Машина за хляб - 17 част

  • 96 850
  • 1 047
# 975
И вкусни бяха Embarassed Джемма съм я признала - доста често правя козуначените и кифли и козунака.  lubopitko, ще пробвам  и питките на Карина, ако споделиш резултата.
Виж целия пост
# 976
Ето ги питките, не мога да кажа какви са на вкус, защото не съм ги опитвала още.  Mr. Green

Виж целия пост
# 977
Няма как да на са вкусни страшно апетитно изглеждат Peace
Виж целия пост
# 978

Бъни, страхотно изглеждат печените питки. Разбрах, че са по рецепта на Джемма, но нещо май съм изпуснала  newsm78къде мога да  видя рецептата?
Заповядай Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.105 - последната рецепта.
Пфуу изпреварили са ме.Нищо де HugРеших да бързам преди да чета Whistling
Виж целия пост
# 979
Изпревариха те верно, но от теб дойде идеята, което също не е без значение   bouquet, за което ти благодаря. Така добре се беше справила, че още същата вечер навих ръкави и ги направих. Да не забравям и заслугата на Джемма за рецептата и труда.  bouquet
Виж целия пост
# 980
Пълнозърнест хляб грахам със сметана
Виж целия пост
# 981
С риск да стана нахална, но изчетох повечето неща за машината за хляб и пак моля за помощ.
Правих хляб по следната рецепта:
300 мл вода
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 ч.л. суха мая
500 гр. бяло брашно + 3 с.л.

В началото тестото се замеси много добре, но при 20 минутното месене се вдигна топката на горе, под бъркалката се оформи един пласт, който се опитвах да го прибавя към тестото, но не можах и тестото стана лепкаво - залепваше по стените на съда и по дървената лопатка когато се опитвах да добавя пласта, образуван под бъркалката. Добавих още 2 с.л. брашно, но не посмях повече да не стане твърдо тестото, но не се оправи. Втаса добре, но като се изпече пак остана бяло отгоре та го допичах 5 мин. във фурната.
Какво да правя? Да добавям ли още брашно? Каква мая ползвате - на д-р Йоткер или друга? Трябва ли да затоплям водата? Да добавя ли 1-2 с.л. олио?
Виж целия пост
# 982
аз вече изобщо не меря брашно ... добавям докато изчезне този "пласт" под бъркалките  Peace и понеже съм свикнала да си меся на ръка, винаги пипам тестото докато се меси и преценявам да не е твърдо.
дано съм помогнала  Hug
Виж целия пост
# 983
аз вече изобщо не меря брашно ... добавям докато изчезне този "пласт" под бъркалките  Peace и понеже съм свикнала да си меся на ръка, винаги пипам тестото докато се меси и преценявам да не е твърдо.
дано съм помогнала  Hug
Aз правя апсолютно същото. В началото и аз имах провали, Полин много ми помогна.
Виж целия пост
# 984
suzana 50 има много майстори които също ще ти помогнат но според рецептата която си дала добавям 3 мерит.лъж.олио или разтопено масло.
Дали с 300 мл.вода,прясно мляко или смес от двете или аирян леко го затоплям,добавям мазнината,в единия ъгъл солта-1 мер.л. в другия ъгъл захарта-2 мер.л. 500 гр.брашно и отгоре посипвам едно пакетче суха мая -7гр.на Йоткер.Пускам на френски хляб и най много да допълня с някоя лъж.брашно/зависи от кои вид брашно ползваш.Мека топка,втасва и пече.
Рецептата мисля,че е на мах-мама и на Гелева за типовото хлебче и на Полин за два вида брашно с трици...мисля даже,че имаше и с яйце...но без мазнина? newsm78
Това е мое мнение.
Мисля,че момичетата и те ще помогнат.
  chef
Виж целия пост
# 985
suzana50, най - важното е докато месиш с машинката е да я следиш в началото докато меси. Ако ти маже под бъркалките добавяш с лъжица брашно, а при положение , че ти се вижда твърдо прибавяш течна съставка олио, вода, мляко, но пак по - малко - това е както като месиш на ръка да усетиш от какво има нужда тестото. Опитвах се да намеря мисля в предишна тема ердинч беше показал как трябва да изглежда тестото докато се меси за да придобиеш и визуална представа, но не успях (ще търся и ще пиша пак). Аз Йоткер не ползвам, ползвам или прясна мая, която си разтварям предварително във вода или мляко или суха, но в момента не се сещам марката (кафяво е пакетчето). От прясната слагам 1/4 за нормална програма и 1/2 за бърза програма. А ти не се притеснявай да питаш до скоро и аз питах.  Peace

Намерих го ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg11496354#msg11496354
Виж целия пост
# 986
Много благодаря на всички. Ще пробвам още тази вечер.
Виж целия пост
# 987
Здравейте момичета, записвам се в темата и се връщам на тема №1 От вчера имам хлебопекарна и много въпроси, ще гледам да се информирам сама. Моля за проста, изпитана и точна рецепта за хляб, като за първи опит.
Благодаря и успех на всички!
Редактирам се: Намерих темата с рецептите.
Виж целия пост
# 988
Здравейте. От вчера имам пекарна (ето тази LaRedoute-ска като модел е: )

Въпросът ми е: има ли начин да й се удължи времето за печене, тъй като ми се струва, че това не й е достатъчно? Пуснала съм го на 3-часова програма, но има още около 15 мин., а хляба дори не е порозовял Rolling Eyes
Виж целия пост
# 989
Polly-Wolly,ако имаш програма само *Печене* пускаш отново и готово,но ако нямаш остава варианта да допечеш във фурната,заедно с контейнерчето. 
 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия