За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 15 808
  • 386
# 180
KIKI_nik ,когато правя мъфините, не ги бъркам с миксер,а само с бъркалката леко се объркват.Сместа стои като на "буци" не знам да ли го обясних добре.Същото това количество с продукти, ако се разбива с миксер,става със течна консистенция.Дано съм била полезна Hug
Виж целия пост
# 181
KIKI_nik ,когато правя мъфините, не ги бъркам с миксер,а само с бъркалката леко се объркват.Сместа стои като на "буци" не знам да ли го обясних добре.Същото това количество с продукти, ако се разбива с миксер,става със течна консистенция.Дано съм била полезна Hug
Благодаря много.И аз така ги разбърках.Станаха вече,дори хапнах,мога ли да търпя.По-късно снимки в темичката Grinning
Виж целия пост
# 182
Момичета, трябва ми рецепта за вкусна торта, ако е възможно и да не е много трудна, та да не се изложа.Бързам да кажа , че многократно съм правила двете торти на Лео/ шоколадово- бисквитената и тази с рулата/, та тях може да не ги включвате в препоръките, макар и да пасват на изискванията ми към рецептата Wink.

Благодаря ви предварително  bouquet!
Виж целия пост
# 183
Момичета, трябва ми рецепта за вкусна торта, ако е възможно и да не е много трудна,

ПрепоръЧвам ти тортата на КарЧита:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=282781.msg10096774#msg10096774   
Става много бързо и е страхооотна на вкус!
 Hug
Виж целия пост
# 184
bel1070 , благодаря ти, прочетох рецептата, вкусна и лесна изглежда , ще се прави  bouquet.
Виж целия пост
# 185
има ли някаква тънкост при биенето на хайвер newsm78
ако имате изпитана рецепта, моля споделете я
Виж целия пост
# 186
има ли някаква тънкост при биенето на хайвер newsm78
ако имате изпитана рецепта, моля споделете я
Има... Hug
Размачква се с държена лъжица и започва да се разбива с миксер и по малко да се добавя олио.Като го поеме отново се сипва.....Накрая се добавя лук(настърган),лимонов сок и кора настъргана....Накисната и изстискана средичка от хляб.

Ако по време на разбиването хайвера се пресече се оставя да си почине 10-ина минутки,сипва се 2-3 с.л. топла водичка и се продължава с разбиването.Тои си се захваща отново...


П.П. Четох,че някой разбива директно с пасатора и ставало бързо и без да се пресича,но аз още не съм пробвала  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Виж целия пост
# 187
Аз хайвера го обичам не с хляб, а с галета - става много приятна зърниста структора!  Peace
Виж целия пост
# 188
Мили дами,
имам следният въпрос:
мога ли да направя сироп от бъз със сушени цветове?
Питах в темата за бъз,но никой не отговори,предполагам че никой не е правил.
Нямам достъп до пресен, но мога да намеря сушен цвят.
 Praynig Дайте съвет моля
Виж целия пост
# 189
Ха сега де.....  Laughing Laughing Laughing
Сушен само на чай съм чувала че става...Аз имам сушен,но само за чай го ползвам...
За сироп-пресен цвят се използва....Ще следя да видя,дали някой няма да каже  нещо различно....
Виж целия пост
# 190
благодаря за отговора TheNMaster   bouquet
аз имам около 3 супени лъжици хайвер, незнам това малко или много е Blush
 колко олио и хляб трябва да сложа newsm78
Виж целия пост
# 191
Мили дами,
имам следният въпрос:
мога ли да направя сироп от бъз със сушени цветове?
Питах в темата за бъз,но никой не отговори,предполагам че никой не е правил.
Нямам достъп до пресен, но мога да намеря сушен цвят.
 Praynig Дайте съвет моля

С това растение трябва да се внимава. Ето една рецепта, но не съм я правила.
Аз имам сироп , но от плодове.
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/recipe_137
Виж целия пост
# 192
благодаря за отговора TheNMaster   bouquet
аз имам около 3 супени лъжици хайвер, незнам това малко или много е Blush
 колко олио и хляб трябва да сложа newsm78
Ами с точни мерки не мога да кажа,защото работя на око всеки път когато разбивам хайвер....
Като започнеш да слагаш олио,количеството започва да се увеличава....Така,че ще си прецениш колко да сложиш..А за хляба..Мисля,че средичката на 1/2 филийка ще е добре...
Виж целия пост
# 193

С това растение трябва да се внимава. Ето една рецепта, но не съм я правила.
Аз имам сироп , но от плодове.
Защо да се внимава? Rolling Eyes

Сироп от плодове се прави от храстовидния бъз(бъзак),а от цветовете на дървовидния се прави светлият сироп....
Двата вида сироп се приготвят по различен начин.....
Виж целия пост
# 194

С това растение трябва да се внимава. Ето една рецепта, но не съм я правила.
Аз имам сироп , но от плодове.
Защо да се внимава? Rolling Eyes

Сироп от плодове се прави от храстовидния бъз(бъзак),а от цветовете на дървовидния се прави светлият сироп....
Двата вида сироп се приготвят по различен начин.....

Касае само плодчетата, доколкото знам.  newsm78 Трябва да са добре узрели, защото в зелените има вредно, дори опасно вещество. Ето цитат от Уикипедия : "Зелените или недоузрели плодове, както и семената на зрелите плодове съдържат самбуцин и самбунигрин, които са отровни".
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия