Наде,
според мен зависи как ти са вкусни и как сте си ги хапваш. Ако искаш просто така да си хапнеш малко сладко от смокини или да го ползваш за торти или други сладкиши може и цели, но ако желаеш да си намажеш филийка с масло и сладко, тогава аз лично бих ги нарязала на парченца, а може и да ги пасираш. В този случаи обаче сте е добре да им премахнеш семчиците. Но всичко е въпрос на вкус и предпочитание.
Най-добре направи и цели и нарязани, да имаш за всичко, за което може да решиш че ти е необходимо .
Ha мен понеже все не ми се иска да правя такива работи, бих си купила готово от фирмата на Джем & Джем. Преди около 2-3 години купувах от тях такова сладко, че и на половин Линц подарих и на всички много им хареса. Имах някъде и телефона им, но само ако го искаш сте го търся. Не беше скъпо, мисля някъде около 1,26 бурканчето , но да не се лъжа, не съм вече сигурна.