ДА ПРИГОТВИМ МАЙОНЕЗА У ДОМА

  • 10 239
  • 66
# 45
Към готовата млечна майонеза слагам винаги чесън и няколко маслини или копър , или 2-3 печени чушки и пасирам отново . Така се разнообразява вкуса и цвета, според наличните продукти.
 
Виж целия пост
# 46
Лабрекс  Hug ...млечната майонеза дето я споделих тук..на мен винаги ми става толкова гъста,че като обърна съда дето съм я правила-нищо не изтича.....Как така ти казваш,че твойта била рядка.....Не знам от какво  става така...Нямам обяснение.... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

TheNMaster, някой друг беше споделил, че е рядка, моята си стана добре, но тази (по "моята" рецепта) ми се получава още по-гъста. Може и случайно да е. Почти еднакви са, нещо не съм се изразила правилно.   bouquet
Виж целия пост
# 47
Лабрекс  Hug Hug Hug
Само ми е интересно от какво става така...И друг някъде по-назад в темата се беше оплакал,че станала рядка.....Затова така търся причината....
Виж целия пост
# 48
Лабрекс  Hug Hug Hug
Само ми е интересно от какво става така...И друг някъде по-назад в темата се беше оплакал,че станала рядка.....Затова така търся причината....

Възможно и от млеката да е, мисля, че повечето я правим с купено от магазина. Поръчала съм на майка да ми намери домашно и ще я направя и с него.
Виж целия пост
# 49
Сори, че вдигам темата, но искам да благодаря за рецептите на TheNMaster и labrex.
Снощи направих майонезата, като използвах грамажите на Лабрех, но без да слагам горчица и с лимонтозу, вместо с лимонов сок. Правих я в робота и стана гъста, особено след като се охлади в хладилника. Малко я пресолих за съжаление, но аз обичам по-безсолно, така че може в мен да е повредата. Като количество излезе 350 гр. но отчитам, че е останало доста и по съдовете.
Понеже много обичам майонеза, пък отдавна вече не купувам, сега много се радвам, че попаднах на сполучливи рецепти. Като за без яйца е супер вкусът. Simple Smile
Виж целия пост
# 50


Това е моят резултат по рецептата на TheNMaster, а това са продуктите  - нарочно ги снимах:
* млякото - Май дей - 3,2% - студено от хладилника
* чашата /от кафявите - средните/
* чаената лъжица /сложих 1 лъжичка, но я пресолих Sad - другият път - половин/
* половин лимон /вместо лимонтузу/
Виждате и готовата майонеза - само с 3 врътвания на пасатора  Peace - абсолютно твърда консистенция  Simple Smile

Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 51
Майонезата е въха.Правих я и я ползвах за руска салатка и много ми хареса.Мерси.
Виж целия пост
# 52
Подсетихте ме да я направя пак тази млечна майонеза. Аз имам една рецетпа, от форума тук съм я взимала, Бу я беше публикувала много отдавна. Мисля, че пропорциите бяха същите. Винаги ми е ставала гъста. Вкусна е, но аз, като че ли предпочитам яйчната, особено тази от Бг, защото тукашната ми е кисела и солена.
Виж целия пост
# 53
Благодаря че ме подсетихте за тази рецепта.  bouquet
Виж целия пост
# 54
Така и не мога да я направя тази майонеза, става ми на чорба.
Виж целия пост
# 55
Може ли, някой да ми каже, дали майонезата ще стане, ако се бърка с миксер вместо с пасатор.
Виж целия пост
# 56
Може ли, някой да ми каже, дали майонезата ще стане, ако се бърка с миксер вместо с пасатор.

Не, няма да стане с миксер.
Виж целия пост
# 57
И аз съм много доволна от тази рецепта на Мастерчето.Откакто си я записах,постоянно правя майонезата и в къщи без нея не оставаме.
Виж целия пост
# 58
  Преди малко направих майонезата на Вела,за която спомена TheNMaster,обаче и на мен ми се получи много рядка....
  Спазих пропорциите,замо че я разбивах с миксер,да не би да е от това? newsm78
Виж целия пост
# 59
  Преди малко направих майонезата на Вела,за която спомена TheNMaster,обаче и на мен ми се получи много рядка....
  Спазих пропорциите,замо че я разбивах с миксер,да не би да е от това? newsm78

Селма, не става с миксер, с пасатор трябва. Пробвай с пасатора както ти е рядка, може да се сгъсти. Във всеки случай по-зле няма да стане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия