Машина за сладолед – рецепти

  • 165 286
  • 354
# 270
с белтъците може и целувки да се правят  Peace видях в нета пододбна рецепта целувки със сладолед Simple Smile

в лидл в сметаната има карагенан, няма ли някъде без него? в кауфланд не видях сметана, а в била дали има, или в хит?

както и защо млякото трябва да е кондензирано? и знаете ли къде има кондензирано НЕподсладено?
За съжаление течна сметана без карагенан никъде не открих. Тази от Лидл май е най читава , пробвах и с други но като че ли по не ми харесаха.
Според мен кондензирано мляко не е вариант ,защото не е по малко вредно от готовия купен сладолед и в такъв случай не си струва усилието да го правя в къщи.
Но жълтъците са задължителни за да стане добрата консистенция
С  пресни плодове , с кисело мляко , с квасено сметана - консистенцията не става хубава - като стегне става на камък.
Виж целия пост
# 271
Какво му е вредно на кондензираното мляко? Съставът му е съвсем ок - вече намерих неподсладено, сметана без к. не съм все още.
Виж целия пост
# 272
Какво му е вредно на кондензираното мляко? Съставът му е съвсем ок - вече намерих неподсладено, сметана без к. не съм все още.
Моля сподели къде  има неподсладено?А защо трябва да е кондензирано, все пак има обработка и консервиране не е ли по добре да е по натурално?
Виж целия пост
# 273
В магазин Дар (младосткия, за други не знам). Ами предвид, че конденз е със сходна годност на Мегле, а и процесът на конденз не знам да е вреден... Май по-маслено е.
Виж целия пост
# 274
Здравейте, от няколко дена и аз имам машина за сладолед, но първият ми опит беше провал. Направих сладолед по рецепта от книжката на машината. Ванилов с яйца, но не охладих сместа достатъчно и не ми се получи. Имам въпрос за сметаната. От прочетеното до тук разбрах, че трябва да се ползва животинска сметана. Това, което не мине ясно е сметаната трябва ли да се разбива? Въпросът ми е и за двата основни типа рецепти - тези с варенето и тези без. Предварително благодаря за отговорите. Хубав ден на всички.
Виж целия пост
# 275
Здравейте, от няколко дена и аз имам машина за сладолед, но първият ми опит беше провал. Направих сладолед по рецепта от книжката на машината. Ванилов с яйца, но не охладих сместа достатъчно и не ми се получи. Имам въпрос за сметаната. От прочетеното до тук разбрах, че трябва да се ползва животинска сметана. Това, което не мине ясно е сметаната трябва ли да се разбива? Въпросът ми е и за двата основни типа рецепти - тези с варенето и тези без. Предварително благодаря за отговорите. Хубав ден на всички.
Аз я разбивам
Виж целия пост
# 276
Здравейте! Не открих нова тема, затова подновявам тази. От няколко дни и аз имам машинка за сладолед.  В момента първият ми направен сладолед е в камерата, не знам как съм се справила, по-скоро има да се желае още. Ще следя темата за нови рецепти.
Виж целия пост
# 277
Правили ли сте със зехтин?
Днес в едно кулинарно предаване показаха как се приготвя,но не успях да видя другите съставки,запомних само,че е със зехтин...бил италиански специалитет,готвачката е Джада/ако я гледате/
Виж целия пост
# 278
Аз днес направих за първи път, стана с много приятен вкус, но много заледено, къде ли бъркам, чудя се. А със зехтин, за първи път чувам, че се слага в сладолед. Джада бърка странни неща, поне за моя вкус Simple Smile
Виж целия пост
# 279
Правих ягодов сладолед днес.супер лесна рецепта.Пасирам 300 гр ягоди съсс 100 гр захар,добавям 2 белтъка,200 гр заквасена сметана .Пълня купата на машината и я оставям да го готви 1 ч
Виж целия пост
# 280
Аз днес направих за първи път, стана с много приятен вкус, но много заледено, къде ли бъркам, чудя се. А със зехтин, за първи път чувам, че се слага в сладолед. Джада бърка странни неща, поне за моя вкус Simple Smile
Ако след изваждането от машината си го държала дълго време във фризера се стяга доста. Заледяването зависи и от това колко вода има, какви продукти се слагат и как се разбиват. Ако се разбиват на крем със сметана или белтъци на сняг, т.е. има много въздух в сместа, става пухкав и няма заледяване и когато стои във фризера.
Аз днес правих къпинов сладолед. Имах замразени къпини, 400 гр. Загрях на котлон със 100 гр. захар докато се стопи захарта и размразят къпините. Претрих през цедка за да се отстранят семките.
Отделно разбих една кофичка заквасена сметана от 400 мл. и един белтък. Но я разбивах дълго на високи обороти, на два пъти прибавях по 50 мл прясно мляко и 50 гр. захар. Стана пухкав крем, към който постепенно докато още се разбираше прибавих охладената къпинова смес.
Дори не можа да стигне до фризера, веднага изчезна почти 1 кг. сладолед.
Дъщеря ми и съседчето си заявиха и за привечер една доза сладолед, шоколадов.
Попадала съм на рецепти със зехтин, не са измислица на Джада, ще се престраша някой път да направя.
Виж целия пост
# 281
натти, как правиш шоколадовия?
Виж целия пост
# 282
натти, как правиш шоколадовия?
1. 500 мл прясно мляко слагам на котлона да се затопли и прибавям четири жълтъка, предварително разбити на пяна с една чаена чаша захар, аз ползвам кафява. Бърка се на слаб котлон докато се сгъсти, но не трябва да кипва, защото ще се пресече. Слагам натрошен един шоколад да се разтопи, или 2 суп. лъжици какао, ако нямам шоколад.
2. Отделно разбивам сметана, или тази сладкарската, но млечна, не растителна, или заквасена, в която докато се разбива добавям малко захар и прясно мляко.
Смесвам двете смеси, първата трябва да е изстинала.
Виж целия пост
# 283
Може ли без яйца? Имам проблем с намирането на пресни яйца в жегите.
Виж целия пост
# 284
Може ли без яйца? Имам проблем с намирането на пресни яйца в жегите.
Тази рецепта не може, няма да има какво да сгъсти прясното мляко в първия крем. Евентуално може да се направи само със сметана и например кондензирано мляко и да се добави или течен шоколад или разтопен с малко мляко твърд шоколад.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия