Как да познаем некачествените продукти

  • 5 874
  • 39
# 30
Искам да уточня че цвета на кашкавала не е водещ при неговата оценка наличието на каротин го прави по светъл или по тъмен.
Узрелият кашкавал се разлива  върху филията хляб,когато го поставим в загрята фурна или скаричка,а неузрелият се запича на  тъмни корички и изглежда сух.
Това за кремвиршите че се киснат във вода е напълно ВЯРНО.
Вярно е и че евтината "кайма" не е кайма,а смес от картофено и соево брашно примесени със сланина и сместа е прекарана през  КУТЕР (машина за мелене с много спираловидно разположени ножове на един вал, с въртяща се чиния и т.н.- там няма значение какво слагаш кожи, вътрешности или сланина с малко добавки имаме вълшебството наречено салам кренвирш или др. - миризми и оцветители колкото щеш...
Да наистина звучи грозно,но за съжеление е вярно.
В отговор на МАЙКА ще кажа че написаното е вярно сухото мляко се внася от Полша , Унгария и т.н а мазнината е палмова, внос предимно от Индонезия и т.н.
Още нещо което се сещам при млечният продукт-"сирене" след 30 ден започва процес на разпадане който липсва при истинското сирене.Буцата става крехка и при леко стискане се троши.
Виж целия пост
# 31
Много полезна тема,винаги ми е било най-трудно да избирам сирене и кашкавал.
Виж целия пост
# 32
Относно сиренето и кашкавала, магазините са задължени да поставят етикети в различни цветове, съобразно използваните мазнини в продуктите- съответно бял за растителните  и жълт за животинските. Аз лично си имам фаворит и не го сменям от години- никога не почувствах разлика нито във вкуса, нито в качеството - Маджаров.
Обикновено се ориентирам по вида и цената на продукта. Винаги при възможност купувам био продукти. 
Виж целия пост
# 33
Но тези етикети в магазина са на базата на информацията , написана върху опаковката на продукта. А производителят може да си напише каквото поиска. Темата е наистина много полезна и се надявам да се включат повече хора, като di4o с конкретна информация по въпроса. Peace
Виж целия пост
# 34
Как да познаем един замразен продукт дали е размразяван и замразен отново,което е абсолютно НЕДОПУСТИМО.Ако в  плика със замразения продукт има  лед като снежинки бъдете сигурни че продукта е размразяван поне веднъж/често се среща при замразената риба и рибни продукти/,при размразяване и повторно замразяване месото променя своя нормален цвят става по тъмно.
Виж целия пост
# 35
аз с това сирене направо съм се отчаяла,започнах да се замислям да си правя сама.онзи ден правих на детето бъркани яйца и му натроших сирене вътре,а то взе че се стопи и яйцата заприличаха на нищо и ги изхвърлих! Sick
И на мен ми се е случвало един път като правих пълнени чушки с яйца и сирене. Престанах да купувам от въпросната марка сирене.
Виж целия пост
# 36
Как да познаем един замразен продукт дали е размразяван и замразен отново,което е абсолютно НЕДОПУСТИМО.Ако в  плика със замразения продукт има  лед като снежинки бъдете сигурни че продукта е размразяван поне веднъж/често се среща при замразената риба и рибни продукти/,при размразяване и повторно замразяване месото променя своя нормален цвят става по тъмно.
продукт, без снежинки, съм купувала по-малко от 10 пъти  ooooh! ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 37
Как да познаем един замразен продукт дали е размразяван и замразен отново,което е абсолютно НЕДОПУСТИМО.Ако в  плика със замразения продукт има  лед като снежинки бъдете сигурни че продукта е размразяван поне веднъж/често се среща при замразената риба и рибни продукти/,при размразяване и повторно замразяване месото променя своя нормален цвят става по тъмно.
продукт, без снежинки, съм купувала по-малко от 10 пъти  ooooh! ooooh! ooooh!

А аз нито веднъж (поне не и рибно филе).
Виж целия пост
# 38
Рибно филе не, но в картофите редовно има снежинки  ooooh!
Виж целия пост
# 39
И аз щях да споделям това за кренвиршите, но вече сте го казали. В близкото до нас магазинче едната продавачка понеже ни познава и винаги казва дали колбасите са пресни. Имало е случаи витрината да е пълна и тя казва, че няма, понеже й е неудобно да каже пред останалите клиенти, че са стари .. много ми е жалко Confused
А кренвирши отдавна не купуваме, понякога като се случи - то е задължително вакуумиран.
В колбаси на местна марка няколко пъти съм намирала толкова големи кокали, че .., представете си какво мелят вътре - отдавна не купуваме от тях.

п.п. Извинете, че се отклоних от темата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия