Набързо за лимонената киселина - почиства идеално, като нова е след това пералнята, скърца. Спомага за отделянето на осапунени и мазни и прочие неща, разхлабвайки връзките между молекулите. Минералите създават грапава повърхност, върху която патогените се захващат. Комбинацията топлина, по точно горещина + промяна на киселинноста трепят гадините. В никоя пералня няма като в рекламата за Калгонит камък върху реотана (моят поне се вижда като се отвори дъното на барабана). За това в препаратите си има фосфати и други омекотители.
Дедо, тиня и прах в казана не остава. Дори и пясък няма. Нали всеки ден пера окаляно Ако искаш, мога да помоля мило, тоест да накарам мъжо да фотографира казана с филтъра и реотана.
Аз без лимонена киселина не оставам! Тя и содата бикарбонат са ми основите на домакинството.
Продължавам да твърдя, че почистване с лимонтузу отвреме навреме е най-доброто за една пералня или миялна машина.
Малко офф - имам съседка, постоянно се оплакваше от миялната си. Всичко белеело, чашите надрани, не миела, не сушала, съсипала чиниите, воняла, калгонитът скапан, соматът гаден, евтиниите не струват, машината повредена. 100 пъти и предложих да я почисти с лимонтузу, не и не. Била я непрекъснато чистела и полирала стените с оцет. Слагала купички с оцет и пускала празна. То лимона било същото. Искаше да купуват нова - Миеле. Един ден отиде с децата при майка си и остави мъжа си да чисти филтри и стени. Качих се аз с 300 грама лимонтузу. Напълнихме миялната с чинии и бам на 70° със 100 грама лимонтузу. Излязоха като нови. Мъжът и беше . После тавите, и те на 70. С чашите не стана съвсем от първия път, но ги изчистихме и тях. Като се прибра жената, и тя , а така искаше Миеле с чекмедже за прибори, пара и нам си кво си. А познайте дали и го купи съпружеското и тяло? И дали още мие с половин таблетка 15в1 на машина за 15 прибора без сол и гланц?
За тези, които не разбират разликата между купичка с оцет и чаша лимонтузу, едно листче лакмус решава проблема.