Как да познаем некачествените продукти

  • 5 874
  • 39
# 15
За кайма и червени меса, някой знае ли  newsm78
Месото трябва да е свежо,мокро,да няма засъхнали и почернели краища...Каймата също на цвят трябва да е червеничка да не е бледа много на цвят,защото тогава има голямо съдържание на сланина или соя....Да се купува от месарските магазини,защото в пакетираната често има боя за да изглежда по-червена....
Най добрия вариант е да си купувате месо и да ви го мелят на място или в къщи с кухненския робот или машинка за месо....
Виж целия пост
# 16
Истинския кашкавал трябва да е жълт,ако е светъл е със сухо мляко вътре.
Не е точно така.
Нашият кашкавал става бял, ама и козата пуска бяло мляко Laughing.
А ако е правен със сухо мляко, нищо не им пречи да сложат оцветители.
Узрелият кашкавал е жълт, у нас няма кой да го чака толкова вр.
Виж целия пост
# 17
стойте надалеч от таквиз ми ти зеленчуци и плодовe

 
 
   

   

 





































Виж целия пост
# 18
не купувайте краве масло -БУТЕРГАЛКО -произведено в ПЛОВДИВСКИ РЕГИОНвчера правих торта династия за рождения ден на детето -добре че е за утре направих крема като използвх от това масло крема стана горчив все едно имаше отрова -нямам време покрай приготовленията иначе щях да го дам да го изследват -изхвърлих всичко бягах до магазина за нови продукти и айде наново-та още не съм я довършила -такива производители трябва да бъдат съдени
Виж целия пост
# 19
Истинския кашкавал трябва да е жълт,ако е светъл е със сухо мляко вътре.
Узрелият кашкавал е жълт, у нас няма кой да го чака толкова вр.
Може,наистина чакане му е майката Mr. Green
Виж целия пост
# 20
Преди известно време разбрах как ни лъжат в магазините,че купуваме пресен бекон или пушени свински гърди.Та остарелите такива ги съединяват с желатин две по две парчета и по този начин докарват едно цяло голямо парче,уж прясно  и току що сложено на витрината за продаване.Скоро купих бекон и установих,че наистина са слепени две парчета посредством желатин - как го установих ли? - ами оставете една филийка бекон на стайна Т и вижте как се разтапя желатина.Не е мазнина,а чист желатин.
Виж целия пост
# 21
Преди години колежка на майка ми заработваше и в хранителен магазин. Тя е казвала, че остарялото месо: пушено, шунки, салами, го обрязвали и миели във вода, за да придобие по-свеж вид Sick.
Виж целия пост
# 22
Преди години колежка на майка ми заработваше и в хранителен магазин. Тя е казвала, че остарялото месо: пушено, шунки, салами, го обрязвали и миели във вода, за да придобие по-свеж вид Sick.
  И се маже с олио,да лъщи и да изглежда свежо и прясно.А на сиренето се излива половината саламура и се долива вода,хууубаво да се напои и да тежи после на кантара.
Виж целия пост
# 23
Шушулче,права е майка ти, аз като работех в хранителен магазин,шефа ни караше по-старичките кренвирши да ги киснем от предната вечер в кофичка с вода и така оставени на стайна t те набъбват и стават свежи-свежи Tired.Рядко купувам кренвирши сега,но като купувам,винаги са във вакуумна опаковка и с отбелязан срок на годност .
Виж целия пост
# 24
сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор.

 Sick Това сериозно ли?!  Shocked Sick
Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 25
Божке, какви ужаси прочетох  Sick
Пък влязох да споделя, че когато купувам ябълки, портокали, грейпфрути и т.н. гледам да са по-тежки, защото са по-сочни, а кухите направо са леки като перце  Embarassed
Виж целия пост
# 26
стойте надалеч от таквиз ми ти зеленчуци и плодовe

 
 
   

   

 
[img]http:/


Малко офф, но показаното се нарича фасциация и е нормална и често срещаща се в природата аномалия, та не разбирам с какво подобни плодове или зеленчуци са опасни.
Категорично  не са генномодифицирани или пък предозирани с нитрати .
Виж целия пост
# 27
Да, и аз се зачудих какво им е на тези зеленчуци newsm78.

С годините се натрупва опит и все по-ясно ни става кое е по-качествено. В съвремието има доста подобрени храни, които изглеждат добре, а всъщност са далеч от майката Природа.
 Cry
Виж целия пост
# 28
Добре, че в нашия магазин зареждат по малки количества и се изкупува за 2-3 дена.
Виж целия пост
# 29
аз с това сирене направо съм се отчаяла,започнах да се замислям да си правя сама.онзи ден правих на детето бъркани яйца и му натроших сирене вътре,а то взе че се стопи и яйцата заприличаха на нищо и ги изхвърлих! Sick
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия