За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема

  • 24 157
  • 431
# 330
Ох, pepen, съвсем неправилно си разбрала, първо не сме пет-шест, тук непрекъснато се включват нови момичета и мисля, че са добре посрещнати. А теб, поне аз наистина не съм те разбрала. Сега вече е ясно - има подфорум Любими теми, там можеш да си направиш твоя тема, в която пишеш само ти, не се коментира и така ще споделяш с нас любимите си рецепти.

Ето тук.
Виж целия пост
# 331
Благодаря за отговорите, и аз си правя едно универсално тесто без втасване, но ми се искаше да е някое по-пухкавичко, моето става по-твърдичко..
Виж целия пост
# 332
Благодаря ви на всички за бързите отговори   bouquet,макар някои да ми се сториха с малко ироничен тон  Mr. Green,но явно не сте ме разбрали добре! Rolling Eyes Thinking Аз искам да ги споделя с вас ,а не да си правя "Рецептурник".Оставам с впечатлението ,че като се съберете 5-6 в някой форум и си гугукате и трудно допускате някой нов  Thinking GrinningЕ може и грешката да е моя ,но въпроса ми остава открит и ако някой е по-благосклонен да ми отговори /поне да ме препрати в друг форум/Ще съм му много задължена PeaceНе съм кой знае каква готвачка но си имам няколко любими  Embarassedта да ги споделя с вас  Hug

Мило момиче,ти пак сподели своите рецепти с нас.Няма нищо по хубаво от нещо ново и още неизпитано ,с  една добра и хубава рецепта.Но за твое добро ти казвам,направи си блог и така и ти ще имаш нещо твое,нещо което другите могат да прочетат и да взаимстват от теб,а и по този начин ще се запазят такива хубави и редки рецепти които ти имаш,а не да ти се разпиляват по компютъра,в най различни папки.
Labrex  ме е изпреварила и е дала много съществен линк за това как да постъпиш.Решението е в теб
Виж целия пост
# 333
Благодаря за отговорите, и аз си правя едно универсално тесто без втасване, но ми се искаше да е някое по-пухкавичко, моето става по-твърдичко..

По-твърдичко обикновено става по две причини - много е брашното, и е малко маята. Олиото също ще направи тестото по-длеткаво, ако е повечко. И не трябва да се меси много.
За да е по-пухкаво, трябва да е по-меко на пипане. Ако добавиш прясно мляко вместо вода (или 50/50), ще стане още по-пухкаво.
Започни го като смесиш течност и брашно. Добавяй брашно само докато спре да лепка по пръстите, не повече.

Ето една рецепта:
230мл вода или прясно мляко
1 чл захар
1 чл сол
1 чл маргарин
10г суха мая
около 310г брашно

В хладката течност се слагат захар, сол и разтопения маргарин. Добавя се маята и се разбърква. Добавя се брашното и се омесва тесто на топка. Оставя се 10-15мин да престои на топло и бухне леко.


Виж целия пост
# 334
Аз ще си повторя въпроса, че ми е жал да прахосам домашна извара Embarassed.Може ли да се замрази извара и колко време издържа във фризера?
Виж целия пост
# 335
Момичета имам проблем newsm78От 2 часа не ми е обновена информацията с новите публикации в готварската тема и дори не ми излиза онова,което съм побликувала в 15 ч.  newsm78 Какво да правя  Thinking никога не ми се е случвало
Пиши тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=372679.0  Peace
Благодаря ти много,оказа се трудно докато полу4а отговора,но ве4е вси4ко е ок  bouquet
Виж целия пост
# 336
Аз ще си повторя въпроса, че ми е жал да прахосам домашна извара Embarassed.Може ли да се замрази извара и колко време издържа във фризера?

Със сигурност може. Баба ми така замразява постоянно домашна. Обаче не знам колко време точно издържа.
Виж целия пост
# 337
Аз ще си повторя въпроса, че ми е жал да прахосам домашна извара Embarassed.Може ли да се замрази извара и колко време издържа във фризера?

Всичко вече може да се съхранява във фризера.Та и домашната извара също.Но има един малък проблем обаче,когато се извади и размрази ще е малко водниста,та за това трябва  да се отцеди от събралата се течност.
Виж целия пост
# 338
Мариета,благодаря!
По принцип на водна баня ли се вари?


Аз на водна баня малко по друго разбирам, затова - вари се във вода, на умерен огън, като най-важното е да е покрита кутията с вода през цялото време, все пак ще ври 2-3 часа, може и повече, така че наблюдавай я, може да се наложи да долееш вода, долива се топла вода.

Аз мисля, че еднакво го разбираме - храната е в съд, а самият той е потопен в друг съд  с вода и се нагрява само този с водата.

Лабрекс, мерси много за рецептите!
 Винаги си струват твоите, за което съм ти благодарна, освен когато съм ти бясна, че ме изкушаваш и не мога никаква диетка да направя Simple Smile
Имам въпрос - на цвеклото ползваш ли и дръжките или само листата за баници и супи?
Моля за извинение ако вече е коментирано.
Виж целия пост
# 339
Имам и един въпрос:може ли да замразя извара и колко време може да се съхранява във фризера.
Да може,аз съм замразявала.
Виж целия пост
# 340

Лабрекс, мерси много за рецептите!
 Винаги си струват твоите, за което съм ти благодарна, освен когато съм ти бясна, че ме изкушаваш и не мога никаква диетка да направя Simple Smile
Имам въпрос - на цвеклото ползваш ли и дръжките или само листата за баници и супи?
Моля за извинение ако вече е коментирано.

И аз съм на такова дередже с диетите, пробвам, ама нещо.....май не се получава. Листата се късат от по-дебелата част, дръжките не ползвам - както на лапад, киселец. А в супи слагам и парчета  от главата на цвеклото.
Виж целия пост
# 341
Благодаря ви, момичета  bouquet!
Виж целия пост
# 342



Аз ще си повторя въпроса, че ми е жал да прахосам домашна извара Embarassed.Може ли да се замрази извара и колко време издържа във фризера?

Леля ми си я стерилизира в буркани ( тези от конфитюр) и така се съхранява дълго време!
Виж целия пост
# 343



Аз ще си повторя въпроса, че ми е жал да прахосам домашна извара Embarassed.Може ли да се замрази извара и колко време издържа във фризера?

Леля ми си я стерилизира в буркани ( тези от конфитюр) и така се съхранява дълго време!
И аз съм го чувала това с бурканите.  Peace Стерилизира се за 5 минути в малки бурканчета(колкото за една употреба).
Вариш 5 минути, колкото да "хлътне" капачката. Траела няколко месеца без проблеми. Не съм опитвала, но  по този начин би се избегнал момента с разводняването при размразяване. Пробвай и пиши тук  Hug.
Виж целия пост
# 344
Благодаря ви на всички за бързите отговори   bouquet,макар някои да ми се сториха с малко ироничен тон  Mr. Green,но явно не сте ме разбрали добре! Rolling Eyes Thinking Аз искам да ги споделя с вас ,а не да си правя "Рецептурник".Оставам с впечатлението ,че като се съберете 5-6 в някой форум и си гугукате и трудно допускате някой нов  Thinking GrinningЕ може и грешката да е моя ,но въпроса ми остава открит и ако някой е по-благосклонен да ми отговори /поне да ме препрати в друг форум/Ще съм му много задължена PeaceНе съм кой знае каква готвачка но си имам няколко любими  Embarassedта да ги споделя с вас  Hug

pepen , ако публикуваш рецептите си с удоволствие ще ги прочета и най-вероятно ще пробвам нещо, вкъщи ме подкачат, че не повтарям рецепта, ама те момичетата в този форум са виновни Joy.Добре дошла си при нас, аз сравнително от скоро пиша в тази тема и много полезни неща научих тук, много помагат момичетата, ще видиш  bouquet.

Аз да попитам момичетата, които публикуват рецептите си в блог - аз досега само в папки в компа си записвам рецептите , но сте прави , че могат да се загубят при преинсталация, веднъж вече се случи, но за съжаление повечето ми любими рецепти са от този форум и от "Гответе с мен", на някои не съм записала източниците и ми е неудобно да ги публикувам без да цитирам името на автора.Може би трябва да се поразровя, да ги издиря и да записвам името на автора в заглавието на рецептата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия