Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инициатива за насърчаване на кръводарители 2

  • 171 833
  • 207
Мили мами,тук в тази тема ще ви разказвам отново за нуждата на кръв за поддържащата терапия на децата със заболяването Таласемия майор.
Нашата тема стана доста дълга и някак между информационните постове има разстояния които объркват.
Във втората част на темата ще пресъдадем и синтезираме всичко което сме информирали в първата част,както и допълнителна информация за акта кръводаряване,въпроси и дискусии.
За целта моля всеки който желае да дискутираме отделен въпрос относно кръводаряването да го напише като отделна тема и да го изпрати за да го прикачим като информационен линк.
пускам линк към първата тема а тук тепърва ни предстои да събираме вашите публикации като дискусионни теми и да ги прикачваме с актуална информация тук в нашата втора тема.
Надявам се че по този начин ще сме по ясни с информация относно всичко за кръводаряването.
В следващите постове ще синтезирам всичко което ви интересува в тази кауза и се дискутираше тук:
инициатива за насърчаване на кръводарители
Виж целия пост
# 1
Защо кръв за пациенти на Таласемия

Какво трябва да знаем за кръводаряването?
Адреси на центрове по хематология и трансфузиология където да дарим!


50 факта за кръводаряването

Адрес на център в Пловдив

Важни ваши въпроси и отговорите им, както и актуална информация за кръводаряване за пациенти с Таласемия в София

Антигенна формула

Да дарим в Стара Загора.Къде и как?

Често срещани извинения да не кръводарим и техните отговори

Може ли да се кръводарява по време на кърмене

Още малко информация за нуждата от кръв за пациентите с Таласемия майор

За смелоста да заявиш нужда и способноста да си не по-малко човек

Нашата кауза с нашите герои и във Варна

Тук накратко се опитах да синтезирам най Важните акценти от нашата Инициатива,
Искам да благодаря от сърце на всички, които ни следят с интерес и съпричастност,
Нека се опитаме заедно да припомним на обществото за онези наши морални ценности способни да дадат шанс на хората в нужда.
Дарете кръв, спасете живот!
Виж целия пост
# 2
Успех с новата тема!   bouquet
Виж целия пост
# 3
И пак да дам координатите ни в Стара Загора..... ако имате въпроси...или се нуждаете от подкрепа за да дарите

Деси - тел 0897 224 249, скайп - desitkata_bg или
Марчела - тел. 0896786193
Виж целия пост
# 4
Мили майчета, поради факта че темата ни стана доста дълга и някои от вас които проявяат интерес и желание да помогнат биха могли да се объркат от толкова много информация реших да направя втора тема за да можем реално да помагаме с кръводаряване на дечицата с Таласемия Майор.Темата е закована и се нарича Инициатива за насърчаване на кръводарители 2.От сърце ви моля,ако имате възможност не само да дарите, а и да ми помогнете да разпространим информация за нуждите на пациентите с тази рядка форма на анемия.по отношение на трансфузионния тип терапия която е жизненоважна и поддържаща ги.Те се нуждаят от нас, особено в настоящите летни месеци, когато ние почиваме на море планина или на някое приятно място.
Апела ми е,в едни от тези красиви почивни моменти когато се наслаждаваме на почивката си да се замислим дали те имат възможност да се радват на такава благодарение на още един месец добро здравословно състояние което зависи от нашето великодушие да дарим капка от своята кръв.
 Hug Hug Hug  bouquet
Виж целия пост
# 5
Искам да даря кръв, живея в Карлово, на кого да се обадя, за да отиде кръвта за болните от Таласамия.
Виж целия пост
# 6
здравейте Hug
моля, нуждаещи се от кръвопреливане от Русе да ми пишат на лс (А+)  Smile
Виж целия пост
# 7
Добро утро!  bouquet
Аз също съм на линия за Варна -( В+)
Виж целия пост
# 8
Аз съм АВ+, има ли майка и дете, които се нуждаят от такава? За София става дума. Ще съм по-спокойна, ако  знам, че е за конкретно дете.
Виж целия пост
# 9
имам един въпрос- на колко месеца е разрешено да се дава кръв? аз редовно давам, но давах в средата на май и сега може би трябва да чакам до средата на август. обаче съм в настроение за даряване на кръв и сега.... не мога да си спомня колко месеца трябваше да минат между две кръводарявания /най-малкият ми интервал е бил 3 месеца/
Виж целия пост
# 10
по принцип възтановяването е два месеца качеството е три.Август е критичен откъм донори,няма дарения съответно и пациентите страдат като чакат.След първия път когато дарих минаха два месеца и ме извикаха за спешен случай,на мен ми нямаше нищо а влязох с кръвно 100 на 65,Интересното и странното беше че час след като дарих кръвното ми беше 120 на 80 а аз съм с ниско по принцип и никога не съм имала толкова нормално кръвно.
каква кръвна група сте?
Виж целия пост
# 11
Вера,виж в статистиката от сайта www.otbulgaria.com
има пациенти с твоята кръвна група,единствено можеш да кажеш като даряваш че си от бг мама насърчена,със сигурност така ще вземат кръвта ти за пациентите на таласемия,търси д-р Велева,за да ти направи картон ,инак за конкретно дете със сигурност няма да знаеш за кого е освен ако някой от родителите не те потърси за да те помоли да е за неговото дете.Те знаят за нашата тема и се интересуват,хубавото е че изписвате кръвните си групи за да знаят и да се свързват с вас,Благодаря ви от сърце от тяхно име
Виж целия пост
# 12
То верно глуповато звучи, че искам за конкретно дете. Принципно знам, че АВ в България не са много хора, казваха по тв около 8%, та за това исках ако някой има нужда.
Честно казано страхувам се малко, по-скоро се притеснявам, но много ми се иска да помогна. Отдавна ми се иска, обаче около мен ме разубеждават. Нали знаете, ниско кръвно и т.н.
Още един глупав въпрос: може ли да закуся преди да отида?
Виж целия пост
# 13
*vera ,да можеш да направиш лека закуска с нещо шоколадово ,даже такава е препоръката от кръвния център! Peace
 
Виж целия пост
# 14
*vera , забрави притесненията. Това, което си решила да направиш е стахотно! А чувството след като си дарила вече кръв е неописуемо - преизпълнен си със сили, защото знаеш, че спасяваш някого (поне при мен беше така). Не го мисли ниското кръвно - организма ти така е свикнал, че го приема за нормално. Не се чуди много, за да не се откажеш  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия