Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инициатива за насърчаване на кръводарители 2

  • 171 599
  • 207
# 180
Искам да засегна темата за кърменето и кръводаряването - аз дарих кръв преди около месец, а все още кърмя дъщеря си, която тогава беше на 11 месеца. Предварително проучих въпроса, и доколкото можах да се информирам, при добре установено кърмене и захранено дете (тоест, кърмачето да не е на 2-3 месеца и изцяло на кърма) няма проблем да се дарява кръв. Аз лично се чувствах много добре след кръводаряването, а и не съм забелязала на бебка да и се е отразило по какъвто и да било начин. Кърмата си течеше както обикновено, доколкото мога да преценя.

Едно уточнение, преди да отида звъннах по телефона и попитах мога ли да кръводарявам, докато кърмя. Отговорът беше "не", но след като прочетох няколко статии, които ме убедиха, че няма опасност, все пак отидох. Както обикновено, явно няма кой да подновява информираността на медицинските лица. В самия въпросник, който попълних преди кръводаряването нямаше въпрос "Кърмите ли?", така че с чиста съвест си премълчах и дарих  Whistling

Така че, кърмещи мами, не се бойте!
Виж целия пост
# 181
karlie, това е много полезна информация.   bouquet
Виж целия пост
# 182
И аз ти благодаря, че я сподели  в темата, Karlie
Виж целия пост
# 183
Мили мами, Честита Баба Марта!
Умолявам всички вие, които сте съпричастни към темата за насърчаване на кръводаряването да се присъедините в профила ми във фейсбук за да имате повече яснота за инициативите и дейстията, с които ще се ангажира новоучреденатаа Кръводарителска Неправителствена: Организация за насърчаване на кръводаряването!
Ще ви очаквам:
anna.filipova@yahoo.com ( Anna Filipova)
Виж целия пост
# 184
Честита Баба Марта!

Ани, изпратих ти покана за приятелство.  Peace
Виж целия пост
# 185
И те приех, милинко!!! Сега създавам профил на Алианса и ви очаквам да се присъедините и да разберете повече подробности! Ще ви информирам когато сме готови и там!
Сайта все още е в подготовка, Надявам се да продължавам да съм полезна както и с информация така и с продължение на инициативата за насърчаване на кръводарители!!!
Виж целия пост
# 186
Скъпи Мами, очакваме ви да се присъедините в групата и в профила ни във Фейсбук, за да следите пряко бъдещи събития и инициативи в областа на безвъзмздното кръводаряване. Там също ще можете да задавате въпроси и да ви даваме отговори, при заинтересованост от ваша страна.
Заповядайте на профила НИ:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002136725370&sk=wall
и на страницата ни:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002136725370&sk=wall#!/pages/%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98-%D0%90%D0%9B%D0%98%D0%90%D0%9D%D0%A1-%D0%97%D0%90-%D0%9A%D0%A0%D0%AA%D0%92%D0%9E%D0%94%D0%90%D0%A0%D0%AF%D0%92%D0%90%D0%9D%D0%95-BBDA/194920717194844?sk=wall
Благодаря ви от сърце, ще ви държа в течение и тук за всичко, което предстои да се случва!
Анна Филипова
Виж целия пост
# 187
Здравейте,
искам да изкажа мнението си относно кръводаряването в кръвен център Пловдив. Днес сутринта се наложи да дам кръв за моя близка, останах очарована от екипът в кръвния център. Толкова внимателни и позитивни хора, тъй като ми беше за първи път да бъда донор на кръв те направиха всичко възможно за да се чувствам комфортно и да не мисля за страхът си!!! Слава Богу, че в медицинските среди има хора като тях! Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 188
Момичета, здравейте! Поклон за инициативата!
Споделям с Вас тази връзка.

www.kravodaritel.com


Това е сайт, който съпругът ми направи с тази цел. С него периодично участваме в такива инициативи. Надявам се да е от полза.
Записвам се да следя темата!  bouquet
Виж целия пост
# 189
Мили майчета, искате ли да направим масова кръводарителска акция по повод 14.06. световен ден на кръводаряването!
Ще се съберем пред  НЦХТ на ул." Братя Миладинови" 112
Ще го направим заедно с представител на Български Алианс за кръводаряване с мотото:
"Бг Мама и Български Алианс за Кръводаряване заедно на 14. 06
Дари кръв, спаси живот, подари усмивка на три сърца!!!"
Ще разпространим събитието тук и във фейсбук! Ако има някое маме, което иска и има вариант  да го отразим и в медиите нека се включи.
Тъй като Бак е нова и млада организация за афиши и рекламни материали все още не можем да си го позволим финансово, ще го направим на добра воля за да покажем на НЦХТ, че българките майки все още са съпричастни към каузата и имат готовност да съдействат както със себе си така и с насърчаване на близки, познати и приятели!
Оказва се на практика, че от 200 кръводарители дневно само около 10 са доброволни, всички останали са пренасочени от лекари за спешни случаи изискани от определената манипулативна група за предстояща животоспасяваща интервенция...Sad(( или накратко казано хора, чиито близък изпаднал в беда се нуждае от кръвопреливане му искат бележки от донори кръводарили за него в частност...
Ако има такива майчета, които биха искали да отразим деня на кръводарителя по този начин нека се свържат с мен и да уточним събитието, което по всяка вероятност ще стартира от 9 до 14 часа!
Ще ви посрещат представители на Български Алианс за кръводаряване:
 Анна Филипова и Юлиан Иванов
Много моля всички, които се съгласят за това да се свържат възможно най-бързо с мен Анна Филипова на телефон 0899515429 за да организираме и предупредим екипите за събитието!!!
Предварително ви благодаря!!! Обичам ви!!!
Виж целия пост
# 190
Ани, не знаех че 14 ти е празника на кръводаряването. Инициативата е чудесна, надявам се да има отклик. Ако искаш говори с Мамма да заковат тема в Клюкарника, Дом и семейство, Календар.
Няма време, но дори 2 да се отзоват пак е добре.
...Оказва се на практика, че от 200 кръводарители дневно само около 10 са доброволни, всички останали са пренасочени от лекари за спешни случаи изискани от определената манипулативна група за предстояща животоспасяваща интервенция...Sad(( или накратко казано хора, чиито близък изпаднал в беда се нуждае от кръвопреливане му искат бележки от донори кръводарили за него в частност...
което обяснява защо толкова много ми се радваха всичките пъти като ходех  Grinning.
При мен добрата новина е, че с хемоглобина вече съм добре, последните пъти бях със 131, но конкретно на 14 не мога да участвам Confused.
Виж целия пост
# 191
Скъпи майчета, имаме спешна необходимост от кръводарители поне двама с кръвна група B+, желателно с антигенна формула CCdee  за пълна кръвна съвместимост!
Кръвта е необходима за операция на пациент с таласемия майор за отстраняване на тумотни образования в черния дроб!!!
Моля ви свържете се с мен на лични съобщения за повече информация или ми пишете в профила ми във фейсбук с мейл адреса : anna.filipova@yahoo.com
тел.за контакти има в темата
Виж целия пост
# 192
моля ви, пишете ми ако има желаещи да помогнат от София
http://www.facebook.com/profile.php?id=1635754619
Виж целия пост
# 193
Ани, не съм тази група, иначе  бих се отзовала.
Дано бързо намерите нужното количество кръв и операцията да е успешна! Praynig
Виж целия пост
# 194
Дано миличка! Благодаря ти!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия