Какво да правя сварено бяло пилешко месо?

  • 26 360
  • 38
# 30
Вкъщи се яде на супа,пиле фрикасе и с ориз.
Виж целия пост
# 31
В къщи много обичат ПИЛЕШКИ ХАПКИ С КАШКАВАЛ

Сварено пилешко месо се нарязва на хапки.Смесва се с 150 гр. настърган кашкавал,3 яйца, брашно,сол и черен пипер.Трабва да се получи гъстичка  смес от, която се гребва със супена лъжица и се изпържват хапки.
Поръсват се с магданоз.
Сервират се с резенчета лимон.  Peace
Това ще го пробвам!
Виж целия пост
# 32
Имах и аз сварено пилешко преди два дни и го направих така - леко се запържват късчетата в масло, после се  прибавят нарязани на кръгчета зелени чушки, които също се запържват още малко, и след това се добавя заквасена сметана. И сол и мъничко черен пипер. Многоо вкусно става.
Виж целия пост
# 33
Аз го накъсвам и правя един голям омлет + сирене или кашкавал ( пожелание ) Simple Smile
Виж целия пост
# 34
В повечето случаи го овалвам в царевично брашно, пържа го  и после отгоре го заливам със бял сирнен сос.
Виж целия пост
# 35
Пиле по белгийски:
Картофено пюре/готово или си го правиш/ се разстила в тава. Върху него нареждаш накъсано пилешко месо и гъби. Хвърляш го в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Чакаш леко да порозовее месото. Настъргваш кашкавал и пак във фурната за около 15 мин. Става страхотно.
П.С. В картофеното пюре слагаш подправки по избор Simple Smile
Виж целия пост
# 36
Пиле по белгийски:
Картофено пюре/готово или си го правиш/ се разстила в тава. Върху него нареждаш накъсано пилешко месо и гъби. Хвърляш го в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Чакаш леко да порозовее месото. Настъргваш кашкавал и пак във фурната за около 15 мин. Става страхотно.
П.С. В картофеното пюре слагаш подправки по избор Simple Smile
Това ще го пробвам задължително Crazy
Виж целия пост
# 37
Просто не е истина, как след тази тема ми се прииска да имам сварено бяло пилешко месо  Embarassed
Виж целия пост
# 38
Благодаря на всички за идеите, копирах си някои, ще ги пробвам. Моят проблем е, че моите мъже не ядат плодове и зеленчуци, така че ако искам яденето да се яде от всички, много се съобразявам. Дори лук гледам или да не слагам, или да е много ситно нарязан или настърган. Решила съм да пускам тема по този повод, да видя ще намеря ли сродни души с подобни кулинарни проблеми Sad

Но по темата - да се отчета какво направих в крайна сметка с това сварено бяло месо. Накълцах го много наситно, отделно обелих и настъргах няколко картофа. Настърганите картофи потопих в ледена вода за 10-тина минути, кат опрез това време запържих накълцаното месо с малсо в тиган. Изцедих картофите, обърках ги със запърженото пилешко, осолих и ги върнах в тигана да се изпържат картофите. Аз ги разбърках, но оригинално не трябва да се бъркат, а да се обръщат като палачинка, а също се слага и лук и чушка (по желание). Стана много вкусно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия