Машина за сладолед – рецепти

  • 165 131
  • 354
# 300
Направих сладолед от пакет замразени ягоди- около 1/2 кг., 1/3 коф. кисело мляко, 2-3 с.л. подсладено кондензирано мляко и 1/2 банан. Пасирах и замразих във формички, нямам машина. Детето го добри. Мисля скоро да опитам сметанов и шоколадов. Евентуално с обработени жълтъци.
Виж целия пост
# 301
 Кажете ми лесна рецепта за сладолед без машина. Шоколадов предпочитам или нещо с банан.
Не е задължително да е толкова вкусен като купените но да не е като от тези които са като крем.
И ако има как да избегна да се появява скреж Wink
Виж целия пост
# 302
Nnn-kl, всяка рецепта тук става и без машина, но като се сложи сладоледа в камерата на около 30 минути трябва да се вади и разбива с миксер, за да не стане на леден блок.
При нас тази вечер: замразени праскови сложих с 80 гр.кафява захар на котлона колкото плодовете да се размразят и захарта да се стопи. Пасирах, смесих с 250 мл разбита млечна сметана и в машината. Сервирах с орехови ядки, цветът е от кафявата захар.
Виж целия пост
# 303
Nnn-kl, всяка рецепта тук става и без машина, но като се сложи сладоледа в камерата на около 30 минути трябва да се вади и разбива с миксер, за да не стане на леден блок.
При нас тази вечер: замразени праскови сложих с 80 гр.кафява захар на котлона колкото плодовете да се размразят и захарта да се стопи. Пасирах, смесих с 250 мл разбита млечна сметана и в машината. Сервирах с орехови ядки, цветът е от кафявата захар.

Мерси супер изглежда
А като цяло има ли с каква да заместя захарта че я избягвам дори и да не е толкова сладко.
Мед Захарин дали ще стане или без захар
Виж целия пост
# 304
Nnn-kl, всяка рецепта тук става и без машина, но като се сложи сладоледа в камерата на около 30 минути трябва да се вади и разбива с миксер, за да не стане на леден блок.
При нас тази вечер: замразени праскови сложих с 80 гр.кафява захар на котлона колкото плодовете да се размразят и захарта да се стопи. Пасирах, смесих с 250 мл разбита млечна сметана и в машината. Сервирах с орехови ядки, цветът е от кафявата захар.

Мерси супер изглежда
А като цяло има ли с каква да заместя захарта че я избягвам дори и да не е толкова сладко.
Мед Захарин дали ще стане или без захар
Можете да замените, според мен, със стевия, инулин или течен подсладител. Аз винаги замествам захарта с един от трите.
Виж целия пост
# 305
Инулина не подслажда.
Виж целия пост
# 306
На нас ни е много сладко с инулин, дори го мажем като мед на филийка. Стига да не преминава през термична обработка. Но всеки си има вкус Simple Smile!!
Виж целия пост
# 307
Какъв е?
Взимала съм само на прах,в кутийка.
Майка ми го приема /за стомашни проблеми/ по 1ч.л.с вода или мляко и от нея знам,че няма никакъв вкус.
Виж целия пост
# 308
Захарта, солта и алкохола пречат на сладоледа да замръзне на леден блок, а вместо това течността става на малки кристалчета. Не съм много на ти с физиката, но не съм убедена, че подсладителите имат същите свойства.

Аз слагам около 2 с.л. захар, 1 ч.л. сол и 2 с.л. алкохол на 1 л сладолед, за да стане гладък и кремест. Извън това, захарта спокойно може да се замести с подсладител според диетата - аз ползвам комбинация от стевия и сорбитол например.

За да не съм голословна, току що направих заготовка за боровинков йогурт с домашно кисело мляко, което идва доста мазничко и с дебел каймак, и 500 грама замразени боровинки. Боровинките ги разтопих на котлона, колкто да им се махне водата, и ги отцедих. Засега са отделно, защото искам да опитам да ги запазя цели, което не знам дали ще се получи в машината за сладолед, но чисто естетически повече ми харесва бяла основа на сладоледа с цели плодчета. Основата ще е киселото мляко с две равни супени лъжици захар, 2 равни супени лъжици стевия, малко ванилия и 2 супени лъжици водка. Още не знам какво ще излезе, де, утре сутрин ще докладвам.  Laughing

Нати, прасковеният сладолед изглежда приказно. Нямам търпение да стане сезонът на големите, жълти и ароматни праскови.

ПС - и на мен ми е интересно за инулина, дето се маше като крем.
Виж целия пост
# 309
Какъв е?
Взимала съм само на прах,в кутийка.
Майка ми го приема /за стомашни проблеми/ по 1ч.л.с вода или мляко и от нея знам,че няма никакъв вкус.

Ние взимаме от този инулин, той е течен (с консистенцията на течен мед), холандски:

Виж целия пост
# 310
Макарон, не е трябвало да размразяваш боровинките, щом искаш да са цели и в бяла основа. Освен ако не са били замразени на блок, но и в този случай се размразява само до отделяне на плодчетата. Като стане белия сладолед ги прибавяш с леко разбъркване само да се смесят. Прибавени размразени при смесването ще оцветят белия сладолед.

За подсладител аз съм използвала и мед и стевия, но рядко, и то добавени към някакво количество захар.
Виж целия пост
# 311
Когато сладоледът е за деца предполагам не слагате алкохол? Или ако се загрее /прибави се към плод, който ще се размразява/ дали алкохола се изпари?
Виж целия пост
# 312
Не знам, не съм се замисляла. При нас сладоледът си се яде от възрастни, нямаме деца още.

Nati_nat, не се бях сетила да ги оставя замразени. Ми нищо, този път ще е лилав сладоледът, следващия път ще го направя с цели плодчета.
Виж целия пост
# 313
Когато сладоледът е за деца предполагам не слагате алкохол? Или ако се загрее /прибави се към плод, който ще се размразява/ дали алкохола се изпари?

Зависи колко са големи децата. За над 12-13 годишни, 1 супена лъжица не много силен алкохол на 1 кг. сладолед, от който те изяждат по 150-200 гр., и като се има предвид, че алкохола частично се изпарява, и ако не се консумира всеки ден такъв сладолед ..... не е драма според мене.

На по-малко дете аз лично не бих дала, има достатъчно рецепти без алкохол. При сорбетата всъщност е най-необходим, иначе може и без него.
Виж целия пост
# 314
Няма 5г., не е добре да има алкохол.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия