За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 170
  • 431
# 315
Помагайте, трябва да сготвя постен зелен фасул, и по възможност много вкусно.  Crazy
Нямам идея как се прави, не съм правила досега, разчитам на вас, не трябва да се излагам. Blush

Аз ги правя подобни, но с малка вариация (Зелен фасул по египетски):

Нарязваш глава лук на тънки полумесеци. Запържваш в олио, но да не е  много силно загрята мазнината - лукът трябва само да омекне, без да покафенява.
Добавяш 2 скилидки чесън, нарязани, 4 зрънца бахар, 4 щипки кимион.
Добавяш 500г зелен фасул и 1\2 чаша вода. След 10мин добавяш сока от 1 лимон, 4 домата белени и нарязани на кубчета.
Оставяш да къкри с похлупак за около 1час, на бавен огън и поглеждаш да не остане без течност.
Добавяш 1 чл захар, 2 сл зехтин и 2 сл доматено пюре. Оставяш още 10мин. Проеряваш дали е уврял фасула.
Преди сервиране се оставя да поизстине, да не е съвсем горещо.
Много върви с препечен хляб   chef
Виж целия пост
# 316
Помагайте, трябва да сготвя постен зелен фасул, и по възможност много вкусно.  Crazy
Нямам идея как се прави, не съм правила досега, разчитам на вас, не трябва да се излагам. Blush
Заповядай още една рецепта за зелен боб

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88180.html#msg88180
Виж целия пост
# 317
Кажете ми, моля, с какво тесто правите кренвиршки?
Виж целия пост
# 318
Кажете ми, моля, с какво тесто правите кренвиршки?
Аз правя с ето това - тутманик,кренвиршки и пица.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg98286.html#msg98286
Виж целия пост
# 319
Моля,кажете ми къде да си запиша рецептите за сладки и торти  Thinking newsm78Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 320
Кажете ми, моля, с какво тесто правите кренвиршки?

С всякакво става, защото тестото е минимално и основният вкус идва от мръвката вътре. Е, аз предпочитам тесто с прясно мляко, става най-финно. Без яйце.
Виж целия пост
# 321
Моля,кажете ми къде да си запиша рецептите за сладки и торти  Thinking newsm78Благодаря!  bouquet

В папки в компютъра ти, или може да си изтеглиш програмка на готварска книга и да си ги записваш там.
Виж целия пост
# 322
Мерси момичета, за рецептите за зелен фасул.   bouquet
Започнах да го правя веднага след рецептата на delicate Hug  bouquet съответно по нея, и стана много вкусно. Дори на мен ми хареса, а аз зелен фасул мразя от детската градина. Laughing

Записах си и нещата от другите, за друг път, ако ми се наложи.
Виж целия пост
# 323
Моля,кажете ми къде да си запиша рецептите за сладки и торти  Thinking newsm78Благодаря!  bouquet
Аз започнах, като ги копирах в Microsoft Office Word, а сега съм си направила готварска книга с помощта на Microsoft Power Point.
Виж целия пост
# 324
Кажете ми, моля, с какво тесто правите кренвиршки?

Определено с бутер тесто.На най различни фирми обаче,става различно,на някои се запазва формата а на други се разпукват.
Виж целия пост
# 325
Моля,кажете ми къде да си запиша рецептите за сладки и торти  Thinking newsm78Благодаря!  bouquet
Аз започнах, като ги копирах в Microsoft Office Word, а сега съм си направила готварска книга с помощта на Microsoft Power Point.

Най добре е да си направиш свой собствен безплатен блог.Има толкова много сайтове за това.По този начин ще ти бъдат съхранени и при една преинсталация на компютъра няма да се изгубят никога.За пример ти изпращам моят блог да се ориентираш как става това.

http://dunia53.blog.bg/?id=343805&cat=hobi&tags
Виж целия пост
# 326
Момичета имам проблем newsm78От 2 часа не ми е обновена информацията с новите публикации в готварската тема и дори не ми излиза онова,което съм побликувала в 15 ч.  newsm78 Какво да правя  Thinking никога не ми се е случвало
Виж целия пост
# 327
Момичета имам проблем newsm78От 2 часа не ми е обновена информацията с новите публикации в готварската тема и дори не ми излиза онова,което съм побликувала в 15 ч.  newsm78 Какво да правя  Thinking никога не ми се е случвало
Пиши тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372679.0  Peace
Виж целия пост
# 328
Момичета имам проблем newsm78От 2 часа не ми е обновена информацията с новите публикации в готварската тема и дори не ми излиза онова,което съм побликувала в 15 ч.  newsm78 Какво да правя  Thinking никога не ми се е случвало

Може би сайтът е претоврен,за целта провери още веднъж и ако пак не стане опитай да рестартираш компютъра наново,пък дано тогава се получи.
Виж целия пост
# 329
Благодаря ви на всички за бързите отговори   bouquet,макар някои да ми се сториха с малко ироничен тон  Mr. Green,но явно не сте ме разбрали добре! Rolling Eyes Thinking Аз искам да ги споделя с вас ,а не да си правя "Рецептурник".Оставам с впечатлението ,че като се съберете 5-6 в някой форум и си гугукате и трудно допускате някой нов  Thinking GrinningЕ може и грешката да е моя ,но въпроса ми остава открит и ако някой е по-благосклонен да ми отговори /поне да ме препрати в друг форум/Ще съм му много задължена PeaceНе съм кой знае каква готвачка но си имам няколко любими  Embarassedта да ги споделя с вас  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия