За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 184
  • 431
# 285
Моля за малко помощ и идеи от страна на всички кулинарки в този форум  chef
Току що ми се обадиха роднини на мъжа ми да съобщият, че утре ще дойдат на вечеря, а аз не разполагам с време през деня за подготовки и дълго готвене. Заедно с пазаруването мога да отделя не повече от 2-3 часа, а се притеснявам, тъй като тези хора са особена порода и след това ще бъда коментирана с месеци от целия род на мъжа ми,т.е. какво е сервирано, как е приготвено и т.н. Не посмях да откажа, защото не знам после какво сте чуя зад гърба си ooooh!
Ако сте попадали в подобни ситуации или имате някое изпитано бързо меню, моля за предложения.
Предварително благодаря.
  bouquet


Здрасти!

В такива случаи аз лично правя следното - леко начукани пилешки пържоли, овкусявам с малко соев сос и запържвам в малко масло (така стават много сочни, а маслото придава много приятен вкус). изваждам от тигана готовите пържоли и в останалият сос (те си пускат малко течност) настъргвам 150-200 грама (зависи от броя на хората) синьо сирене (може и топено, но със синьото е по-оригинален вкуса) и доливам около 100-150 мл прясно мляко. Оставям да се разтопи сиренето и имаш готов сос. в чиния слагаш по една пържола, върху нея половин обелена праскова от компот или колело ананас от компот и заливаш със соса. Ако искаш може да не слагаш плодовете, но с тях е много вкусно и оригинално(или питай кой иска да опита) Гарнитура - пържени или соте картофи(замразени - правят се във фурната за около 20 мин) и зелена салата.
Цялото ястие отнема по-малко от 30 мин.

Ако искаш първо - таратор.

За десерт може да купиш нещо готово или направи ето този Светкавичен кекс - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg501.html#msg501 -и със забъркването  става за 15 мин.

Успех и не се шашкай! Hug
Виж целия пост
# 286
natalyna, както винаги си вълшебница в кухнята!  Peace  bouquet
Виж целия пост
# 287
Моля за малко помощ и идеи от страна на всички кулинарки в този форум  chef
Току що ми се обадиха роднини на мъжа ми да съобщият, че утре ще дойдат на вечеря, а аз не разполагам с време през деня за подготовки и дълго готвене. Заедно с пазаруването мога да отделя не повече от 2-3 часа, а се притеснявам, тъй като тези хора са особена порода и след това ще бъда коментирана с месеци от целия род на мъжа ми,т.е. какво е сервирано, как е приготвено и т.н. Не посмях да откажа, защото не знам после какво сте чуя зад гърба си ooooh!
Ако сте попадали в подобни ситуации или имате някое изпитано бързо меню, моля за предложения.
Предварително благодаря.
  bouquet


Моята схема за бърза и вкусна вечеря за гости е следната : салата, пълнено пиле със сирене/ отстрани слагам и картофки Wink/, шоколадово-бисквитената торта на Лео/ приготвя се за 20 мин, но трябва да престои в хладилник 4 часа, ще стане, докато вечеряте Wink/.Ето линкове :

 Печено пиле със сирене - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376534.msg10357248;topicseen#msg10357248 - Това е любимата ми рецепта за печено пиле.

Тортата на Лео:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151911.msg2905532#msg2905532 - може да погледнеш и тази с рулата, тя отнема малко повече време обаче, но и двете са невероятно вкусни Heart Eyes.

Успех  bouquet!

Виж целия пост
# 288
Много благодаря за бързия отговор.Непременно сте пробвам пържолките и кекса
  bouquet
Виж целия пост
# 289
  bouquet
Виж целия пост
# 290
Кекса преди половин час го направих. Невероятно вкусен е, а ми отне 15 мин (щото съм мотла Embarassed). Наталина, благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 291
Аз защо не го видях къде е написан този кекс?Искааам го, мооля, моооля!
/Май и аз ще се запаля по кулинарството!/
Виж целия пост
# 292
Аз защо не го видях къде е написан този кекс?Искааам го, мооля, моооля!
/Май и аз ще се запаля по кулинарството!/

Не знам защо не го виждаш, Наталина е дала линк. Ето го пак - Светкавичен кекс( в микровълнова печка)
Виж целия пост
# 293
natalyna, както винаги си вълшебница в кухнята!  Peace  bouquet

Не, просто попадам често в такива светкавични ситуации!   Mr. Green bouquet  Благодаря! Embarassed

Кекса преди половин час го направих. Невероятно вкусен е, а ми отне 15 мин (щото съм мотла Embarassed). Наталина, благодаря   bouquet

А и ти си светкавична!  bouquetРадвам се, че се е харесал!

Аз защо не го видях къде е написан този кекс?Искааам го, мооля, моооля!
/Май и аз ще се запаля по кулинарството!/

Линка е в поста ми по-горе!

Hug
Много благодаря за бързия отговор.Непременно сте пробвам пържолките и кекса
  bouquet

Ще чакам да кажеш впечатленията! Heart Eyes

labrex - благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 294
Светкавица, моята фурна е най-странната фурна в бившия Варшавски договор, въпреки че е маркова  #Crazy  За всяка рецепта, която има точна температура и време за готвене правя проба-грешка Твоята може да я сложиш на средна температура около 20 минути с фолио отгоре и после до готовност на грил Аз пробвам картофите - те са най-бавни

За гости, ако нямам време правя ребърца на фурна  върху печени картофи Досега не съм имала фал някои да не яде и двете неща
Намазвам ребърцата с марината от горчица, мед и сос Барбекю (може и обикновен кетчуп), малко сол и черен пипер Колкото повече престоят, толкова по-добре Картофите ги нарязвам, овкусявам ги със солчица, малко зехтин чубрица и червен пипер Мятам в тавата и една глава чесън на скилидки без да ги беля слагам и чашка бира Ребърцата ги нареждам върху скарата на фурната (намазана с мазнина) отдолу слагам тавата с картофите и пека едновременно Соса от ребрата пада директно върху картофите

Виж целия пост
# 295
Хиляди благодарности на всички момичета за предложените рецепти Hug
Вече направих избор+списък за пазар
ще приготвям пълненото пиле и светкавичния кекс+ шопска салата и мезета ( каквото там има в хладилника) и за да не се мина  Laughingостаналите предложения щe са в съботно-неделното ми меню, че тогава мажат ми ще е в къщи и сте имам повече време, докато той гледа детенце.

Виж целия пост
# 296
Момичета,когато се вари кондензирано мляко кутийката  трябва ли да е изправена?
Предварително ви благодаря newsm51
Виж целия пост
# 297
В този подфорум влизам с голямо страхопочитение и рядко, така че моля за снизхождение, ако питам не на място или питането ми е глупост.

Реших снощи да си направя на оребрен тиган зеленчуци, като тези, които се предлагат в заведенията "Зеленчуци на барбекю".На този оребрен тиган съм пекла всичко, с почти никаква мазнина- риба, кюфтета и др. Но със зеленчуците не ми се получи много-много, всъщност получи се като сложих повече олио , а не исках.

въпросът ми е има ли начин да се приготвят зеленчуци на оребрен тиган и да са с малко мазнина, а да изглеждат и да са вкусни като зеленчуците "на барбекю" в заведенията?И в каква поредност трябва да се пекат / като се има пред вид температурата/

Надето ти е отговорила. И аз като нея правя (лека марината след печенето), но има и друг чалъм, но на мен не ми се получава добре - мариноване преди да ги печеш.
Имаше кулинарно представяне от оперната певица Александрина Пендачанска и тя направо това показа в кухнята си снимано - запечени след като предварително са поели марината. При нея бяха хем сочни и привлекателни, хем не мазни и водни.

И последно и май най-важно: в заведенията скарата е напечена от часове и там мажат скарата с къс сланина Wink, което и придава особен вкус и на зеленчуци, печени на скарата. А в домашни условия за едно семейство това не се прави.

Славчева,

Аз го варя на водна баня и не се съобразявам дали е изправено или не, ами гледам да ми се побере в съда. Нали после и така и така ще го разбъркваш.
Виж целия пост
# 298
аз този светкавичен кекс немога да го видя   Tired
моля, някой да го копне тук или да ми го прати на лични  Praynig
Виж целия пост
# 299
аз този светкавичен кекс немога да го видя   Tired
моля, някой да го копне тук или да ми го прати на лични  Praynig
Кликни на линка
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=249.msg501#msg501
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия