Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЛЕНТИЧКИ BG-Mamma - за бременност, за възраст, за сватба, универсални

  • 106 160
  • 389
Имам огромното удоволствие да Ви представя ЛЕНТИЧКИТЕ на BG-Mamma


Там Вие имате възможност да избирате между три основни типа лентички

СТАНДАРТНИМИНИ
ТЕКСТОВИ
След като изберете тип лентичка, Вие може да направите своя избор за вида на лентичката
- за бременност
- за възраст на детето/децата
- за сватба
- универсална лентичка, указваща изминалото време от дадено събитие или оставащото време до дадено събитие.

В случай, че сте избрали стандартна или мини лентичка, на следващата стъпка е необходимо да изберете фон на лентичката, а на третата стъпка - маркер.

На последната стъпка е нужно да попълните съответните полета с данни.


Лентички за бременност

За създаването на лентичка за бременност може да укажете дата на последен цикъл или дата на очаквания термин на раждане.Лентички за възраст

При създаването на лентичка за възраст е нужно да попълните датата на раждане, да укажете името на детето, а ако имате близнаци - да маркирате съответното квадратче и в полето за име да напишете двете имена (напр. Сашко и Боби). 
Може да избирате между два варианта - пресмятане на възрастта на детето или показване на оставащите до рождения ден на детето дни.
По желание към стандартната и мини лентичката за възраст може да добавите и снимка на детето/децата, като снимката трябва да е в .jpg формат, не трябва да надвишава 600 пиксела (нито в ширина, нито във височина) и да не предвишава 100 КВ.

Лентички за сватба

При създаването на лентичка за сватба е необходимо да укажете датата на Вашата сватба.
Ако вече сте женени и укажете дата на сватбата, то лентичката ще отброява времето от сватбения ден до настоящия ден.
В случай, че сватбата тепърва Ви предстои и укажете бъдеща дата, то лентичката ще отброява дните, които остават до Вашия сватбен ден.

Универсални лентички

В зависимост от зададената от Вас дата и избор на вид събитие (минало, ежегодно, бъдеще), универсалните лентички ще показват времето изминало от даденото събитие до днес или оставащото време до настъпването на дадено действие или събитие.

Например:

За минало събитие
- кърмя от Х месеца и Х дни
- карам кола от Х години Х месеца Х дни
- на морето съм от Х дни

За бъдещо събитие
- ще замина за Париж след Х месеца и Х дни
- Дядо Коледа ще дойде след Х месеца и Х дни
- завършвам след Х месеца и Х дни

За ежегодно събитие

- остават Х месеца Х дни до Коледа
- остават Х дни до нашия юбилей
- остават Х месеца и Х дни до именния ми ден

След финализиране на лентичката, системата ще генерира лентичката, която сте избрали и ще Ви предостави кодове, които са Ви нужни, за да поставите лентичката си във форумния Ви профил, в блог или сайт, както и директен линк към лентичката (в случай, че не желаете друг да публикувате лентичката си във форум или сайт, може само да запаметите адреса на лентичката си и когато пожелаете да отваряте този адрес, за да следите изминалото или оставащото време до даденото събитие).
Надяваме се лентичките да са полезни и да Ви харесат!


В случай, че при генерирането на лентичките полетата се презастъпват и не може да ги попълните и ако виждате лентичките с черен фон, то това се дължи на стара версия на браузера, който ползвате.
Преди повече от 5 години Internet Explorer е имал такъв проблем с визуализацията, за който обаче вече не се предлага fix, тъй като се счита, че версията на браузера е прекалено стара.
Препоръчваме Ви да обновите версията на браузера си, тъй като освен проблеми с визуализацията (не само при лентичките) старите браузери имат и сериозни проблеми със сигурността.Как да поставите лентичка в подписа си тук във форумите

След като генерирате лентичка, трябва да копирате първия код (маркирате кода, кликвате с десен бутон и избирате Copy) и да го поставите в полето Подпис в профила Ви тук във форумите - т.е. да влезнете в , после от страницата с профила Ви да изберете линка Профил от колонката в ляво, да поставите (десен бутон и Paste) в полето Подпис кода и да потвърдите направената промяна чрез натискане на бутона Промени профилаВ случай, че срещнете затруднения с генерирането на лентичка или забележите някоя неточност, моля, информирайте ни тук в тази тема, за да можем да помогнем.

Благодаря от името на целия екип на BG-Mamma
Виж целия пост
# 1
Възможно ли е лентичката да бъде 2 в 1, т.е. за двете деца да не се слагат две отделни лентички, а само една, която да показва възрастта и на двете?
Виж целия пост
# 2
Не, засега не предлагаме подобна възможност, но мини лентичките са с такъв размер, че може да се съберат до 6 мини лентички във форумния подпис, ако са без снимка (на три реда по две), а текстовите лентички са още по-компактни и изчистени.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за бързия отговор.
Виж целия пост
# 4
Пробвах да си направя линийка с възрастта на децата, но не ми се получава. Като стигна до третата стъпка ми се натрупва текста един върху друг. Като почна да пиша заглавието на текста ме връща на втората стъпка- ето така ми излиза .http://www.bg-mamma.com/lenti/standart/age/4/stwins59/. При мен ли е проблема и ако да, можете ли да ми помогнете да го оправя.
Виж целия пост
# 5
Разкошни са,вече си сложих от тях Heart Eyes
Виж целия пост
# 6
mimozka23, линкът, който си дала към третата стъпка, при мен се зарежда съвсем нормално.

Къде се натрупва текстът? Още преди да генерираш лентичката ли - на тази трета стъпка?

Ако е така, и тъй като не мога да си го представя, ще помоля да направиш screenshot на страничката, както и да пишеш с какъв браузер си, така че да мога да предам за проблема на разработчиците.


Феникс, благодаря!
Виж целия пост
# 7
благодаря! Най-сетне нещо изчистено и на български  Peace сложих си веднага.
Виж целия пост
# 8
Супер новост. Пробвах няколко Simple Smile Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 9
http://www.picvalley.net/u/2914/1238944860146995730912507887397I … 7mWMtx0iPOS1r.GIF

Ето така се натрупва текста в Експлорера. В Мозилата нямам проблем. От там си направих  Hug . Но искам и да попитам, защо в подписа излизат толкова черни, а като си я генерирам няма черно  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Благодаря, ще предам за проблема на разработчиците. Само моля уточнете версията на Експлорера, тъй като при мен с IE 8 не виждам страницата по този начин.

Относно
защо в подписа излизат толкова черни, а като си я генерирам няма черно

Не виждам нищо черно в подписа Ви - съвсем изчистена стои лентичката.
Виж целия пост
# 11
Аз бих си сложила лентичка за пазене на диета, която да отбелязва свалените кг. Ако направите и такава, ще е много хубаво.
Виж целия пост
# 12
благодаря! Най-сетне нещо изчистено и на български  Peace сложих си веднага.
И аз така  bowuu А, ще може ли да си избираме и цвят на текста?
Виж целия пост
# 13
А, ще може ли да си избираме и цвят на текста?

Скоро, надявам се.

Аз бих си сложила лентичка за пазене на диета, която да отбелязва свалените кг. Ако направите и такава, ще е много хубаво.

Мислили сме и за това, но ще е малко по-напред в бъдещето. За този тип лентички потребителят трябва да се логва, за да променя данните, което изисква преди това да подготвим технически други модули.
Виж целия пост
# 14

Не виждам нищо черно в подписа Ви - съвсем изчистена стои лентичката.

От Експлорера е  Peace . Излизат ми ето така http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2163/130607892135571207912507 … CQsbXuWxfQgH6.GIF
А доколкото успях да видя версията е 6.0.2900.2180, хич ме няма, та не знам дали е точно това  Embarassed .
С Мозилата нямам проблеми. Лентичките са СТРАХОТНИ  Hug .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия