Добри школи за подготовка на кандидат - гимназист

  • 157 588
  • 905
Моля да ми помогнете, трябва да запиша дъщеря ми на курсове за подготовка за кандидатстване след 7 клас, но не знам къде?Моля всички майки и татковци ,които са минали по този път и имат добри или лоши впечетления за школите които са посещавали техните деца да пишат.
Виж целия пост
# 1
Ако е за тази година, малко сте позакъснели.
Ако е за следващата, чувала съм много добри отзиви за Иванови, но трябва да ги издирите чрез други родители, т.к. те не се рекламират.
Другият вариант е частни уроци.
Виж целия пост
# 2
Миналата година дъщерята посещаваше Веди и това, което научи там и беше много полезно за изпитите по български и математика.
Сега се интересувам за сина за подготовка за изпит по рисуване , ако някой знае? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Школите са коментирани вече подробно. Потърси с търсачката, ще ти бъде по-полезно.
Иначе аз съм доволна от "Учебен център ТАРА"
Детенце миналата година изкара 5,964 по БЕЛ, беше при г-жа Ани Петкова.
По математика не е ходила на уроци, затова нямам лични впечатления, но оценките на другите деца се въртяха около 4,50 - 5.
Виж целия пост
# 4
Аз имам впечатление от "Иванови" и ги сподлям: Методите на обучение са много особени. Лично аз съжалявам, че синът ми беше при тях. Грубост, обиди и групово порицание са най-използваните инструменти за стимулиране. Ако вашето дете е малко по-притеснително това ще го фрустрира и то вместо да започне да дава по-добри резултати ще се травмира. Знам, че държат високо темпо, имат висока успеваемост, но този подход е отвратителен. Страхът от подигравки не позволява на едно дете да зададе въпрос и така се трупа незнание. Много добре си преценете детето ако искате да се насочите към тази школа.
Виж целия пост
# 5
И аз се бях насочила към школата "Иванови",
но явно ще трябва да си помисля.

Някой да знае курсовете към НПМГ как са?
Виж целия пост
# 6
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=213402.msg4677439#msg4677439
Виж целия пост
# 7

В тази тема, освен за Иванов, има точно три мнения за Веди.
Няма никакво подробно обсъждане на предлаганите курсове от различните школи.
Виж целия пост
# 8
Ако търсиш школа за следващата година- имаш още малко време. Резултатите от изпитите по БЕЛ и математика за 7 клас не са излезли. Първото класиране е до 10 юли. Като мине то, можеш да ни посетиш във форума за седмокласници- с удоволствие ще споделим информация, а и ти ще си направиш изводи: подготовка-резултати!!! newsm12 smile3523 smile3529
Виж целия пост
# 9
Аз си мисля, че не е толкова важно каква е школата, или колко пари ще налеете на частния учител. Школите са си добри по принцип и горе долу всички си работят по една обща схема, изискват подбони неща. Най-важното е детето ДА СЕ ТРУДИ. Да иска да учи, да се старае и да осъзнае важността на това, което му предстои. Няма начин, ако някой го мързи да учи и само ги отваря учебниците или набързо написва нещо като домашно, най-великата школа или най-страхотния учител да му излеят знанието с фуния.............. Както Знаток беше казала в другата тема, когато другите деца още са се забавлявали и радвали на срещата си в училище, те са имали ен на брой задачи за домашно на 16ти септември. Някои октомври още са започвали тепърва с преговора на предните класове, те са били .................... ами това е. Аз си знам за голямата, че не даде всичко от себе си, както и знам за малката колко не й се учи и изобщо не ми побира главата как ще седне тепърва 3 ч без да мърда да решава задачи, или тест по български да прави ooooh! Просто не го може това. Но не бих тръгнала да обвинявам министър, да пиша петиции, или да обвинявам школи и учители за това. Мързела не прощава на никой Peace В тази връзка за мен не е от значение толкова школата, а това колко време отделя детето и колко сериозно се отнася към поставената задача/цел - кандидатстването. Peace
Виж целия пост
# 10
Не съм съгласна с последното мнение. Не, че не е вярно по същество, но нищо не казва като съвет как да се постъпи. То е просто една констатация на известен на всички факт. Важността на труда е аксиома, сложното идва, когато трябва да се вмени това на 14 годишни хлапета.
Важни са конкретните съвети, а не общи приказки. Затова пак ще повторя моята позиция: Много е важно детето какво е. При моят син силният напор не работи, защото го блокира. Освен това е много конформен (това е характерно за тийновете) - ако веднъж е задал въпрос, на който е получил отговор "Абе това е елементарно" (или нещо подобно, особено ако обажданията са от другите хлапета), това е гаранция, че повече никога няма да попита и така ще си преминава през уроците и ще натрупва неразбиране. Ако сега ми предстоеше подготовка, бих заложила на индивидуалната подготовка.
При други деца обаче, групата действа стимулиращо. Ако те имат добри постижения, групата ще им ги засили - затова за тях е необходимо групово обучение.
Много е важно да познавате детето си - и като обем усвоени знания, но и като индивидуален тип.
Много майки са доволни от Регалия или от Веди. Лично аз нямам наблюдения върху тях.
Само не се притеснявайте излишно и не тормозете хлапетата. Те имат нужда от помощ и подкрепа и трябва да е откриват у вас.
Виж целия пост
# 11
При тази висока конкуренция, всички школи държат максимално добри учители.
Търсете школа, в която децата са по-малко.
Не е все едно дали в групата са 5, 10 или 15 деца.
И научете децата да питат. Учителките са там, за да отговарят на въпросите им, а вие плащате за това.
Винаги ще има деца, които ще казват "Абе това е елементарно".
Винаги ще има дърпащи и изоставащи, но е важно дали всички ще вземат това, което им се дава.
Важното е какво и как ще отговори учителката.
Виж целия пост
# 12
Попитайте и за учебен център Милениум в жк Гоце Делчев. Преподавателите им по български език са страхотни, мисля, че повечето са от Първа немска. Дъщеря ми напредна много, очакваме оценките.
Виж целия пост
# 13
Попитайте и за учебен център Милениум в жк Гоце Делчев. Преподавателите им по български език са страхотни, мисля, че повечето са от Първа немска. Дъщеря ми напредна много, очакваме оценките.

Бих попитала, ако това беше написано от човек с малко повече публикации, а не регистрирал се и дошъл веднага да напише мнението си точно в тази тема.
Виж целия пост
# 14
Вече с чиста съвест искам да похваля школа "6 +" в Овча купел! Изчаквах да видя резултатите от изпитите - всички от групата са изкарали чудесни оценки   Grinning
Групата по БЕЛ беше 7 деца, по математика - 8. Заниманията могат да бъдат и индивидуални - зависи си от детето. Може седмични, може и съботно-неделни - отново желанието на деца и родители е решаващо. Подготовката е достатъчно сериозна и по двата предмета, доста домашни. Ако имате други въпроси - на лични, с огромно удоволствие ще съдействам 

ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ НА Г-ЖА ДИАНА ИВАНОВА И Г-ЖА БИЛЯНА СТИЛЯНОВА !!!

Благодаря ви за положените усилия и страхотните резултати !        bouquet   bouquet   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия