Признаци, по които избираме плодове (диня)

  • 6 814
  • 41
# 15





имаше жълти дини с черни семки....
Вече няма такъв сорт....
Даааа,помня ги...Казваха им лимонки  Laughing Laughing LaughingЗаради месото с наситения жълт цвят....
Имаше Мичуринки,Гюлета и тия лимонки.....Ех...размечтах се нещо.... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 16
Аз не мога да избирам дини, сигурно защото не ги обичам особено. Винаги купувам нарязана. Избирам я по цвета, гледам да е колкото се може по-червена и сочна.
Виж целия пост
# 17
За съжаление, миналата година купувах основни гръцки дини, които най- често продават разрязани - винаги бяха отлични. Посъветва ме една позната за тях. Българските дини в 90% не са толкова сладки. Не за друго, ами се гледат калпави сортове, ако изобщо някой знае какъв сорт гледа.
Виж целия пост
# 18
Много обичам дини, но не всеки път улучвам достатъчно зряла и сладка. Уж ги почуквам, дупетата гледам, ама нъц. Мъжът ми пък ги стиска  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19
Не ги познавам,купувам разрязани.
Виж целия пост
# 20
все зелени купувам  Embarassed
Виж целия пост
# 21
дините - с по4укване - другия вариант е да си я избера и да накарам продава4а да ми отреже пар4е - още като  реже малкото пар4енце се разбира - по звука от разрязването - и съответно ако не е узряла самите продава4и ми избират  Mr. Green
кивитата- направо си ги опипвам - стискам леко , разбира се без  да наранявам плодовете- трябва да са меки4ки
 същото с авокадото - лееко меко
мандарините- колкото име е по - набръ4кана кората , толкова по сладки ми се струват  Mr. Green може да си измислям  Mr. Green
Виж целия пост
# 22
портокали - кората им да е тъмнооранжева
Виж целия пост
# 23
и аз напоследък купувам нарязани, но при тях е проблем, ако са застояли, защото не си личи много от фолиото.
Иначе и аз знам, че при почукване трябва да кънти, и малкоте дупчици, но нямам голям успех по тези показатели.
Виж целия пост
# 24
Купувам само огромни дини. Татко, който е спец по дините ми е казвал, че за лаик като мен това е спасението. Голяма диня зелена няма.  Wink
Виж целия пост
# 25
На мен рядко ми се е случвало да си купя лоша диня , почуквам я , за мен хубавите са звънки , а не път звук такъв се чува когато са зелени или презрели, както гледам задължително и дръжката трябва да е кафява а не зелена, ако е зелена значи динята зелена са я брали .С тези 2 метода почти винаги ям божествени дини .За другите плодове обръщам особено внимание на сорта, от ябълките ям само златна и червена превъзходна , да са в сезон и да са български , това са критериите които ме водят.
Виж целия пост
# 26
И аз ги почуквам ,но рядко съм улучвала сладка .
Явно не чукам както трябва. newsm78
Виж целия пост
# 27
Сетих се още 1.
Отивам при продавача (от личен бустан) и го питам: "Коя диня ще ми препоръчаш до около 5-7 кг?" и той почти винаги ми избира страхотни дини. Веднъж имахме проблем и веднага ни я смени.
Виж целия пост
# 28

Явно не чукам както трябва. newsm78
Joy Явно Mr. Green
Виж целия пост
# 29
Пъпеши не обичам. Дините винаги ги познавам,знам го то баща ми , които 15 годин иги отглежда.
"Дупето трябва да е хлътнало и да не голяма точката в средата ,отгоре съвсем леко да е засъхнала дръжката, но не суха." И като я вдигнеш да не е нито много тежка/значи е зелена/ илип ък прекалено леко/изкуфяла Simple Smile
Ягодите и прасковите по аромата и да м иизглеждат по-естествено ,а не като нарисувни Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия