Домашна хлебопекарна Мулинекс

  • 209 370
  • 242
# 225

bgnetko, и нашата хлебопекарна се оправи и то много бързо след няколко часа може би. Оказа се че свекърва ми я е сложила близо до готварската печка и от топлината е възникнал проблемът. Благодаря ви все пак за бързия отговор.
Виж целия пост
# 226
Здравей, радвам се че ви се е харесал.
Няма нищо специално, омазваш с мазнина йената и поставяш тестото. Добре е да се остави да втаса около 30 мин. По принцип винаги, когато пека тестени неща, ги пека от студена фурна. Поставям това, което ще пека и тогава включвам на 200 градуса. Така втасва допълнително.
Опитвала съм по много начини с капак пак се запича, друг е въпроса, че понякога се налага да се махне, защото тестото започва да опира капака, защото много се надува. По принцип тестото трябва да е само 1/4 от съда, защото бухва доста, предполагам си го забелязала. Опитай да направиш тутманик и козунак. Резултатът е впечатляващ. Може вечерта да си замесиш тестото, поставяш го в йената в хладилника и на следващия ден го печеш.
   bouquet
Това задължително ще го пробвам. Да питам 200 градуса с или без вентилатор е и на кое ниво е решетката на фурната?
Виж целия пост
# 227
Здравей, аз пека на долно ниво на фурната и без вентилатор. Успех!
Виж целия пост
# 228
Здравейте! загубил съм си книжката за хлебопекарна Аляска. Ако някой има, моля ви, изпратете ми!
kkolev69@abv.bg
Виж целия пост
# 229
Здравейте,
може ли някой да обобщи как се прави хляб в Мулинекс на основна програма?
Освен че:
- подготвяме продуктите според рецептата;
- слагаме ги в реда - течности(вода, мляко, яйце, масло), брашно, сухи съставки, захар и сол в противоположни страни на съда, маята в кладенче в средата;
- избираме си програмата за съответния хляб;
- затваряме капака, включваме машината и чакаме да измеси.

От тук нататък какво се случва ,
- в кой момент се слагат допълнителните продукти, като семена и подправки;
- в кой момент се вади тестото, за да се махнат бъркалките(защото при препечен хляб е голяма борба да се извадят и да се нареже на филийки) и да се оформи красив на вид хляб(моя обикновено е безформен и това се отразява и на вкуса).
Има ли някоя лесна таблица, която показва при колко оставащи минути/или от началото на програмата се меси, втасва, почива, пече? Всичките тези звукови сигнали са ми неясни, защото не мога да седя 3,20ч до машината за хляб...

Виж целия пост
# 230
Здравейте,
може ли някой да обобщи как се прави хляб в Мулинекс на основна програма?
Освен че:
- подготвяме продуктите според рецептата;
- слагаме ги в реда - течности(вода, мляко, яйце, масло), брашно, сухи съставки, захар и сол в противоположни страни на съда, маята в кладенче в средата;
- избираме си програмата за съответния хляб;
- затваряме капака, включваме машината и чакаме да измеси.

От тук нататък какво се случва ,
- в кой момент се слагат допълнителните продукти, като семена и подправки;
- в кой момент се вади тестото, за да се махнат бъркалките(защото при препечен хляб е голяма борба да се извадят и да се нареже на филийки) и да се оформи красив на вид хляб(моя обикновено е безформен и това се отразява и на вкуса).
Има ли някоя лесна таблица, която показва при колко оставащи минути/или от началото на програмата се меси, втасва, почива, пече? Всичките тези звукови сигнали са ми неясни, защото не мога да седя 3,20ч до машината за хляб...



1-трябва да има звуков сигнал и надпис на дисплея ADD - това е моментът за добавяне  Peace
2-след последното размесване, преди второто втасване  Peace
3-има такава таблица в книжката към машината, там всичко е описано по минути - колко е втасването, колко е печенето, колко е месенето, прочети я  Peace
Виж целия пост
# 231
Здравейте,
може ли някой да обобщи как се прави хляб в Мулинекс на основна програма?
Освен че:
- подготвяме продуктите според рецептата;
- слагаме ги в реда - течности(вода, мляко, яйце, масло), брашно, сухи съставки, захар и сол в противоположни страни на съда, маята в кладенче в средата;
- избираме си програмата за съответния хляб;
- затваряме капака, включваме машината и чакаме да измеси.

От тук нататък какво се случва ,
- в кой момент се слагат допълнителните продукти, като семена и подправки;
всички добавки се слагат на звуковия сигнал, като сирене, кашкавал, запържен лук и бекон, листни подправки (чубрица, спанак и др.), но семената може и в началото
- в кой момент се вади тестото, за да се махнат бъркалките(защото при препечен хляб е голяма борба да се извадят и да се нареже на филийки) и да се оформи красив на вид хляб(моя обикновено е безформен и това се отразява и на вкуса).
Бъркалките се вадят след третото последно месене преди втасването
Има ли някоя лесна таблица, която показва при колко оставащи минути/или от началото на програмата се меси, втасва, почива, пече? Всяка програма  протича различно време за всеки цикъл, иначе нямаше да има толкова програмиВсичките тези звукови сигнали са ми неясни, защото не мога да седя 3,20ч до машината за хляб...
Не ти и трябва. Можеш да слагаш добавките когато си решиш, по време на месенето. Просто по-меките, като сиренето се стопяват и не се усещат., но на третото месене (тя се чува, като започне да бърка), отваряш капака и ги пускаш, ако си пропуснала сигнала.
А това с бъркалките, правила съм го 1-2 пъти само. Голяма играчка е за мен. Проблема се решава, като изчакаш 5-10 мин. след като извадиш хляба от хлебопекарната и тогава да го извадиш от кофичката и да извадиш бъркалките. Излизат мн. по-лесно



Виж целия пост
# 232
Това с бъркалките за пръв път го чувам, може да има резон в тая работа, да се махат преди печенето, аз моите няколко пъти ги клъцнах докато режа хляба.
Другото, което искам да споделя е, че моята машина напоследък не прави хляба добре, ама изобщо. Чудя се дали в маята не е проблемът. Едно, че хляба не се разстила по цялата форма при втасването и второ- става сбит и глетав. Ползвам суха мая на д-р. Йоткер.
Виж целия пост
# 233
Това с бъркалките за пръв път го чувам, може да има резон в тая работа, да се махат преди печенето, аз моите няколко пъти ги клъцнах докато режа хляба.
Другото, което искам да споделя е, че моята машина напоследък не прави хляба добре, ама изобщо. Чудя се дали в маята не е проблемът. Едно, че хляба не се разстила по цялата форма при втасването и второ- става сбит и глетав. Ползвам суха мая на д-р. Йоткер.
То към машината си има една закривена пръчица метална с която много лесно се махат бъркалките веднага след като се извади хляба, защо е нужно да се варди преди да започне печенето?
Аз също ползвам маята на Д-р Йодкер и нямам проблем. Виж брашното ти да не е влажно. В книжката има показани причини за да е глетав - погледни и тях.
Виж целия пост
# 234
Хлябът става с много по-малки дупки и много лесно се вади.
Виж целия пост
# 235
Хлябът става с много по-малки дупки и много лесно се вади.

И стават хубави филийки, а не да се разчупват като се режат заради големите дупки от бъркалките. Винаги ги махам.  Peace
Виж целия пост
# 236
здравейте искам да попитам,имам проблем с машината ,започна да пече хляба и по време на печенето перката започна да се върти и хляба се вдлети не и не се надигна,просто нищо не стана,машината ми е моулинекс OW30001.
Виж целия пост
# 237
За първи път ли правиш хляб в нея? Сигурна ли си, че е започнала да се върти по времето на печенето, а не след някое от втасванията? Моята след омесването си втасва и на няколко път през интервали прави по някой оборот, това и на програмите от по 3 часа. Каква мая използва и колко сложи, за какъв грамаж брашно? Друго което се сещам е да ти е било прекалено влажно тестото или да си сложила повече тесто и да си натиснала печене на по-малък грамаж.
Виж целия пост
# 238
Здравейте. Имам хлебопекарна Tefal Bread & Baguettines  PF350138. Някой ако има същата или Moulinex  Bread & Baguettines OW3501(според мен са еднакви) може ли да ми напише колко време са програмите 4-Бял хляб и 6-Пълнозърнест хляб, защото доколкото съм виждал за пълнозърнестия хляб трябва да е повече време , а при мен е обратното, а пък в книжката пише съвсем различни времеви интервали за приготвяне, които нямат нищо общо с това което излиза на дисплея.
Виж целия пост
# 239
Здравейте. Имам хлебопекарна Tefal Bread & Baguettines  PF350138. Някой ако има същата или Moulinex  Bread & Baguettines OW3501(според мен са еднакви) може ли да ми напише колко време са програмите 4-Бял хляб и 6-Пълнозърнест хляб, защото доколкото съм виждал за пълнозърнестия хляб трябва да е повече време , а при мен е обратното, а пък в книжката пише съвсем различни времеви интервали за приготвяне, които нямат нищо общо с това което излиза на дисплея.

Бял хляб 3:11,3:16,3:21;
Хляб с трици 3:15, 3:20, 3:25
С Tefal bread & baguettines съм
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия