Рецептичка за повишаване на хемоглобина

  • 45 676
  • 26
# 15
Поздравления!  Hug
А колко просто можело да бъде - без жлязо на таблетки и всички проблеми, свързани с това, без товарене на организма, без излишни захари и с много свежи витамини Simple Smile
Браво на бъдещата майка за упоритостта!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 16
Да, оказва се, че има и друг път, нали?  Peace Тази бременност все едно я карам аз, толкова съм съпричастна към проблемите и търсенето на решение (по възможност- алтернативно), за тях!
Наистина се изненадах от упоритостта й, но какво ли не прави нежеланието да си по болници и на системи! Grinning  Пиша червена точка и на хомеопата ни, който винаги бе насреща със съвет и по-разумно решение. Ей, от това момче ще излезе добър лекар!   bouquet
Почти на финала е... живи и здрави всичко да мине гладко!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 17
Здравейте,
много полезна тема  Peace
Откривам я точно навреме. Бременна съм, и хемоглобина ми за последния месец беше 113. Според мен това е добре, но според лекарката ми, естествено - не е.  Wink Очаквам следващия път да ми предпише желязо, което аз нямам намерение да пия  Naughty, т.к. избягвам до момента всякакви лекарства.
Само да отбележа, че не ям месо, и затова се замислям за нещо допълнително за вдигане на хемоглобина. Мисля си, да започна със спирулина на прах. Или е по-добре със хлорофил?
Meg! можеш ли да ме посъветваш нещо.
Виж целия пост
# 18
Аз да се похваля- току-що се чухме с приятелката ми- днес е била на консултация и са й правили изследване на кръвта. Хемоглобин- 120!  Hug  bouquet newsm44  Такава разлика, само за седмица!(беше й 93)
Комбинацията хомеопатия, водорасли, коластра и червено цвекло УСПЯ!  smile3501

Струваше си усилията!  Praynig
А може просто да са й объркали първите изследвания. Такава разлика само в рамките на седмица ми се струва невероятна.
Съмненията ми се засилват от това, че е пиела от продуктите на Аквасорс и се е чувствала чудесно, а изведнъж - 93 хемоглобин! Просто не се връзва. Сигурно първото изследване е било сгрешено.

Аз успях да си вдигна хемоглобина след раждането от деветдесет и няколко до 140 в рамките на няколко месеца, пиейки Колактив. Много, много съм доволна от тази добавка, препоръчвам я с 2 ръце.
Виж целия пост
# 19
Да, аз също си мисля, че са й объркали изследванията, но пък преди това пак си беше правила и й беше 106...така че, пак има прогрес!   bouquet
Виж целия пост
# 20
Момичета,
на всички ни е ясно защо пада хемоглобина през бременността, но при подобни стойности ви съветвам преди всичко да изключите варианта "таласемия" и тогава да предприемате каквото и да било за повишаване на хемоглобина. Таласемията не е болка за умиране, но е изключително важно да се знае ако я има.
Виж целия пост
# 21
Благодаря много за темата! Hug
Ще опитам и аз с природни средства да си поддържам хемоглобина, за да не падне от бремеността, както предния път.  Peace
Виж целия пост
# 22
Мег, я кажи хлорофила във водичка ли го слагаш? Аз давам на Ивка, ама май я поразхлабва и виждам едно зеленикаво в акитата. Ти да си наблюдавала такива ми ти работи?  Grinning
Виж целия пост
# 23
Аз на детето още не съм давала, но при него оцветяването винаги зависи от изходната стока, така че със сигурност ще бъде в зелено. При мен не съм наблюдавала някакви промени. Иначе аз предпочитам в храната да слагам по малко, не с вода. На детенцето със сигурност ще слагам в храната, че той вода пък хич не пие...
Виж целия пост
# 24
Във всякаква храна ли става? Примерно салати, супи, манджи..А спирулина в супа мога ли да сложа?
Виж целия пост
# 25
Ами аз не навсякъде слагам - в салати - зависи от салатата, в манджите навсякъде, особено в разни "омесени" - "кюфтета", ризото и крем-супи. Спирулината ако е на прах, а не на тблетки също става. Само не трябвада са горещи храните, 42С макс.
Виж целия пост
# 26
   Ето каква рецепта ми дадоха акушерки:

   "Железен" мус Simple Smile

   По 250 г изсушени, чисти (бес сяра) сливи, кайсии, стафиди и смокини
се заливат с 1л (тежко) червено вино и се оставят за една нощ. Варят се
на тих огън за час - час и половина, разбъркват се много, след което се
пюрират. Докато е горещ мусът, се пълни догоре в малки стъклени
бурканчета и се съхраняват на хладно. Приемат се по 1-2 с.л. 2-3 пъти
дневно, най-добре заедно с витамин С и не с мляко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия