Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 87

  • 38 676
  • 362
# 345
Торти!!!!  Shocked В темата има торти!!!!  Shocked не може да бъде......    Joy
Барчела - хареса ми комбинацията от фигурите и сметана. Влакчето е много сладко. Наистина се справяш добре с шприца. Някоя нова тайна от твоята работа няма ли да издадеш??? нещо ново??? Което не знаем??? ИЛи което сме позабравили???? Нали не бъркам че работеше в сладкарски цех??? Или ЕГН-то се бъзика с мен????  newsm78 Grinning
Драконче - черпиш с торта, а???? Хубава е.Тебе те асоциирам с розово и бяло или бледо зелено и бяло.....  А такава сметана, на такива красиви, перфектни шупли и аз мога да правя...... Даже на по-добри шупли мога......   Joy Мога да те науча даже, другия път на Циган Чарк  hahaha Личи си че си наблюдавала внимателно урока на Тони.   Naughty
Скай -   Shocked Уби ме!!! Три големи торти. Браво на тебе. още едно доказателство, как с еднообразна украса можем да направим чудеса..... Много ми харесват и трите.
patriyani - колата е хубава. Трудни са тия коли да им се не види!!!! Изглеждат елементарни, ама.... който не е пробвал - той не знае... На другата торта с ПИЛЕШКОТО БУТЧЕ БЕЗ КОКАЛ, много ми хареса мишката. Шегувам се разбира се, торбичката е хубава, ама нали съм си идиот, първо я оприличих на  добре изпечено бутче....  Embarassed е, поне си признавам.....
Антоан - Хареса ми шаха. И то много! Не ми хареса само несъответствието на 6х6 квадратчета. Не че много го разбирам тоя спорт... ама..... ми се наби на оЧото.  Shocked
Виж целия пост
# 346
sisi7510 дарлинг, разби ме отвсякъде  Shocked Shocked Shocked  Бях забравила, че си от Варна  ooooh!  Отиваш до Илчовски и си купуваш кофа готова моделираща маса, защото си спокойна, че тя е на Ирида  Mr. Green  Дори да е започнал да прави сам маса, защото имаше такива желания, не вярвам да се различава като качество от тази на Ирида! Адреса ....  newsm78 .... не съм сигурна, но в тортената библиотека май го има  Peace

Диде стискам палци, няма да мислиш за провал, а как да го направиш най-лесно  Hug

Добре де,ама защо съм те ''разбила отвсякъде''?Много добре знам къде е офиса на Илчовски,познавам го лично и знам какво говоря. Поне веднъж седмично ходя там,знам какво има и какво няма,знам и на какви цени са нещата,така че повярвай не притеснявам нарочно никое от момичетата, а и Дидка говори за подялба на две различни кофи  Crossing Arms
Виж целия пост
# 347
ама защо съм те ''разбила отвсякъде''?

Ох, ще ти обясня, само недей така в стойка да ми седиш  Mr. Green  От едно известно време насам забелязвам, че мислите ми се "реят" и не помня много-много... Та съвсем бях забравила, че си от Варна, и чета че искаш маса, пък офиса на Ирида, Красито ти подава инфо .... Добре, ама съм запомнила, че не си от Пловдив и си викам "сега що ще се набутва да си поръчва цяла кофа от Торнадото да й я пращат?".... И после в един момент засичам изречението "тука във Варна" и се "разбивам" .... Недей да си мислиш, че ти казвам как да постъпиш или какво да правиш, просто писах първосигнално. А в действителност цяла кофа маса за сам човек, който не произвежда торти както Пепи е множко, така че делбата е една много хубава практика, която и аз съм практикувала  Peace


Ъъъъъ, още нещо щях да пиша, ама забравих  Embarassed
Виж целия пост
# 348

Ъъъъъ, още нещо щях да пиша, ама забравих  Embarassed
То, по-добре и това да не беше писала, щото нищо не стана ясно от пространственото ти и ЕнтЕлегентно обяснение.  Joy  Гледам че пак си пуснала хормона на разходка. Хубаво се беше кротнала, я се скривай пак у колибата на кокоши крака и диииииишай, дииииишай.... пеееееет.... шееееест...  afwitch
Сиска - не и обръщай внимание.... Само чукай на дърво да не е заразно.....  Peace
Виж целия пост
# 349
skai,браво суперрр торти  bouquet
аз пак ще ви досадя ,една много Шоколадова торти4ка
Виж целия пост
# 350
Цитат
Антоан  разкажи повече за шампанското


Ами тортата с шампанското е с пандишпанови блатове с лешници.Крема е сметана,лешншикова паста и бял и черен кувертюр,желатин и мляни лешници.Шампаниерата я редих -платка,крем,платка,крем и така догоре.Обличането с марципана не беше стандартно отгоре и да се разтеле,а странично предвид,че ми беше важна страничната стена на шампаниерата а не горната.Като я облякох и се заех с бутилката.Тя е от фондан и не е цяля а половин.Като я направих и изсъхна ми се набръчка.Не ми хареса,но пък изглеждаше съразмерна и я оставих така.Реших да я оправям после.На следващият ден я облякох в марципан и я боядисах.Стана далеч,по-добре.Станиола е от фолио,то се вижда.А тела си е кабел някъкъв.Такъв ми даде Мило-то и такъв сложих.Леда в шампаниерата е захар на бучки.Кофти е ,че не са квадратни ,а са правоъгълни,но нямаше други и затова.Дамата искаше да включа и някакво букетче,та се наложи да направя покривката и цветята.Жалко е,че цветята се губят в цвета на покривката,но ако бяха контрастни-щеше да станат премного цветове,а аз не обичам това.
Дано да съм била изчерпателна и извинете за дългият пост. Embarassed
Виж целия пост
# 351
Благодаря ви много момичета zа коментарите  bouquet.
rien- с теzи формички правих цветятаhttp://www.tortissimo.de/details.asp?gid=KUNSTSTOFF~KUNST-AUSSTE … de&aid=170254. Става много бърzо и лесно. Ваниловия крем и тои е много лесен един пакет масло раzбивам с едно подсладено конденzирано мляко(но не карамелиzирано) и прибавям един пудинг ванилия "galetta".
Pavi- просто с ръце на масата раzточвам фитилите, ако не ми харесат отново събирам фондана и ги раzточвам и така..
tarlio-  zа мен лично теzи са наи-лесните роzи. Стават бърzо, нямат нужда от zалепване на листенцата, не покривам ни6то докато работя и могат веднага да се слагат върху тортите Peace
Виж целия пост
# 352
ама защо съм те ''разбила отвсякъде''?

Ох, ще ти обясня, само недей така в стойка да ми седиш  Mr. Green  От едно известно време насам забелязвам, че мислите ми се "реят" и не помня много-много... Та съвсем бях забравила, че си от Варна, и чета че искаш маса, пък офиса на Ирида, Красито ти подава инфо .... Добре, ама съм запомнила, че не си от Пловдив и си викам "сега що ще се набутва да си поръчва цяла кофа от Торнадото да й я пращат?".... И после в един момент засичам изречението "тука във Варна" и се "разбивам" .... Недей да си мислиш, че ти казвам как да постъпиш или какво да правиш, просто писах първосигнално. А в действителност цяла кофа маса за сам човек, който не произвежда торти както Пепи е множко, така че делбата е една много хубава практика, която и аз съм практикувала  Peace


Ъъъъъ, още нещо щях да пиша, ама забравих  Embarassed

добре,съгласих се, почерпка за мир     bouquet      http://picasaweb.google.bg/sisi7510/kOwtML#5361504867785488658
Виж целия пост
# 353
добре,съгласих се, почерпка за мир
Опа!!! Айде, сега да разкажеш МОЛЯ, с какво е намазана тортата, защото залагам близалка,  че това е глазура, а не чаршаф....  Много нежна торта.....  Peace
Виж целия пост
# 354
добре,съгласих се, почерпка за мир     


Успяла си да ме разбереш  Shocked  hahaha  Аз не се разбирам, но ти ако си успяла - мерси ти  Hug

И сега както е рекла Ванчето -

Айде, сега да разкажеш МОЛЯ, с какво е намазана тортата
Виж целия пост
# 355
skai, мерси за инфото. Формите са супер наистина...не бях ги срещала, че й евтини. А листата...аз досега само листа на рози и смотания бръшлян все съм виждала, на фантазия ли режеш листата или пак ползваш форма с отпечатък. Аз съм се навила май шприцове да си купувам, просто при мен има повече смисъл за сметановите.
Коя марка подсладено кондензирано ползваш? Аз разбивах нестле със масло един път и стана някаква гадост, пресече се и си мисля , че е от кондензираното мляко.
Имам един въпрос, на нямкой да му се е закучвала работата с пачуърк кътърс. Една пеперида искам да изрежа, но не става, мога с пачуърка само да правя отпечатък, но не й да изрязвам. Накъсва ми се масата, а не оства релефна какъвто е смисъла...Дано да го обясних правилно...
Виж целия пост
# 356
Риен пробвай да изрежеш пеперудата по най-външния контур.Това се сещам newsm78
Виж целия пост
# 357
Имам един въпрос, на нямкой да му се е закучвала работата с пачуърк кътърс. Една пеперида искам да изрежа, но не става, мога с пачуърка само да правя отпечатък, но не й да изрязвам. Накъсва ми се масата, а не оства релефна какъвто е смисъла...Дано да го обясних правилно...
Айде сега обясни къде е проблема? Разточваш тъничко тестото и притискаш кътъра към него - след това какво става? Шарката пресова толкова дълбоко че пеперудата се разпада - може да се окаже че това е идеята - да нарежеш няколко различни по цвят пеперуди и да им размениш частите за да станат шарени. Пробвай да разточиш по-дебело да притиснеш леко кътъра и после да изрежеш с ножичка по външния контур - подозирам че за това пише и Panadila.

Виж целия пост
# 358
Момичета, моля за съвет. Видях в библиотеката че вместо маслен крем, мога да използвам леко разтопен течен шоколад за измазване на тортата. Въпросът ми е нали няма проблем после да я покрия с ГММ?  newsm78
Виж целия пост
# 359
Момичета, моля за съвет. Видях в библиотеката че вместо маслен крем, мога да използвам леко разтопен течен шоколад за измазване на тортата. Въпросът ми е нали няма проблем после да я покрия с ГММ?  newsm78
Шоколада едва ли ще ти разтопи покритието но , как ще заравниш тортата само с шоколад ? Всички неравности ще си останат и след това тортата ще има "целулит" . Разбий си маслен крем и си сложи в него шоколад ( 2-3 с.л течен слагам аз) / определено не се усеща натъртващия вкус на масления крем ( ако това е причината да искаш да замажеш с шоколад )
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия