Обмяна на хитринки в ястията

  • 21 080
  • 180
# 45
Да си кажа и аз за пастърмата/макар,че вече сте споделили основните хитринки/,освен провесена ,става да се остави и в хладилника,както е омазана,без да се завива и за няколко дни е готова.....ама трудно се опазва от мераклии/но пък така няма никакъв проблем с мухите и с развалянето...пък и ако балкона е на първия етаж-от котки и гладни съседи/.
Това вместо запис Wink
Добре де,ама как се справяш с това намацаната пастърма да не омаца всичко в хладилника и най-важното да не поеме миризмата на хладилник? Thinking
Ми нашия хладилник не мирише на гадно Wink/тук веднага давам една хитринка-чашка сода бикарбонат или с утайка от кафе обирали миризмите казват/,а за цапането-на една дървена дъска ги нареждам на най-тесния рафт.....и няма проблем...по-скоро нещо друго може да се омирише/например мляко-прясното поема доста бързо миризми/,но пък него го слагам в затворен съд.Абе,като нямя къде да провесиш-се намира начин Grinning/иначе и аз знам,че на въздух става най-добре...ама не и при тия градски условия и панелни апартаменти/,но това с пергамента е идея-ще се пробва Peace
Виж целия пост
# 46
Пресни подправки в саксия - купих 4 вида днес от ХИТ-а:
риган, мащерка, розмарин и кориандър.

Цената им е като на пакетче пресни листа (стръкове) от съответния вид, а количеството е двойно по-голямо newsm78... пък и ще продължават да си растат поне до края на лятото..
Виж целия пост
# 47
това Хит-а е магазин в София,предполагам ,защото във варна в хранителните магазини като че ли не съм виждала саксийни подправки
Виж целия пост
# 48
да, в София е...

в Пикадили дали не продават също (имате във Варна, нали) newsm78
Виж целия пост
# 49
записвам се да ви следя страхотни сте
Виж целия пост
# 50
запис
Виж целия пост
# 51
ами гледала съм за нещо подобно и в пикадили и в кауфланд но уви.Прати ми малко... Grinning.
Сланина ако искате да си направите,пак я слагате в сол,така че ред сол ,ред сланина-за 20 дни.След това я изкарвате измивате я и правите саламура:завирате вода с дафинов лист,бахар,сол(да вдигнете яйце колкото 5 стотинки),черен пипер на зърна.Заливате със саламурата за около 20 мин. и подсушавате добре.Можете веднага да консумирате или да я съхранявате в камерата
Виж целия пост
# 52

не че някога съм правила или ще правя сланина, но ми стана любопитно и неможах да дешифрирам този израз:

... (да вдигнете яйце колкото 5 стотинки), ...

иначе темата много ми харесва!

Ако се сетя за накоя моя хитринка ще се включа пак!
Виж целия пост
# 53
Прави се саламурата и се слага едно сурово яйце вътре.Ако изплува яйцето и черупката да се показва над саламурата и да е колкото 5 стотинки,значи солта е достатъчно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green



Аз винаги обаче правя на вкус,защото иначе много ми е солено....
Виж целия пост
# 54
домашни (тарикатски )бонбони-2 чаши смляни орехи,2 чаши натрошени обикновенни бисквити,1 чаша маргарин.всичко се замесва като тесто,правят се топчета и по желание във всяко слагате,ядка или локум.Не се пекат,нищо не се правят слагат се само в хладилника да се стегнат ,защото от месенето маргарина малко се втечнява
Виж целия пост
# 55
Май тази страница почна да става с рецепти,съжалявам ако съм се увлякла!
Виж целия пост
# 56
Когато слагате гъби към някое ястие, преди това ги запържете  Peace Няма значение в каква мазнина. Става много по- вкусно, а вкуса на гъбите много по- осезаем.  Peace
Виж целия пост
# 57
ако не искате да ви загарят сърмите,докато ги готвите,покрийте дъното с ред сланина
Виж целия пост
# 58







 - За пухкаво пюре варя картофите обелени,нарязани в
подсолена вода + малко  пр.мляко + малко кр.масло.
 - Чушки за фризера ( есенно време) - измити и изтърбушени ги слагам във
фризера.Когато замръзнат ги вадя и ги оставям да се размразят.
Тогава те са мекички и лесно се подреждат една в/у друга в плик и тогава пак във фризера.
 - Когато ми трябват няколко капки лимонов сок, лимона го надупчвам и после си го прибирам в хладилника.
 - Когато мия кафеварката с кафето си натърквам ръцете - кожата
става много мекичка .
 - За по-бързо увиране на месото го варя без сол, а с малко алкохол,
а за зеленчуците - със сол, така омекват бързо.
 - Старият твърд хляб слагам във фризера и после го използвам за каймата.
Ако се сетя за друго - ще пиша пак.
Виж целия пост
# 59
ако не искате да ви загарят сърмите,докато ги готвите,покрийте дъното с ред сланина

...или чиния, отгоре също, да не изплуват сърмичките.

Към плътната панировка за сиренца или кашкавалчета сложете и 1 лъжица кисело мляко.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия