За италианските сосове

  • 35 377
  • 119
# 75
Скоро едни приятели ми препоръчаха пестотата на тази фирма. Засега опитахме това с босилека, доматеното и пестото с чушки. И трите са прекрасни (за съжаление и доста калорични Simple Smile ), но моето най-най любимо е доматеното.

Предимно правим спагетите по следния начин - объркваме сварените и изцедени спагети с пестото, като само добавяваме или бланширани гъби или пресни задушени гъби. Така не е съвсем постно, но си е супер за хората, които не обичат толкова много месо Simple Smile
Виж целия пост
# 76
Записвам се да  ви следя Hug

След малко ще правя Лазаня,за съжаление нямам от сосовете ,ще импровизирам днес.Другият път непременно ще пробвам от готовите сосове.

Ще следя темата с интерес  bouquet
Виж целия пост
# 77
Грам не се бях сетила, че  готовите сосове могат да се ползват за лазаня Embarassed. Ще си спестя много време така за приготвянето, а и предполагам ще стане по - вкусно.
Виж целия пост
# 78
А някой знае ли как се приготвя Арабиата?
Виж целия пост
# 79
Пенне ал'арабиата

Пенне - полусварени или ал'денте

За приготвянето на арабиата са необходими:
Лук и малко чесън на много ситно
Бекон на тънки лентички
Лукът с чесънът и беконът се запържват в малко масло или студенопресован зехтин, докато придобият златист цвят.
Добавят се белени и нарязани на кубчета домати и една цяла люта чушка. Оставя се да поври няколко минути до готовност на доматите.
Лютата чушка може да бъде отстранена преди сервиране или да се нареже на ситно и отново да се върне в соса.

В сосът се добавят полусварени пенне и се разбъркват периодично внимателно до готовност.
Ако пеннето е сварено до ал'денте, то се добавя само колкото да се обърка със соса.
Сервира се с настъргано пекорино.

Виж целия пост
# 80
Благодаря за рецептата! Непременно ще го пробвам!
Виж целия пост
# 81
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...
Виж целия пост
# 82
Синьора барила, рецептата в този си вид съм я срещала като пенне аматричана, тя се приготвя  с бекон, пенне аларабиата са само с доматен сос е пеперончино Peace
Виж целия пост
# 83
Lindita ,

права си   bouquet

май трябваше да спомена, че беконът е опционален.
За жалост доста хора не могат да се хранят без месни продукти.

Благодаря ти за уточнението   bouquet
Виж целия пост
# 84
обичам да готвя и да яма спагти   chef
А да знаете рецепта за сос със cметана?

  Класика са и  Фарфале със сметана и пушена сьомга.




Продукти:
400 г фарфале
100 г пушена сьомга,
1 чаена чаша незаквасена сметана
 1-2 стръкчета пресен лук
заферано, магданоз, сол, масло

 Пушената сьомга се нарязва на тънки ивички и заедно с лука се запържва леко. Долива се сметаната, след което се подправя със заферано и малко сол и се дръпва настрани от котлона. (максимум 5 мин.)
  Фарфалете  се слагат в голямо количество вряща подсолена вода и се варят 10-12 минути. Изцеждат се много добре и се заливат със сметановия сос.
Поднасят се топли, поръсени със ситно нарязан магданоз

Anna&Jenny, ако искаШ пробвай, докато запържваШ да добавиШ една 4аена лъжи4ка водка и да я оставиШ да се изпари, бъркайки  Peace

Виж целия пост
# 85
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...
Аз съм давала от домати с босилек на моето дете.
Виж целия пост
# 86
Някои от тези сосови дали са подходящи за дете, което няма още две години? Искам някой път да направя паста, от която и тя да опита, но към кой сос да се насоча...

за малко дете бих ти препоръ4ала само домаШно приготвени сосове  Peace
Виж целия пост
# 87
Великолепна тема. Запис!
Виж целия пост
# 88
Как се запалих не е истина.

Видях една рецепта на Холи1 с прошуто крудо и пармезан (предполагам това е пармиджано), а аз имам доволно от тях. Но тя е със сметана, а ние не обичаме 'бяла' паста. Може ли да се направи с червен сос и кой от готовите сосове би бил най-подходящ?
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 89
Елспет,

обикновено сметаната, заради високата си масленост, подчертава вкусът на останалите продукти.
След като желаеш да я замениш, то сос Арабиата може да се използва, но резултатът ще е различен, тъй като доматите няма да подчертаят шунката и пармиджаното, а ще хармонират с него. Simple Smile

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия