Пилешки дробчета споделете как ги приготвяте

  • 40 834
  • 71
# 30
Мойте дробчета по селски ги правя като на дъното на тавата слагам измитите и подсолени дробчета.Отгоре нареждам 1кг.кромид лук нарязан на шайби.После заливам(за 1кг.дроб)с2л домати и 1ч.ч олио.Пека ги докато се изпече на ,,мазнина,, но внимавам и да не останат сухи.Може при вкус да се сложи и чесън няколко цели скилидки.
Виж целия пост
# 31
Аз ги приготвям или като любЕТО или запържвам леко 1 глава кромид, нарязана на ситно, с нарязаните дробчета, посолявам. След това прехвърлям в тава, добавям 1 ч.ч. ориз, 2-3 чаши вода и много джоджен.  Пека във фурната. Доста бърза и вкусна рецепта.
Виж целия пост
# 32
А някой правил ли е дробчета по селски,но върху сач?Аз смятам тази вечер да опитам. Joy
Виж целия пост
# 33
Пиши за резултата.
Виж целия пост
# 34

Станаха супер.Но снимка неможах да направя,а вече свършиха.
Ето така ги направих:Дробчета по селски - върху сач
Овкусените  и леко омазнени пил. дробчета ги сложих в намазнен сач.Пеках до готовност  на дробчетата/като ги обръщах от двете им страни/.След което ги извадих.На тяхно място сложих овкусени и омазнени зеленчуци:лук-нарязани на филии;пипер и моркови-нарязани на жулиени; доматче нарязано на дребно.Всичко това го  пекох  до готовност на зеленчуците.При често разбъркване.
При сервиране сача се слага върху стойка.Посредата се нареждат зеленчуците а в краищата готовите дробчета.Хапва се още горещ/топъл/.
Като направя другият път ще  снимам.
Виж целия пост
# 35

Вариант I - Пилешки дробчета по ловджийски
Правя марината на дробчетата от соев сос, горчица,кетчуп, черен пипер, кимион, червен пипер, риган, мащерка и 2 суп. лъж. водка.
Нарязвам на кръгчета : стар лук, кисели краставички, 1-2 моркова /ако ползвате бейби - цели/, 1-3 пиперки /ако са червена, жълта и зелена е много добре/, домати на кубчета, гъби - пропорциите са по желание.
Обърквам с дробчетата и слагам всичко в йена глас  - добавям 1 кафена чашка вода и малко червен пипер, нарязвам отгоре масло, покривам с капак  и  пека в предварително загрята фурна - на около 180 градуса - 25-30 минути. Махам капака да се запече.
Сервират се поръсени с магданоз и гарнитура картофено пюре /аз имах пържени картофи hahaha/.
Много върви със салата от зеле  Peace

Вариант II - Пилешки дробчета по беломорски
Правя марината на дробчетата от светъл соев сос, горчица,черен пипер, бял пипер, риган, босилек и 2 суп. лъж. водка. /Няма кетчуп, кимион, червен пипер,мащерка/
Нарязвам на кръгчета : кисели краставички, 1-2 моркова /ако ползвате бейби - цели/, повече  гъби  /Няма стар лук,пиперки и домати на кубчета/
Обърквам с дробчетата и слагам всичко в йена глас  - добавям 2 кафени чашки вода,  1 суп. л. балсамико и готварска сметана  с 1 суп. лъж. песто в нея /незаквасена/, нарязвам отгоре масло, покривам с капак  и  пека в предварително загрята фурна - на около 180 градуса - до готовност.
Сервират се поръсени с пармезан

 cook Бон апети!!!


Виж целия пост
# 36
Дробчета у нас се хапват така:
*С ориз
*С лук,масло и бяло вино
*На пастет
*Във фурната оваляни в брашно
*Или пак оваляни в брашно,но пържени.
Виж целия пост
# 37
Дробчета по селски на Ясмина - вчера ги направих - станаха страхотни!
Ясмина -   Hands Clap  Hands Clap  Hands Clap
Сътворих пастета - също страхотен   jumpuu sohappy Мнооого големи благодарности за рецептата. Единствено добавих от мен две сварени сърца (свински). Стана просто прекрасен и тази сутрин част от него отиде на закуска.  eat
Благодарско на всички, които споделят своя опит   bouquet
Виж целия пост
# 38
Пилешка дроб сарма - снимката е на marulka_s   Peace

Виж целия пост
# 39
Дробчетата ги приготвям -
-пържени
-по селски с много лук
-по ловджийски
-дроб-сърма с пилешки дробчета
Виж целия пост
# 40
Дропчетата или ги приготвям по селски - с много лук, домати и подправки или ги правя само пържени с подправки.
Виж целия пост
# 41
По принцип ги пържа в горещо олио, оваляни в брашно. Но понеже много пръска ползвам дълбок тиган с капак. Или по-лесния вариант - готови от магазина или направо в близкото  ресторантче Wink
Виж целия пост
# 42
Някой пробва ли да надупчи дробчетата и да ги изпържи.
Да каже, моля, дали пръскат - защото имам 1 кг дробчето и ми се ядат панирани.
Но само като си помисля за ужаса с пръскането и се отказвам.
Виж целия пост
# 43
Моята рецепта е най-мързелива - нарязвам 5-6 глави лук на едри щайби, отгоре нареждам измити и нарязани на парчета дробчета, овкусени със сол, черен пипер и малко чубрица и капвам съвмем малко олио. Пека във фурната.
Дробчетата си пускат сос и задушават лука докато се пекат. Стават много ароматни.
Виж целия пост
# 44
Здравейте ,дами! Аз със моя скромен опит  бих препоръчала една бъраза и доста лесна рецепта за пилешки дробчета в МФ.1 пакет дробчета ,кромид лук  сол, черен пипер , олио/зехтин/масло (каквото предпочитате) ,може да се добави доматен сос,вино или бира по желание.Всичките продукти се омесжат в иена и се слагат за около 20 мин на пълна мощност на МФ. Стават много сочни и вкусни .Да ви е сладко!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия