ДОМАШНА /...БЪРКАНА.../ ПИЦА

  • 180 563
  • 843
# 795
Искам да ви попитам нещо понеже нямам опит с прясна мая. Може ли като си я объркам да оставя сместа 2 часа, защото имам ангажимент а ще закаснея и домочадието ще е супер гладно, така че няма да изчака 20 минути втасване?
Можеш само трябва да оставиш тестото в хладилника. Simple Smile
После само го вадиш и докато нарежеш нещата за гарниране ще е готово.
Така направих и аз вчера- стана си както обикновенно
не съм имала проблеми
Виж целия пост
# 796
днес ще я пробвам и аз
А като оставите тестото в хладилника, после пак ли се изсипва в тавата- не искам и не мога да точа Sunglasses?
Виж целия пост
# 797
И да искаш няма да можеш да го разточиш, ще ти се лепи по точилката. Изсипваш го и с намазнена лъжица го разпределяш равномерно и зарявняваш
Виж целия пост
# 798
благодаря Simple Smile, беше почти излязло от съда след 2ч в хладилника Laughing
Момичета, мазнина в това тесто не се ли слага?
Аз сипах малко олио, отдолу стана приятна коричка, но сякаш мазнее малко.
Виж целия пост
# 799
Аз не слагам, постилам си тавата с хартия за печене, за да не залепва и цапа.
Виж целия пост
# 800
Мазнина не слагам никаква аз в тестото, мажа тавичката само и я поръсвам с брашно. Пицата после се отлепя идеално, а тавата се мие с поглед Grinning
Виж целия пост
# 801
....а тавата се мие с поглед Grinning

Я, нагледнао това как става. Crazy Mr. Green
Виж целия пост
# 802
Здравейте  Grinning
Правя доста често това тесто за бъркана пица..,защото става бързо ,лесно и вкусно....променям начина дали да втаса или изобщо не го чакам,по тънко ,по дебело.......невероятна рецепта..... Peace
Слагам една лъжица олио в тестото и после си намазвам тавичката с четка,не става мазно и лесно я отделям от тавичката Peace......ето да покажа последните които правих/не снимам вече всичко,но следващият път ще снимам друго какво правих от това тесто Wink/...


Ето и едни от първите ,не си спомням дали съм ги публикувала тук...извинете ме ако е така Embarassed
Виж целия пост
# 803
Рецептата е страхатна!
Няколко пъти правихме пицата вкъщи с различни плънки отгоре. Това е най-добрата рецепта за домашна пица, която съм правила.
Виж целия пост
# 804
Вчера попаднах на тази рецепта и нямам търпение да я направя. Вече ми втаса тестото, аз в самото тесто слагам обаче винаги по малко сух риган за аромат.

Обаче я ми кажете във фурна без вентилатор как се пече (ако въобще някой пече без такъв), просто тази печка тук е съвсем обикновена - тип Раховец е Thinking
Виж целия пост
# 805
Предишната ми печка беше такава, печеш си както обикновена пица. Пека отгоре и отдолу на 3 в най-долно положение върху скарата. Ако ти е по-силна отгоре и прегаря - намаляваш или покриваш с фолио. Моята печеше доста силно отдолу, така че се съобрази с твоята.
Виж целия пост
# 806
Благодаря ти bilqna_69, стана супер наистина тази пица, много вкусна и хрупкава, даже не остана време за снимка Laughing. Благодаря и на авторката  bouquet
Виж целия пост
# 807
Радвам се, че сте си хапнали с кеф!
Виж целия пост
# 808
   Днес и аз направих тази пица. Досега пици правех все от месено тесто. Ама вече ще правя само   по тази рецепта. Става бързо, лесно, чисто е навсякъде и най-важното - такава вкусна пица не бяхме яли. Всички са доволни и сити. Аз намазних тавата преди да изсипя кашата.
 За авторката -   bouquet! Благодаря много!

 Тази рецапта ще я споделя с всичките си съседки и приятелки. Да се носи от уста на уста като народните приказки!  Simple Smile
Виж целия пост
# 809
  Снощи правих две тави от любимата ни бъркана пица.Изчезна за отрицателно време! Уникална е, дори ме помолиха за рецептата, много се хареса.
 Майче , мерси отново!Исках да я снимам , но не успях  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия