenka, ето я, няма нищо особено - слагам зрелия боб да ври (аз обикновено му сменям три-четири води в началото). Като поомекне, ама леко, вече в последната вода, слагам буркан зелен боб от консерва отцеден и малко сол. Като поомекне още зрелият фасул, слагам нарязан лук - в случая пресен - 4-5 стръка червен и 3 стръкчета чесън, нарязана чушка, морков. Когато е почти готов слагам доста зелени подправки - джоджен, дивисил, копър.  И накрая правя лека запръжка с лъжица (или повече, зависи от количеството боб) брашно и червен пипер. Понякога в запръжката слагам и съвсем малко нарязан на много ситно лук, по-вкусно ми е така.
Ако зеленият фасул е пресен, се вари заедно със зрелия. Може и домати да сложиш, ако така правиш със зрелия фасул. У нас върви всякак и с домати и без тях. Това е. Grinning

Няма да изброявам, поздравления за всички момичета!  chef  bouquet Горещо не горещо, ама как привличат само разните вкусотийки от снимките. Heart Eyes И сто страници да направят темата, пак за няколко дена ще се пълни. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия