Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За кандидатстудентите 2010

  • 3 449
  • 11
Здравейте дами!
Аз съм съвсем нова тук, още нерегистрирана  Embarassed гледаща сама дъщеря си. На моята девойка тази година й предстои кандидатстудентска кампания, насочила се е към икономиските дисциплини.

Чудя се, дали тук има дами с опит или поне информация. Дали да я записвам на частни уроци по математика или някъде на курс през учебната година. Училището й е добро, подготовката също, но все пак една езикова гимназия не дава чак толкова много по математика, колкото по литература и чуждия език. Иска ми се да се подготви максимално сериозно. Ако имате някаква информация за добри места за подготовка, или за преподавател, ще ви бъда много благодарна да споделите.

Виж целия пост
# 1
Щом дъщеря ти е по добре подготвена по български, нека кандидатства с него. Защо трябва да е с математика?
В икономическите университети има направления и специалности за които се кандидатсва и с чужд език, това е допълнителна възможност. Може да попрочетеш темите за матурите и кандидатстудентите от тази година. Ще добиеш представа за какво става дума.
Виж целия пост
# 2
Ами аз не искам, тя иска.  Simple Smile
Очевидно не желае да кандидатства с литература.  Така че....  Stop
Знам как се кандидатства в УНСС, чела съм доста, но тук теми за кандидатстуденти не можах да открия, може би трябва да се върна доста назад.

Ако не можете или ви е трудно да ми дадете инфо, няма проблем, няма да се обидя  Simple Smile

Просто питам.
Виж целия пост
# 3
Аз ви предлагам да погледнете специалностите в различните университети, да си избере какво и къде иска да учи. Не е добра идея да кандидатства само на едно място. Не съм съгласна, че в езикова гимназия не се набляга на математика. Аз миналата година излязох от езикова гимназия и мога да кажа, че учехме по всичко колкото и в другите училища, но по математика български и езиците имахме много по-добра подготовка.
Намерете изпити от предишни години, ако дъщеря ви не се затруднява в решаването им, значи не са й нужни уроци.
Виж целия пост
# 4
Ami само ще пожелая успех на дъщеря ти догодина и спокойна последна година в училище!
Не мога да ти бъда полезна с нещо конкретно, моя син кандидатства миналото лято в УНСС/с изпити по български и английски/ и ВИНС/с оценките от матурата. Той също е с езикова гимназия и мога с ръка на сърцето да кажа, че кандидатсвалите деца от класа му с математика са 2 и то в ТУ. Математика те не научиха в горния клас, причини колкото искаш, не са важни в случая.
Мога да те посъветвам докато все още информацията от тазгодишния прием е по сайтовете и форумите на университетите да си копираш и запазиш всичко, което догодина би ви служило като ориентир.... минимални балове и разни други.
Това е, поздрави!
Виж целия пост
# 5
Благодаря ти за пожеланията  Simple Smile това вече съм го направила. Разгледах всичко за УНСС, общо взето знам резултатите и изискванията.
Не се чуства сигурна по математика, а от друга страна, като изключа двата езика, май и по български не се чуства много сигурна (въпреки че преподавателката им е изключителна жена). Затова предпочита математиката, и затова и на мен ми се иска малко допълнителна подготовка. Знам, че на тази възраст децата нямат достатъчно реална преценка за познанията си и предпочитам да направя така, че детото ми да е уверено, когато тръгне за изпит. Увереността е много важна за успеха на един изпит. Поне моя опит ми говори това. А не е, като да не съм се явявала по изпити  Wink

Благодаря ви още веднъж за съветите.

ПП: не иска да кандидатства в други университети и други специалности, как да я убеждавам да кандидатства и да учи нещо, което не й допада. Само заради идеята да е студентка .... Thinking ...не мисля че  е удачно. Ако тя реши да се пробва на друго място, решението ще е нейно. А и с математика друго освен ТУ, ВИАС и специалностите в СУ.... определено не сме за инженерни специалности   Blush не ставаме за тая работа  ooooh!

Изобщо, чака ме тежка година. Не знам как ще оцелея.  newsm78
Виж целия пост
# 6
Аз лично бих ви препоръчала подготвителните курсове към УНСС.Синът ми ходи там и сподели,че е доволен от това,което са им преподавали.Също така им разяснили на какво да наблегнат при самостоятелната си подготовка и по кои учебници да се подготвят.Синът ми не е ходил на частни уроци,само на тези подготвителни и успя да влезе в УНСС-Икономика и бизнес(първо желание),а преди това беше приет"Политически науки с английски език".Държа изпит ЕПИ с география и английски език,а на подготвителните курсове ходи на български+математика и география.Желая ви успех и дано съм помогнала с информация.
Виж целия пост
# 7
Това е добра информация, благодаря за която.  Simple Smile
Би било чудесно, ако курсовете им са достатъчни.  А кога започват, защото в момента нищо не пише за такива в сайта на УНСС. Вероятно през учебната година някъде?

Ох, ще трябва да се разходя до там някой ден, само да намеря време да избягам от работа (защото вероятно в УНСС не работят в почивните дни  ooooh! )

Благодаря ти още веднъж. Това наистина е ценна за мен информация.
Виж целия пост
# 8
Информация за курсовете на УНСС излиза през месец октомври или началото на ноември в сайта им.Началото им е през м.декември по време на коледната ваканция( по цял ден са лекциите) имат и м.март.Бих ти препоръчала тези през м.декември,защото детето ще има време да се подготви за предварителните изпити през м.април.Мартенския курс свършва няколко дни преди предварителните и мисля,че не са много удобни,но вие ще си прецените сами.Таксата е 420 или 440лв.(не си спомням точната сума в момента),но на предмет с който ще се кандидатства.Стана малко дълго,дано съм обяснила добре.И задължително да се явите на предварителните изпити,нищо не губите,само може да ви е от голяма полза.
Виж целия пост
# 9
Още веднъж ти благодаря за информацията. Много мило. Зареждам се октомври на компютъра и започвам от сега да й събирам парички.

Наистина декемврийските са по-удобни. А за предварителните изпити две мнения няма. Много се надявам да не ни се налага втори (т.е. четвърти) опит, че не знам как ще се справя в тези години на криза. Дано и девойката да положи усилия. От сега ми е притеснено как ще се справим.
Виж целия пост
# 10
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=419423.135
Новата, тук сме се събрали майки на завършили  деца. Споделяхме за кандидатстване, класиране. Има доста приети в УНСС, ела в темата, прочети и попитай. Ще ти разкажат как е било при тях това лято.
Моето диване за съжаление не е в УНСС, а в НБУ....
Виж целия пост
# 11
Благодаря и на теб. Ей сега отивам да чета, но вероятно ще пиша след някой друг ден, че ми предстои служебно пътуване.

Хубава вечер  Simple Smile ако си още тук. Ако не -  леки оставащи дни от седмицата.  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия