Помощ за неподквасено кисело мляко

  • 22 267
  • 19
# 15
Послушайте съвета да сложите в една тенджера всичкото мляко,добавете 1-2 кофички кисело мляко,разбъркайте и след като съвсем малко кипне,отстранете от огъня,прецедете и изварата ще бъде великолепна. Тази,която продават в магазина няма нищо общо с тази,която Вие сами ще си направите.
За да стане хубаво киселото мляко,трябва бурканите да са завити на топло поне 3ч. Аз го държа 3ч. и 30 минути и след това веднага го слагам в хладилника.  chef
Виж целия пост
# 16
healthi, закваската ми беше с нискомасленото на сердика, че ми беше свършила домашната закваска, но предполагам, че провала беше, защото не засякох времето от завиването на млякото до отвиването му ...
Когато бях в Норвегия, вземахме кутии с мляко и пак ставаше, но там се слагаше за една нощ във фурната на маааалко по-малко от 50 градуса ...
Чудя се дали да не опитам и тук да го сложа за 3 часа примерно на 40 градуса, само за проба.

maznislava сподели моля те технологията за квасене на мляко от кутиите в Норвегия  Hug Че точно бях решила да прежалвам киселото мляко...
Виж целия пост
# 17
maznislava сподели моля те технологията за квасене на мляко от кутиите в Норвегия  Hug Че точно бях решила да прежалвам киселото мляко...

Elbereth, купувахме няколко от червените кутии прясно мляко, което е с най-висока масленост (марката не помня). Заквасването пак е 2 лъжици кисело мляко на компотен буркан. Едни мои познати правеха закваската с мая за сирене, но не ги опитах как, за което съжалявам, че не мога да ти помогна за момента ... Аз взех закваската от тях. Фурната се загрява до максимум 40 градуса и млякото се слага в тава във фурната. Така то стои 4-5 часа. После се вади и се слага в хладилника.
Ако държиш, ще поема ангажимента да им пиша, за да ги питам как правят закваската, но не знам кога ще отворят мейла си, за да ми отговорят.

Колева, ще направя това, което ми казваш, защото вчера и в кафето слагах (ако не сте пили айрян с кафе ....  Joy ) и в супа слагах и още има.
Виж целия пост
# 18
Благодаря ти много   bouquet

Интересуваше ме технологията с фурната и дали от тукашното прясно (и кисело) мляко ще стане свястно кисело, което да става за ядене Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Не мога да се свържа с моите приятели - писах им, но не ми отговарят .... Кой знае дали не са в отпуск и да са запрашили нанякъде ....
Съжалявам
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия