Пилешки дробчета споделете как ги приготвяте

  • 40 837
  • 71
# 45
В плик за печене стават превъзходни Peace
Как се приготвят в плик?
Виж целия пост
# 46
В плик за печене стават превъзходни Peace
Как се приготвят в плик?
Измивам и почиствам дроба,нарязвам лук,моркови,гъби/по желание /,магданоз.
Слагам всичко в плика,наливам малко бяло вино,соев сос,олио,черен пипер и "Вегета"/на вкус/.
Завързвам плика и пека в тавичка.
Виж целия пост
# 47
В плик за печене стават превъзходни Peace
Как се приготвят в плик?
Измивам и почиствам дроба,нарязвам лук,моркови,гъби/по желание /,магданоз.
Слагам всичко в плика,наливам малко бяло вино,соев сос,олио,черен пипер и "Вегета"/на вкус/.
Завързвам плика и пека в тавичка.

Благодаря   bouquet, ще се изпробва довечера   chef.
Виж целия пост
# 48
Дробчета и сърца приготвям на тиган, без мазнина! Сърцата обикновено пускат много  Grinning. Праз или лук нарязани както ни е удобно, задушени с малко вода, добавям дробчета и/или сърцата, осолени и поправени с черен, и червен пипер, периодично разбърквам.
Понякога добавям и буркан с домати, предварително пасирани.

Миналата зима през ден- през два това ми беше вечерята  Rolling Eyes.
Виж целия пост
# 49
В плик за печене стават превъзходни Peace
Как се приготвят в плик?
Измивам и почиствам дроба,нарязвам лук,моркови,гъби/по желание /,магданоз.
Слагам всичко в плика,наливам малко бяло вино,соев сос,олио,черен пипер и "Вегета"/на вкус/.
Завързвам плика и пека в тавичка.

Последният път и аз по същия начин процедирах  Peace После даже и със сърца пробвах и приятелят ми докато не ги изяде, не стана от масата  Mr. Green
Виж целия пост
# 50
Аз ги приготвям с бира и след това добавям малко домашна лютеница  Flutter
Виж целия пост
# 51
По принцип ги правя оваляни в брашно и пържени.Пръскат ужасно.Слагам сол в олиото,след като ги метна вътре и обезателно пържа в по-дълбока тенджера и под капак.

И аз ги правя оваляни в брашно и яйце и ги пържа. И аз слагам понякога сол, но пак си пръскат.
Виж целия пост
# 52
печени с бира и лук
Виж целия пост
# 53
Аз тук с много "русичък" въпрос, но все пак, трябва ми рецепта за дробчета, но да не са панирани или пък с домати или други сосове, освен пържени нещо друго да ви идва на ум. Не ми се смейте на въпроса, че докато пишех и аз сама си се смеех, надявам се да сте ме разбрали за какво иде реч Crazy


`dessi, на тези дробчета с бирата усеща ли се горчивият вкус т.е. долавя ли се бирата newsm78
Виж целия пост
# 54
Аз тук с много "русичък" въпрос, но все пак, трябва ми рецепта за дробчета, но да не са панирани или пък с домати или други сосове, освен пържени нещо друго да ви идва на ум. Не ми се смейте на въпроса, че докато пишех и аз сама си се смеех, надявам се да сте ме разбрали за какво иде реч Crazy
Овалваш в брашно,нареждаш в намазнена тава и печеш....Можеш да добавиш бяло вино(или бира),лук,подправки(черен пипер,джоджен)....Както искаш.Може натюр,може и с подправки...

Или с ориз да ги направиш пака във фурната...

Виж целия пост
# 55
Аз тук с много "русичък" въпрос, но все пак, трябва ми рецепта за дробчета, но да не са панирани или пък с домати или други сосове, освен пържени нещо друго да ви идва на ум. Не ми се смейте на въпроса, че докато пишех и аз сама си се смеех, надявам се да сте ме разбрали за какво иде реч Crazy


`dessi, на тези дробчета с бирата усеща ли се горчивият вкус т.е. долавя ли се бирата newsm78

Пилешки дробчета с бекон,лук,гъби,кашкавал.
Дробчетата се почистват, измиват и се пържат в олио. Като се позапържат се добавят нарязания на полумесеци лук,гъбите и бекона/нарязан на жулиени/сол и чер.пипер на вкус.
Пържиш до готовност накрая поръсваш с настърган кашкавал.
В това ястие може да сложиш вместо бекон -пил.гърди на хапки.
Виж целия пост
# 56
Дроб-сарма с пилешки дробчета - става страхотно  Simple Smile

Дробчета на фурна с лук

Или просто потапям дробчетата в олио-брашно и пак олио, нареждам в сгорещена мазнина в тавичка и запичам. Така правя и телешки и свински дроб, става перфектно  Peace
Виж целия пост
# 57
Ето аз как ги приготвям "Пилешки дробчета със сметанов сос"
Виж целия пост
# 58
Пилешки дробчета в гювечета.

1кг. пилешки дробчета, 4-5 глави лук, 1-2ч.ч. олио, 500г. картофи, 1ч.ч. бяло вино, 1 лимон, чер пипер, сол. В половината мазнина, задушавам, ситно нарязания лук с дробчетата( под капак) докато омекнат. Посолявам на вкус, поръсвам с чер пипер,  заливам с виното и задушавам още десетина мин. Отденно в останалата мазнина изпържвам картофите. Разпределям дробчетата в 6 гювечета, отгоре слагам изпържените картофи, най отгоре нареждам разънчета лимон. Печат се десетина мин. в силна фурна. Поднасят се топли.

Също ги правя и с скестени.

По селски
С домате сос на фурна
Панирани ( но много пръскат )
Виж целия пост
# 59
Моето голямо дете яде дробчетата печени на пръчка.
В тавичка оплитам лозова пръчка слагам малко вода и поставям предварително овкусените дробчета.(Сол,подправки,олио)Пека но не прекаленно много да не изсъхнат.По този начин го няма този тежък гъст сос около тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия