За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 170
  • 431
# 300
Сайта не ми се отваря #2gunfire а започват да ми изкачат многобройни страници за нови интернет браузъри  Tired

Благодаря на labrex  и svetlaibobo , вече има рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 301
Мариета,благодаря!
По принцип на водна баня ли се вари?
Виж целия пост
# 302
Мариета,благодаря!
По принцип на водна баня ли се вари?


Ами аз слагам НЕотворена кутийка на водна баня за да стане по-гъсто ако ми трябва за торти.
Но ти зависи какво искаш да постигнеш.
Виж целия пост
# 303
И аз за торти Simple Smileтака ще направя!
Виж целия пост
# 304
Мариета,благодаря!
По принцип на водна баня ли се вари?


Аз на водна баня малко по друго разбирам, затова - вари се във вода, на умерен огън, като най-важното е да е покрита кутията с вода през цялото време, все пак ще ври 2-3 часа, може и повече, така че наблюдавай я, може да се наложи да долееш вода, долива се топла вода.
Виж целия пост
# 305
Благодаря!!!
Виж целия пост
# 306
Момичета , колебая се по един въпрос и ми трябва и вашето мнение.
Имам в градината две лехи с червено цвекло с чудесни големи листа. От дъждовете са така сочни, а първите и вторите даже съхнат.
Та се чудех , имам някакъв бегъл спомен , че листата на всички видове цвекла стават за ядене - вярно ли е или не ?!!
Много ми се иска нещо като баничка да си направя , вместо със спанак с листа от цвеклото.
Търсих в гугъл и там само в една статия се споменава , че се прави студена супа , ама рецепта няма .
Та какво мислите по въпроса, чували ли сте нещо от бабите си? Благодаря ви предварително !
Виж целия пост
# 307
Момичета , колебая се по един въпрос и ми трябва и вашето мнение.
Имам в градината две лехи с червено цвекло с чудесни големи листа. От дъждовете са така сочни, а първите и вторите даже съхнат.
Та се чудех , имам някакъв бегъл спомен , че листата на всички видове цвекла стават за ядене - вярно ли е или не ?!!
Много ми се иска нещо като баничка да си направя , вместо със спанак с листа от цвеклото.
Търсих в гугъл и там само в една статия се споменава , че се прави студена супа , ама рецепта няма .
Та какво мислите по въпроса, чували ли сте нещо от бабите си? Благодаря ви предварително !

Та от това може да стане прекрасна зелена супа.Също така може да си направиш и зелена баница с тези листа и съответните подправки.А може да си ги използваш и за задушени с ориз или пък в йенска тенджерка с различни видове сирена.Използват се по същият начин както спанака или полският лапад.Не се страхувай ами действай
Виж целия пост
# 308
Момичета , колебая се по един въпрос и ми трябва и вашето мнение.
Имам в градината две лехи с червено цвекло с чудесни големи листа.

Направо ти завиждам за цвеклото! Направи си тази невероятна вкусотия, ако не се справяш с езика, пиши, ще преведа. Това съм го яла, направено от бабата на моя приятелка, не съм сигурна дали ще го направя толкова вкусно, но никога няма да забравя вкуса му. Но не знам къде да си потърся такива листа. newsm78
Виж целия пост
# 309
Благодаря момичета !   bouquet

Лабрекс....  Shocked ойййй майчицееее...такава вкусота....всичко разбирам за беда....но съм на строга диета, ала дюканова, така , че листенцата ще се съчетаят само с тричевата питка...мамините ...нападам ги моменталически!  Heart Eyes Hug

Незнам можети ли от някъде да ги намерите, едва ли ги има по пазарите , защото много бързо увяхват след като се наберат , губяг търговски вид така да се каже .
Освен от някой като мен на село.

Благодаря още веднъж и късмет да откриете!
Виж целия пост
# 310
Помагайте, трябва да сготвя постен зелен фасул, и по възможност много вкусно.  Crazy
Нямам идея как се прави, не съм правила досега, разчитам на вас, не трябва да се излагам. Blush
Виж целия пост
# 311
Totally*Av4e
Аз запържвам лук и картофи на куб4ета..прибавям доматен сок...малко бра6но за сгъстяване  и предварително сварения зелен фасул с  булъон..като подправки слагам 4убрица,магданоз и копър..
правя оцет с 4есън  за после при сервирането
Става много вкусно..
Виж целия пост
# 312
Помагайте, трябва да сготвя постен зелен фасул, и по възможност много вкусно.  Crazy
Нямам идея как се прави, не съм правила досега, разчитам на вас, не трябва да се излагам. Blush
Задушаваш 1 глава лук наситно,,1 морков на кубчета ,3-4средни картофа.Прибавяш 1 лъжичка червен пипер, и доливаш вода колкото да покрие зеленчуците.Като поомекнат моркова и картофите добвяш зеления фасул,2-3 домата/обелени/и едно кубче зеленчуков  бульон . Доливаш вода колкото искаш да е соса и като поври /по твой вкус гъстота/ се слага размито в студена вода брашно.Сервирам с пресен магданоз.
Виж целия пост
# 313
Зелен фасул съм готвила веднъж, но без картофи. Рецептата намерих някъде в нета. Стана вкусно. Ето как : Сложих фасула в дълбока тенджера , добавих вода, колкото да го покрие и варих до омекване. Добавих лук, моркови, 6с. л зехтин, 1с. л. доматено пюре, 2-3 скилидки чесън, сол на вкус, още малко вода и варих на слаб огън. Накрая сложих ситно нарязания магданоз.
У дома не са почитатели на това ястие, но следващия път като правя ще пробвам с картофките.  Peace
Виж целия пост
# 314
Ние напоследък сме полудели по зеления фасул, но го правя без запръжка.Както е обяснила mar4ela5, но с пресни домати става много по-вкусно.На един кг фасул слагам мин 300 гр настъргани домати.

Имам и един въпрос:може ли да замразя извара и колко време може да се съхранява във фризера.Имам страхотна домашна извара, но не се очертава скоро да й дойде ред, а е грахота да я оставя да се вкисне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия