Летните манджи

  • 27 080
  • 17
# 15
Станаха страхотни тези чушки!БРАВО   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap  БАШтатко. И да ни пишеш още какво готвиш, че да пробвам пак.
Знам си аз, че най-великите майстори-готвачи са мъже и не споря по този въпрос с никого.  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Виж целия пост
# 16
Майчета ето я и моята лятна измишлотина:
Пълнени чушчици с извара на скара:

200 гр извара
100 гр сиренце
малко червено черно пиперче - подправките са по желание
1 с.л олио

Всичко се омесва и се пълнят чушчиците. След това се пекат на скара или барбекю (най-добре) от всички страни.

Влизат много добре с биричка!!!
Виж целия пост
# 17
Цитат на: БАШтаткото
..................................
Пак смесваш яйца със сирене,изтърбушваш чушките и ги пълниш.Нареждаш ги в тавичка с мазнина и много малко вода и ги ПЕЧЕШ на силна фурна....


Така ги правя и аз  Grinning  !

Такаа.., а ето и моите летни манджички :

Настъргвам домати на рендето и ги слагам на огъня да се изпари част от водата им . Така че трябва да са доста доматкитеее( килограм , че може и повече). Щипка захар по желание.
В това време запържвам лук (2-3 не малки глави) и чушки( окло 800гр - 1кг) нарязани като за миш-маш , на квадратчета .  Сол на вкус.
Когато доматения сос се е посгъстил малко ,го изсипвам при запържените лук и чушки и всичко заедно ври, докато омекнат чушките и се сгъсти още соса (по желание) . При мен на гъстота е горе долу като миш-маша, но не толкова сухо.
Когато е готово яденето го поръсвам с нарязан чесън и много магданоз.

Това е вегетарианския вариант .

Аз запържвам нарязана на колелца наденица и я добавям .

Ами това е , а ние в къщи не просто си падаме по тази мандджичаа...  Rolling Eyes  Sunglasses  


А ето и още една :

Патладжани обработвам(както знаете) и нарязани на колела ,изпържвам.  Отделно запържвам лук и добавям настъргани домати(пак доста). Щипката захар - по желание и сол на вкус.  Изпарявам, докато се сгъсти. Добавям магданоз.
В тава ,нареждам ред от патладжаните , ред от гъстия доматен сос и редувам така , като завършвам с домат. сос. и пека  вув фурната. Когато е  готово , заливам с кисело мляко и запичам за кратко . След като го извадя от фурната , наръсвам с нарязан чесън .

И тази ни е любима  Grinning !


ДА ВИ Е СЛАДКО  Sunglasses  !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия