Как да изчистя цедката на кафемашина Делонги

  • 33 129
  • 28
# 15
разглобяваш цедката , ако е с крема диск и закисваш в хипохлорид за около един час и резултата е 100 процентов
Виж целия пост
# 16
и аз имам делонги.много време не можех да я ползвам,защото все се запушваха цедките ooooh! в един сервиз ми казаха,че не било хубаво да се почистват е игла,защото се разваляла формата на дипчиците.казаха че не били кръгли,а с някаква специална форма за по-добро завихряне на струята,с цел да се получи каймак  newsm78 затова ми ги изгориха с горелка.аз си купих един препарат от метро за почистване.той си е на делонги производство.сега е перфектна
Виж целия пост
# 17
аз си купих един препарат от метро за почистване.той си е на делонги производство.сега е перфектна
как се казва препаратът?
Виж целия пост
# 18
не можах да намеря име.на опаковката пише делонги-една синя кутия.намираше се при кафемашините,което мен много ме учуди.
Виж целия пост
# 19
не можах да намеря име.на опаковката пише делонги-една синя кутия.намираше се при кафемашините,което мен много ме учуди.
мерси Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Цедките всяка вечер трябва да се разглобяват и горната част да се кисне във вода,не е задължително да има препарат.  Peace
Виж целия пост
# 21
С игла не се почистват цедките никога!!!
След запушване ( поради използване на много ситно смляно кафе)  се разпушиха след като ги изварих с оцет, иначе съм чувала, че се носят на парострукийка в автомивките, където се разпушвали добре. На мен оцета обаче ми разреши този проблем.
Виж целия пост
# 22
Машина може да се прочисти с оцет,но не и цедките.   Wink
Виж целия пост
# 23
Как трябва да е смляно кафето? Като го купувам аз казвам "смляно за еспресо" и каквото ми го смелят.
Виж целия пост
# 24
Как трябва да е смляно кафето? Като го купувам аз казвам "смляно за еспресо" и каквото ми го смелят.

kristinia,  попитай за номера на който ти го мелят. ако тече бързо и е без каймак/чорбаливо значи трябва да е по ситно смляно за твоята машина, ако тече бавно тогава ти трябва по едро смляно кафе. следващия път съответно ще коригирате с един, два номера едрината на мелене.веднъж като го уцелите вече ще казваш направо номера на който да ти го смилат.всяка кафе машина си иска точно определена едрина на кафето за да прави хубаво кафе и всяка кафемелачка има различна номерация за мелене.
Виж целия пост
# 25
Благодаря ти, Zlatte! Каймак прави много дебел и хубав, но аз веднага след като направя кафето мия цедката и виждам в нея не твърда смес, а доста вода.
Виж целия пост
# 26
Цедки чистя само с тънка игличка.
Виж целия пост
# 27
На работното ми място има машина делонги и по едно време често се налагаше да чистя цедката с игла, докато не ми казаха, че трябва да меля кафето по-едро. Последвах съвета и вече повече от година не се е запушвала цедката.
Виж целия пост
# 28
Благодаря, Палава фея!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия