ДА ПРИГОТВИМ МАЙОНЕЗА У ДОМА

  • 10 237
  • 66
# 15
Не съм правила никога, но ще пробвам тази на Мастер, защото е без яйца.
Виж целия пост
# 16
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. олио
сол на вкус
Щипка -две лимонтозу

Врътва се с пасатора и майонезата е готова.

Една по една ли се слагат продуктите или?
Ох! Извинявай,чак сега прочитам въпроса Embarassed...Слагат всички продукти в каничката на пасатора.

Слага се пасатора и се включва.Майонезата става за секунди.

Виж целия пост
# 17
Мастерче, а майонеза с яйца как става?
То май само жълтъци се слагат.  Thinking
Виж целия пост
# 18
Мастерче, а майонеза с яйца как става?
То май само жълтъци се слагат.  Thinking
Жълтъците+олио+лимонтозу 1/2 ч.л.+сол...Врътваш с пасатова и готово....Правила съм и с цели яйца,но става течно,а иначе се сгъстява...



Лично аз предпочитам млечната майонеза,че на яйцата им нямам доверие Mr. Green
Виж целия пост
# 19
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. олио
сол на вкус
Щипка -две лимонтозу

Врътва се с пасатора и майонезата е готова.

Една по една ли се слагат продуктите или?
Ох! Извинявай,чак сега прочитам въпроса Embarassed...Слагат всички продукти в каничката на пасатора.

Слага се пасатора и се включва.Майонезата става за секунди.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 20
С яйца когато я правя я правя с цяло яйце. Едно яйце на стайна температура, една кафена чашка олио, сол и лимонтозу на вкус. Пак в каната на пасатора, става за секунди. За да олекотя вкуса понякога слагам малко кисело мляко. Добавяла съм горчица, къри, копър, за различен вкус.
Виж целия пост
# 21
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

TheNMaster, правила съм такава майонеза за директна консумация. А пробвала ли си я в ястия, при печене, т.е носи ли топлинна обработка? newsm78
Виж целия пост
# 22
Откакто ме научиха тук във форума ,майонеза не купвам...

TheNMaster, правила съм такава майонеза за директна консумация. А пробвала ли си я в ястия, при печене, т.е носи ли топлинна обработка? newsm78
Аааа,виж това не съм пробвала още по простата причина,че не харесвам нито баница ,нито меса или там други варианти на готвенето с майонеза.... Въпрос на вкус разбира се....
Виж целия пост
# 23

TheNMaster, правила съм такава майонеза за директна консумация. А пробвала ли си я в ястия, при печене, т.е носи ли топлинна обработка? newsm78
Аааа,виж това не съм пробвала още по простата причина,че не харесвам нито баница ,нито меса или там други варианти на готвенето с майонеза.... Въпрос на вкус разбира се....

Благодаря ти!  bouquet Пък аз съм им любителка, даже на кекса с майонеза, ами ще се прежаля на нещо, може би на свински пържолки. Ама по-нататък да се позахлади малко.
Виж целия пост
# 24
Да ,и аз тази майнеза без яйцата правя,и аз тук от форума я видях.Винаги имам прясно мляко в хладилника,така че става за секунди.Мъжо също много я харесва ,заливаме салата с нея,кьопоолу ,тиквички,зеле и др.
Рядка става ако не сложиш точно толкова олио колкото трябва.Значи с една чашка мериш първо млякото,и със същата слагаш и олиото но 2 чашки.
Виж целия пост
# 25
Същата майонеза правих и аз днес за спагетите за обяд и сега виждам темата Laughing. Рецептата е на Венета, Вени или нещо такова беше, дано се включи да благодарим  bouquet. Не винаги ми се получава гъста обаче и не знам от какво зависи. Днес я направих, стана рядка /млякото ми беше от шкафа топло/, хвърлих я и реших да направя втори опит. Млякото вече го бях прибрала в хладилника, но понеже имах и друга, вече отворена от преди това, не знам с кое от двете направих вторият път - топло или студено. Стана супер гъста. Мастерче, ако имаш наблюдения за Т на продуктите, сподели с нас. Иначе за пържоли съм ползвала, няма проблем, Лабрекс, Peace.
Виж целия пост
# 26
млякото винаги ми е в хладилника,само веднъж ми стана малко по рядка,но защото сложих по- малко олио от колкото трябваше.
Виж целия пост
# 27
А с кисело мляко ще ли стане тая безяйчена майонеза ?
Виж целия пост
# 28
А с кисело мляко ще ли стане тая безяйчена майонеза ?

Ммм, едва ли... Ама можеш да пробваш и да ни кажеш Laughing.
Виж целия пост
# 29
компотен буркан-1яйце или до ръба на буркана прясно мляко малко сол налива се олио по малко и с пасатора се бърка до желаната гъстота накрая сок от лимон става почти пълен буркан
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия