Машина за сладолед – рецепти

  • 165 035
  • 354
# 330
Може да зависи от машината, не знам. На моята в упътването пишеше 40 мин. А иначе това са ми любимите:
https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_5142.html?m=1

https://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_9825.html?m=1
Благодаря.
Първият път не ми беше сполучлив. Утре пак ще пробвам
Виж целия пост
# 331
Здравейте! От доста време правя сладолед вкъщи (без машина) и срещам два проблема, дали машината за сладолед ще ги разреши?

1. Колкото и добре да разбърквам сладоледа, понякога става на кристалчета (особено сорбетата). Добре се получават на текстура само много мазните сладоледи със сметана, яйца и много захар.
2. Като сложа сладоледът в камерата, след 10-12 часа е супер, но ако остане повече време много се стяга и не може да се оформи на хубави топки. Трябва да се остави за кратко на стайна температура, но пък тогава много бързо се стопява и ако изпуснеш момента пак не става нищо.

Та въпроса ми е машината за сладолед разбърква ли достатъчно добре, така че да се получи гладка текстура като на купешките сладоледи? И поддържа ли постоянна температура, която да държи сладоледа стегнат, но не чак като фризера, за да не стяга прекалено?
Виж целия пост
# 332
За кристалите ще помогне, защото разбърква и замразява едновременно. Но сладолед не се съхранява в купата на машината, а се прехвърля веднага сред това. Иначе, става на камък и няма вадене от купата. Така че за съхранението няма да помогне. Евентуално някоя професионална машина може и да може.
Виж целия пост
# 333
В купените използват разни стабилизатори и т.н.
Най - лесен ми е сладолед от замразен банан с добавка от мляко - сметана и т.н. - в чопъра .
Сега с тази машина още не сме се споразумяли . За днес - стана на кристалчета  - полутечен .
За утре ще пробвам с банан и сметана .
Рецептите в книжката ми се струват за някакви малки дози .
Виж целия пост
# 334
Саня, не слагай повече от 800 мл заготовка. Като се замразява, бухва и ще има да го събираш по масата. Купата е 1 литър, но 1 л заготовка идва много.
Виж целия пост
# 335
Саня, не слагай повече от 800 мл заготовка. Като се замразява, бухва и ще има да го събираш по масата. Купата е 1 литър, но 1 л заготовка идва много.
Какви 800 - днес правих рецептата за ванилов . Беше си на дъното сместа .
За бананов пък идея нямам - един банан- 200 мл мляко и 100 мл сметана. Според мен е малка доза .
Виж целия пост
# 336
За да не става сладоледа на кристали се слага 5г брашно от рожков.

Саня, при мен не се получи сладоледа в машината първите два пъти заради температурата във фризера. Хладилника ми е на еко режим и фризера е на -17С. Заради купата я смъкнах на -19С, но пак не се получи. Накрая я смъкнах на -21С изчаках една нощ, сложих купата за 24 часа и сладоледът се сгъсти за 15-20 минути. Така, че ако сместа ти не се сгъсти и надигне до 20-тата минута, да знаеш, че купата ти не е добре замръзнала.
Виж целия пост
# 337
За да няма кристали се слага алкохол,1-2с.л.,може водка,ракия,уиски,коняк или др.
Виж целия пост
# 338
За да не става сладоледа на кристали се слага 5г брашно от рожков.

Саня, при мен не се получи сладоледа в машината първите два пъти заради температурата във фризера. Хладилника ми е на еко режим и фризера е на -17С. Заради купата я смъкнах на -19С, но пак не се получи. Накрая я смъкнах на -21С изчаках една нощ, сложих купата за 24 часа и сладоледът се сгъсти за 15-20 минути. Така, че ако сместа ти не се сгъсти и надигне до 20-тата минута, да знаеш, че купата ти не е добре замръзнала.
Брашно от рожков отдавна зяпам - но се чудя в какво да го влагам .
Ще купя заради сладоледа тогава.


Ами сега е стояла 48 ч във фризера колко повече да замръзне.
Ще пробвам да видя каква е температурата там .Моят няма как да се регулира
Виж целия пост
# 339
Може ли снимка на сметаната, която ползвате. Днес пробвах за първи път машината, не ми беше вкусен.
Виж целия пост
# 340
Може ли снимка на сметаната, която ползвате. Днес пробвах за първи път машината, не ми беше вкусен.
Виж целия пост
# 341
Същата използвах. Трябва ли след като го замрази машината, да престоява във хладилника. Получи се много тежък сладоледа, с много натрапчиво сметана вкус.
Виж целия пост
# 342
По-добре ще е ако споделите рецептата, по която сте го правили.
Виж целия пост
# 343
350 мл обезмаслено мляко, 150 мл бита сметана и 40 гр пудра захар.
Това е рецепта от книжката
Виж целия пост
# 344
Изглежда нормална рецепта, само дето захарта ми се вижда много малко. Тя е важна за да стои сладоледът мек и да не замръзва много. Може да сложите някакъв аромат, примерно ром, ванилия, шоколадови стърготини. Разгледайте и други рецепти, докато намерите вашата. С първата рецепта рядко се получава. Явно тази не е вашата. Не е проблем сметаната за мен. На мен лично сладолед с жълтъци ми е най-вкусен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия